قیمت رسمی انواع نان در تهران ۴۰ تا ۶۶ درصد افزایش یافت
نرخهای جدید نان در تهران اعلام شد. قیمتهای رسمی جدید، برای نان لواش، افزایش حدود ۴۰ درصدی و برای نان سنگک حدود ۶۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
فاطمه نظری، رییس اتحادیه نانوایان سنتی تهران روز دوشنبه ۱۹ شهریور گفت با موافقت وزارت کشور، تغییرات قیمت در کارتخوانهای عرضه نان اعمال شده است.
بر این اساس، سنگک ساده از سه به پنج هزار تومان، نان بربری ساده با آرد نوع یک، از هزار و ۸۰۰ تومان به دو هزار و ۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از هزار و ۵۰۰ تومان به سه هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
به گفته نظری، شکل عرضه نان کنجدی نیز تغییر یافته و در کارتخوانهای عرضه نان، قسمتی جداگانه برای خرید کنجد در نظر گرفته شده است.
مشتریان میتوانند از این قسمت به ازای هر نان، از ۱۰ تا ۳۰ گرم کنجد بخرند و نانوا با نظر مشتری، از این کنجد در پخت نان استفاده میکند.
این قیمتهای اعلامشده مربوط به نانواییهایی است که از آرد دولتی و سهمیهای استفاده میکنند.
حدود دو هفته پیش، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی از افزایش دو برابری قیمت انواع نان در تهران خبر داده و گفته بود نان سنگک نانواییهای آزادپز از پنج هزار تومان ناگهان به رقم ۱۰ هزار تومان رسیده است.
در نانواییهای آزادپز پایتخت همچنین، قیمت نان تافتون از هزار تومان به دو هزار تومان و نان بربری از سه هزار تومان به پنج هزار تومان در ماه شهریور افزایش یافته است.
خبرگزاری میزان در گزارش خود تاکید کرده بود تعداد نانواییهای دولتیپز در سطح شهر «کم» است و شهروندان به ندرت به نانهایی با آرد سهمیهای و قیمت مصوب دولتی دسترسی دارند.
افزایش قیمتها تنها مربوط به تهران نیست و اواسط مرداد، سایت دیدهبان ایران ضمن اشاره به اعلام رسمی افزایش قیمت نان در برخی استانها از جمله قزوین و خراسان جنوبی نوشت افزایش ۲۵ درصد قیمت نان در بیش از ۱۰ استان کشور در دستور کار است.
افزایش قیمت نان در ایران در شرایطی است که مشکلاتی مثل قطعی گسترده برق، پخت نان را در بسیاری از نانواییها مختل میکند.
محمدجواد کرمی، رییس پیشین اتحادیه نانهای فانتزی تهران اواخر مرداد امسال اعلام کرد که قطعی ناگهانی برق در نانواییها، سبب ترش شدن خمیر شده است و چارهای جز دور ریختن آن نیست.
او افزود که چنین اتفاقی، علاوه بر اینکه سرمایه کشور را هدر میدهد، به کاهش سهمیه آرد نانوایان میانجامد.
سال گذشته نیز گزارشهایی درباره محدودیتهای فروش نان به شهروندان منتشر شد.
این گزارشها درباره ابلاغیه اتحادیه نانوایان بود که بر اساس آن، «خرید نان بیش از چهار عدد، با یک کارت بانکی» برای شهروندان ممنوع شده بود.
تیر سال گذشته نیز اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال نشان میداد که نان یارانهای در برخی از استانها به صورت محدود عرضه میشود که ایجاد صفهای طولانی را در پی داشته است.