نجات ۴۰۰ کودک قربانی سوءاستفاده جنسی از اقامتگاه‌های یک نهاد خیریه اسلامی در مالزی

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۲

پلیس مالزی خبر داد بیش از ۴۰۰ کودک و نوجوان قربانی سوءاستفاده جنسی را از خانه‌های مرتبط با یک نهاد خیریه تحت اداره سازمان بازرگانی اسلامی «اخوان» در این کشور نجات داده است.

پلیس اعلام کرد در این پرونده، ۱۷۱ نفر از جمله شش معلم مذهبی و دینی این کودکان بازداشت شده‌اند.

رازارودین حسین، بازرس کل پلیس مالزی روز چهارشنبه ۲۱ شهریور اعلام کرد این افراد در یک عملیات هماهنگ از ۲۰ ساختمان در دو شهر مالزی بازداشت شدند.

به گفته حسین، در میان کودکان و نوجوانان نجات ‌یافته، ۲۰۱ پسر و ۲۰۱ دختر بین یک تا ۱۷ ساله حضور دارند. این کودکان در اقامتگاه‌های خیریه تحت نظارت سازمان خدمات و تجارت جهانی اخوان (GISB) نگهداری می‌شدند.

خدمات و تجارت جهانی اخوان، سازمانی مالزیایی است که در زمینه‌های مختلف از فروشگاه‌ها تا خشک‌شویی‌ها در کشورهایی از جمله اندونزی، استرالیا، تایلند، سنگاپور، عربستان سعودی، فرانسه و مصر، فعالیت می‌کند.

خبرگزاری رویترز نوشت که این نهاد وابسته به «فرقه اسلامی الارقم» است که فعالیت آن از سال ۱۹۹۴ میلادی در مالزی ممنوع شد.

سازمان خدمات و تجارت جهانی اخوان با رد ارتباطش با این پرونده، تایید کرد که با این فرقه مرتبط است.

مقام‌های پلیس مالزی اعلام کردند که کودکان نجات ‌یافته، فرزندان کارمندان مالزیایی این شرکت هستند که بلافاصله پس از تولد به اقامتگاه‌ها سپرده شده‌اند.

پلیس اعلام کرد پس از دریافت گزارش‌هایی مبنی بر سوءاستفاده و آزار جنسی در این اقامتگاه‌ها، عملیات نجات کودکان را انجام داده است.

تحقیقات اولیه پلیس نشان می‌دهد این کودکان ابتدا از سوی سرپرستان خود مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند و سپس به آن‌ها آموزش داده شده که به دیگر کودکان در اقامتگاه‌ها تجاوز کنند.

پلیس همچنین اعلام کرد پشت و بازوهای برخی از این کودکان که از دستورات سرپرستان خود سرپیچی کرده‌اند، با قاشق داغ سوزانده شده‌ است.

پلیس افزود: «کودکان و همچنین احساسات مذهبی، برای جلب همدلی عمومی و جمع‌آوری کمک‌های مالی برای این سازمان مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند.»

ارقم سال ۱۹۶۸ از سوی شخصی به نام اشعری محمد و چند مسلمان مالایی دیگر تشکیل شد.

دیدگاه این فرقه در مخالفت با رفتار و پوشش غربی بوده و همیشه نگاهی تند نسبت به زنان مالزیایی طرفدار این نوع پوشش داشته است.

ارقم سال ۱۹۹۴ با اتهام ترویج آموزه‌های انحرافی اسلام از سوی دولت مالزی به شکل رسمی ممنوع شد و بنیان‌گذاران آن به جنوب تایلند گریختند.

اشعری در تایلند بازداشت و به مالزی بازگردانده شد. او به زندان افتاد و پس از ۱۰ سال حبس، سرانجام در سال ۲۰۱۰ میلادی جان باخت.

سازمان خدمات و تجارت جهانی اخوان که از مجموعه‌های مرتبط با ارقم است، قبلا به سوءاستفاده از کودکان به‌عنوان کارگر متهم شده بود.

این سازمان در آن زمان این گزارش‌ها را تکذیب و اعلام کرده بود با مقام‌های مالزیایی برای حل این مساله همکاری خواهد کرد.

دیدگاه‌های سازمان خدمات و تجارت جهانی اخوان پیش‌تر درباره ازدواج، چندهمسری مردان در میان مسلمانان و تاسیس «باشگاه همسران مطیع» جنجال‌آفرین شده بود.

این باشگاه، گروهی است که از زنان می‌خواهد تا خود را «مانند روسپی‌ها» به همسرانشان تقدیم کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
سیاست با مراد ویسی
جهان‌نما
کاوش

شنیداری

پادکست‌ها