دادستان کل کشور برای فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی شرط گذاشت

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۱

محمد موحدی آزاد، دادستان کل کشور، با اشاره به آن‌چه موفقیت ابراهیم رئیسی در «هجرت» کاربران از پیام‌رسان‌های خارجی به کپی‌های داخلی آن‌ها خواند، گفت که پیام‌رسان‌های خارجی باید بر اساس شرایطی که جمهوری اسلامی تعیین می‌کند، فعالیت کنند.

موحدی آزاد، در مراسم «تکریم و معارفه دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان» در اهواز، با اشاره به نگرانی‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، درباره فضای مجازی گفت: «۲۰ سال است در این خصوص مطالب مفید و دوراندیشانه‌ای فرموده‌اند و تذکر داده‌اند. بحث هوش مصنوعی مطرح است و اگر دیر بجنبیم از دنیا عقب می‌مانیم و نمی‌توانیم ارتباط برقرار کنیم.»

او ضمن اشاره به آن‌چه تجربه موفق دولت رئیسی در ایجاد فضای انحصاری برای پیام‌رسان‌های داخلی خواند، گفت: «در زمان شهید رئیسی تدبیری اندیشیده شد و در مدت کوتاه هجرت به پیام‌رسان‌های داخلی به ۹۰ درصد افزایش یافت و این کار نشان می‌دهد می‌شود چنین کاری کرد. دیدیم که پیام‌رسان‌های داخلی را تقویت کردند و تا بالای ۳۰ میلیون کاربر پیدا کردند. این پیام‌رسان‌ها در حال رقابت با پیام‌رسان‌های خارجی هستند و بالای ۵۰ درصد به آن‌ها مراجعه می‌شود.»

دادستان کل کشور در حالی از «موفقیت» و «رقابت» پیام‌رسان‌های داخلی تمجید کرد که در سال‌های اخیر، شهروندان «ناچار» بوده‌اند این پیام‌رسان‌ها را نصب کنند چون به عنوان مثال برخی بانک‌ها یا دانشگاه آزاد، ارائه خدمات خود را مشروط به نصب پیام‌رسان‌های داخلی مانند «بله» و «آی‌گپ» کردند.

در یک مورد در سال ۱۴۰۱، گمرک جمهوری اسلامی بخشی از خدمات غیر حضوری خود را مشروط به نصب پیام رسان «پیام ایران» کرد.

موحدی آزاد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع عدم همکاری پیام‌رسان‌های خارجی با دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: « پیام‌رسان‌های خارجی باید بر اساس شرایطی که ما تعیین می‌کنیم در کشور فعالیت کنند. این موضوع را به عنوان حق مردم از دولت مطالبه می کنیم.»

۳۱ مرداد ۱۴۰۳، وحید مجید، رییس پلیس فتای فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی با اشاره به فیلترینگ گسترده پیام‌رسان‌ها وشبکه‌های اجتماعی خارجی در ایران گفت: «رفع مسدودیت از این پلتفرم‌ها نیازمند تبعیت آن‌ها از قوانین جمهوری اسلامی و حاکمیت حقوقی کشور است.»

فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی که کنترل یگان‌های زیرمجموعه پلیس مانند پلیس فتا را در اختیار دارد از جمله افراد دارای حق رای در کمیته فیلترینگ به شمار می‌رود.

به دنبال فیلتر شدن دسترسی به اینستاگرام و واتس‌اپ در سال ۱۴۰۱، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر وقت شورای‌ عالی فضای مجازی با ارسال نامه‌ای به شرکت متا، به این مجموعه ۱۰ روز فرصت داد تا «نماینده رسمی مسئولیت‌پذیر» به ایران معرفی کند.

عدم دریافت پاسخ از سوی متا موجب شد تا دبیر این نهاد مهلت یاد شده را برای ۱۰ روز دیگر تمدید کند اما مدیران متا هرگز به درخواست جمهوری اسلامی پاسخ ندادند.

در آن زمان مهدی باقری، عضو وقت ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز رفع فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ را منوط به امضای تفاهم‌نامه با جمهوری اسلامی و پذیرش شروط آن عنوان کرد.

رفع فیلتر پلتفرم‌های خارجی از جمله وعده‌هایی بود که مسعود پزشکیان و هواداران او در جریان تبلیغات انتخاباتی ارائه کردند.

پزشکیان رواج استفاده از وی‌پی‌ان را عامل «عدم شناسایی موقعیت مکانی کاربران» دانست.

او در تبلیغات انتخاباتی، با انتقاد از فیلترینگ گسترده در جمهوری اسلامی گفت که مردم در ایران بیش از پول اینترنت، بابت فیلترشکن هزینه می‌کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
اقتصاد و بازار
هراس از پیکرها

شنیداری

پادکست‌ها