شکست اپل در پرونده‌ پرداخت مالیات ۱۳ میلیارد یورویی در دادگاه عالی اتحادیه اروپا

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۰

شرکت اپل در نبرد حقوقی خود بر سر بدهی مالیاتی ۱۳ میلیارد یورویی (۱۴/۴ میلیارد دلاری) به ایرلند شکست خورد. این حکم به نفع تلاش‌های اتحادیه اروپا برای مقابله با توافق‌های مالیاتی ویژه‌ای است که کشورهای عضو به شرکت‌های بزرگ ارائه می‌دهند.

دادگاه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ، روز دوشنبه ۱۹ شهریور، اعلام کرد که ایرلند با اعطای مزایای مالیاتی غیرقانونی به اپل، قوانین کمک‌های دولتی را نقض کرده و این بر خلاف تصمیم اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ است.

بر اساس حکم این دادگاه، به دلیل اشتباه قضات دادگاه بدوی در ارزیابی خود از تصمیم کمیسیون اتحادیه اروپا، رای آن دادگاه که به نفع اپل بود، باید لغو شود.

این حکم یک پیروزی برای مارگرت وستاگر، رییس «ضدانحصار» اتحادیه اروپا در آخرین روزهای ماموریت دو ساله‌اش در بروکسل است.

وستاگر در سال ۲۰۱۶ با تمرکز بر تنظیمات مالیاتی اپل در ایرلند، جنجالی بزرگ ایجاد کرد.

او گفت که ایرلند مزایای غیرقانونی به این شرکت اعطا کرده و به آن اجازه داده است سال‌ها مالیات کمتری نسبت به دیگر شرکت‌ها پرداخت کند.

اپل اعلام کرد که از این تصمیم ناامید است. یکی از سخنگویان اپل گفت: «ما از این تصمیم امروز ناامید هستیم، زیرا دادگاه عمومی قبلا این پرونده را بررسی کرده و آن را به‌طور کامل رد کرده بود.»

کاهش ارزش سهام اپل در بورس نیویورک

به دنبال این خبر، ارزش سهام اپل پیش از بازگشایی بورس نیویورک ۱/۳ درصد کاهش یافت.

ایرلند همواره ادعا می‌کرد به اپل و سایر شرکت‌های فناوری مزایای مالیاتی خاصی اعطا نکرده است.

با توجه به زمان طولانی این پرونده، بعید است این حکم تاثیر زیادی بر ایرلند بگذارد، زیرا این کشور به‌عنوان یک مرکز اصلی برای دفترهای اروپایی شرکت‌های بزرگ فناوری شناخته شده است.

این پرونده مربوط به توافقات مالیاتی اپل با دولت ایرلند در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۷ است که به این شرکت اجازه داده بود تا سودهای خود را به یک «دفتر مرکزی» که فقط روی کاغذ وجود داشت، نسبت دهد و در نتیجه مالیات کمتری بپردازد.

اتحادیه اروپا این اقدام را به‌عنوان کمک دولتی غیرقانونی و ضد رقابتی دانست.

پس از اعتراض وستاگر به رای دادگاه بدوی در سال ۲۰۲۰، این پرونده به دادگاه عالی اتحادیه اروپا ارجاع شد.

در سپتامبر ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا به غول‌های دیجیتال جهان نظیر مایکروسافت، آمازون، بایت دَنس، اپل، متا و گوگل، شش ماه فرصت داد تا با رعایت قانون بازارهای دیجیتال (موسوم به دی‌اِم‌اِی)، اقتصاد دیجیتالی را رقابت‌پذیرتر و عادلانه‌تر کنند.

تنظیم‌کننده‌های ضد انحصار اتحادیه اروپا قصد دارند درباره نقض احتمالی «قانون بازارهای دیجیتال» این اتحادیه از سوی شرکت‌های اپل، گوگل و متا تحقیق کنند.

شرکت اپل یکی از اولین شرکت‌های فناوری آمریکایی بود که در ایرلند به دلیل نرخ پایین مالیات شرکتی در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، دفتر خود را تاسیس کرد.

اپل دفتر مرکزی اروپایی خود را در سال ۱۹۸۰ در نزدیکی شهر کورک ایرلند تاسیس کرد و هم‌اکنون حدود ۶۰۰۰ نفر را در این کشور استخدام کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
مکان‌های اتفاق
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها