سناتور آمریکایی جزییات تازهای از توطئه جمهوری اسلامی برای قتل ترامپ را منتشر کرد
چاک گراسلی، سناتور جمهوریخواه، روز پنجشنبه ۱۵ اطلاعات و سوابق به دستآورده از افبیآی درباره توطئه جمهوری اسلامی برای ترور دونالد ترامپ، رییسجمهوری سابق آمریکا و دیگر مقامهای دولتی این کشور را منتشر کرد.
به گزارش فاکسنیوز این سوابق که از طریق افشاگریهای محافظت شده قانونی در اختیار سناتور گراسلی قرار گرفته است، نشان میدهد که جمهوری اسلامی بهطور بالقوه «سیاستمداران، نظامیان و بوروکراتها» از جمله جو بایدن و دونالد ترامپ، روسای جمهوری فعلی و پیشین آمریکا و نیز نیکی هیلی نامزد سابق ریاست جمهوری را هدف قرار داده است.
براساس اطلاعاتی که گراسلی منتشر کرده، آصف مرچنت، یک شهروند پاکستانی که به اتهام همکاری با جمهوری اسلامی برای دسیسهچینی برای ترور مقامهای آمریکایی، از جمله دونالد ترامپ بازداشت شده است، در مصاحبهای طبقهبندینشده که در اختیار او قرار گرفته، درباره طرحهای جمهوری اسلامی برای گرفتن انتقام از ترامپ و دیگر مقامهای آمریکایی بهخاطر کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران توضیحاتی داده است.
پیشتر، وزارت دادگستری آمریکا روز سهشنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد که یک مرد پاکستانی به ارتباط با جمهوری اسلامی و تلاش برای ترور سیاستمداران و مقامهای دولتی در ایالات متحده متهم شده است.
به گفته وزارت دادگستری توطئه ترور یک سیاستمدار که آصف مرچنت، شهروند ۴۶ ساله پاکستانی به دست داشتن در آن متهم شده، خنثی شده ولی او در طرحهای دیگری برای ترور مقامهای دولتی آمریکا فعال بوده است.
در شکایتی که از آصف مرچنت شده، گفته شده است که او به دنبال استخدام افرادی در ایالات متحده برای اجرای توطئه ترور برای انتقامگیری از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، بوده است. قاسم سلیمانی به دستور دونالد ترامپ کشته شد و رهبران جمهوری اسلامی بارها بر قصد خود برای ترور رییسجمهوری پیشین آمریکا تاکید کردهاند.
براساس آنچه سناتور گراسلی منتشر کرده، آصف مرچنت در روز ۲۲ تیر بازداشت شد و در ۲۷ تیرماه، یعنی تنها چهار روز پس از آنکه توماس متیو کروکس ۲۰ ساله در اقدامی ناموفق کوشید ترامپ را بکشد، در مصاحبهای به جزییات توطئه جمهوری اسلامی برای قتل مقامهای آمریکایی پرداخت.
به گفته دادستانهای فدرال، مرچنت در اوایل سال جار، در نیویورک، بهعنوان بخشی از «توطئه قتل مقامات دولت ایالات متحده» به کسانی که خود را قاتل معرفی کرده بودند اما در واقع ماموران مخفی افبیآی بودند، پنج هزار دلار پول نقد پرداخت کرد.
بر اساس این مصاحبه طبقه بندی نشده، او به اف بی آی گفت که در ماه ژانویه، از یک ایرانی به نام مهرداد یوسف پرسیده بود که «هدف چه کسی است و اگر اعضای مافیا از او بپرسند که چه کسی را قرار است به قتل برسانند، او چه باید بگوید؟»
به گفته مرچنت، رابط ایرانی او، مهرداد یوسف، در پاسخ گفته بود که «هدف میتواند دونالد ترامپ باشد.» او سپس مکثی کرده و بعد افزوده بود:« یا جو بایدن یا نیکی هیلی، یا سیاستمداران، نظامیان و بوروکراتهای آمریکایی.»
در گزارش افبیآی نوشته شده است: «مرچنت تکرار کرد که نمیداند هدف کیست، اما مکث یوسف را به معنای آن دانست که هدف ترامپ است و این قتل به تلاش جمهوری اسلامی برای تلافی کشته شدن قاسم سلیمانی طراحی شده است.»
به گفته آصف مرچنت که همچنان در بازداشت فدرال در نیویورک است، یوسف در حالی که در یک خانه امن در ایران بود، نموداری را روی تخته سفید ترسیم کرده بود تا نحوه انجام یک ترور در یک تجمع یا سایر رویدادهای سیاسی عمومی را نشان دهد.
او سپس نمودار را برای بازرسان ترسیم کرد و با دو فلش « جایی که یک قاتل میتواند ضربه بزند» و یک «مستطیل نشان دهنده منطقهای که جمعیت در آن جمع میشود» را نشان داد.
اف بی آی نوشت: «در بالای مستطیل جعبه کوچکی وجود داشت که نشان دهنده تریبونی بود که هدف در آن قرار داشت. یوسف به مرچنت گفت که می توان هدف را از دور یا نزدیک کشت.»
براساس این گزارش، یوسف به مرچنت گفت نزدیکترین پیکان به تریبون گزینه «داخلی» و فلش خارج از مستطیل بهمعنای گزینه «بیرونی» است. یوسف گفت که یک قاتل در فضای داخلی میتواند از هفتتیر استفاده کند، اما به احتمال زیاد دستگیر یا کشتهمی شود، در حالی که گزینه فضای باز به یک تک تیرانداز از فاصله دور نیاز دارد.
به گفته افبیآی، مرچنت یادداشتی را به مهرداد یوسف داد که حاوی اطلاعاتی درباره « تظاهرات هدفمند و همچنین ارزیابی خود از چگونگی انجام قتل بود و اینکه آیا احتمال موفقیت چنین اقدامی وجود دارد یا خیر».
مرچنت خود در هیچ تجمعی شرکت نکرد، اما ویدیوها یا فیدهای آنلاین تظاهرات دونالد ترامپ را تماشا کرد تا جزییات زیر را به دست آورد: «۲۰ دوربین. ۳۰ نگهبان؛ یک کاروان متشکل از ۲۰ وسیله نقلیه. تخمین زده میشود که در این تجمع تقریبا دو هزار نفر شرکت کردند. تقریبا چهار تا پنج اسکنر وجود دارد و برای حضور در تجمع باید ثبتنام کرد.»
به گفته افبیآی، آصف مرچنت معتقد بود که هیچ یک از روشهای ترور بهدلایل امنیتی موفقیت آمیز نخواهد بود، اما در عین حال احتمال موفقیت هر دو تاکتیک را ۵۰ درصد دانست.
او به افبی آیگفت که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری کرد زیرا به کار اطلاعاتی علاقهمند بود و به پول نیاز داشت.
به نوشته افبیآی مرچنت بر این باور بود که اگر هزینه ترور به یک میلیون دلار برسد، سهم او ۵۰ هزار دلار خواهد بود.
مرچنت نوامبر سال گذشته وارد ایالات متحده شد و شروع به ایجاد یک شبکه کرد و بعدا به مهرداد یوسف گفت که تماسهای آمریکاییاش برای کار او « مطلوب» خواهند بود. بعدا معلوم شد که برخی از کسانی که او کوشیده بود آنها را برای انجام این توطئه استخدام کند، ماموران مخفی افبیآی بودهاند.
به گفته آسناتور گراسلی، مرچنت از قبل از سوی وزارت امنیت داخلی در فهرست نظارت قرار داده شده بود و زیر نظر بود.
چک گراسلی روز پنجشنبه در نامههایی به افبیآی، وزارت امنیت داخلی، سرویس مخفی و اداره امنیت حمل و نقل، خواستار پاسخ در مورد اقدامات انجامشده برای تحقیق در مورد آصف مرچنت، از جمله دیدارهای او از ایالات متحده و ایران، و صحت اظهارات او از زمان دستگیری شد.
گراسلی در بیانیهای گفت: «بازیگران بد مصمم هستند کشور ما را ویران کنند و رهبران سیاسی آمریکا در هر دو حزب بهطور مستقیما در تیررس آنها قرار دارند.»
او افزود: «در این محیط که تهدیدات بهشکلی فوقالعاده افزایش یافته، سازمانهای فدرال باید بر ایجاد اعتماد عمومی و اطمینان دادن به مردم آمریکا در مورد تلاشها برای انجام ماموریتهای حفاظتی خود متمرکز شوند.»
او تاکید کرد تا زمانی که کنگره و مردم آمریکا با شفافیتی که شایسته آن هستند مواجه نشوند، از فشار برای پاسخگو کردن نهادهای مسوول دست نخواهد کشید.