یک مقام آلمانی از امکان انتقال مهاجران غیرقانونی به رواندا سخن گفت
همزمان با شدت گرفتن فشارها بر دولت آلمان برای بازبینی در سیاستهای مهاجرتی خود، یواخیم اشتامپ، کمیسر ویژه فدرال در امور مهاجرت آلمان، پنجشنبه ۱۵ شهریور از امکان انتقال مهاجران غیرقانونی از این کشور به رواندا سخن گفت.
این مقام آلمانی، ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو، روسای جمهور روسیه و بلاروس را به ترغیب مهاجران افغانستانی، سوری و عراقی به عزیمت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا متهم کرد و افزود این بخشی از «جنگ ترکیبی» مسکو و مینسک علیه اروپا است.
اشتامپ تاکید کرد روسیه و بلاروس «تعمدا مهاجران را از مرزهای شرقی اتحادیه اروپا عبور میدهند».
در پی حمله مرگبار اخیر در شهر زولینگن، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و دولت ائتلافی او، به شدت تحت فشار احزاب راستگرای این کشور قرار گرفتهاند تا سیاستهای مهاجرتی خود را تغییر دهند.
دوم شهریور سال جاری، زمانی که چند گروه در حال اجرای موسیقی زنده به منظور گرامیداشت تاریخ ۶۵۰ ساله زولینگن بودند، فردی چاقو به دست به حاضران در این جشنواره در غرب آلمان حمله کرد.
در نتیجه این حمله، سه نفر از حاضران با ضربات پیدرپی چاقو کشته شده و هشت نفر دیگر هم زخمی و به مراکز درمانی منتقل شدند.
داعش یک روز بعد در سوم شهریور با انتشار بیانیهای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد یکی از اعضای این گروه برای «گرفتن انتقام مسلمانان در فلسطین و دیگر نقاط» دست به این اقدام زده است.
آلمان، چهارم شهریور اعلام کرد فرد مظنون به دست داشتن در حمله شهر زولینگن که خود را تسلیم پلیس کرده است، یک مرد ۲۶ ساله اهل سوریه است و تحقیقات در مورد ارتباط احتمالی او با داعش همچنان ادامه دارد.
اشتامپ در ادامه اظهارات خود درباره مساله مهاجران گفت آن دسته از مهاجران غیرقانونی که از طریق روسیه و بلاروس به آلمان میآیند و امکان بازگرداندن آنها به وطنشان وجود ندارد، میتوانند به کشوری ثالث مانند رواندا منتقل شوند.
او به طرح دولت پیشین بریتانیا برای انتقال مهاجران غیرقانونی به رواندا اشاره کرد و افزود دولت آلمان میتواند از «ساختارهای موجود» در روندا که برای بریتانیا آماده شده بود، استفاده کند.
دولت پیشین بریتانیا به رهبری ریشی سوناک طرحی را در دستور کار داشت که بر اساس آن قرار بود مهاجرانی که به صورت غیرقانونی به این کشور میآمدند، پس از بازداشت در اسرع وقت به رواندا در شرق آفریقا منتقل شوند.
کییر استارمر، رهبر حزب کارگر پس از پیروزی در انتخابات اخیر بریتانیا دستور لغو این طرح را صادر کرد.
کشورهای اروپایی در سالهای اخیر به دنبال یافتن راهی برای تقویت امنیت مرزهای خود و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی بودهاند.
صدراعظم آلمان، پنجم شهریور در واکنش به حمله مرگبار زولینگن وعده داد برلین سیاستهای مهاجرتی سختگیرانهتری در پیش خواهد گرفت و مهاجران غیرقانونی بیشتری را اخراج خواهد کرد.
شولتس افزود: «باید هر کاری که میتوانیم انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم کسانی که اجازه اقامت در آلمان را ندارند، به کشورشان بازگردانده و اخراج شوند».
آلمان در راستای همین سیاست، ۹ شهریور تعدادی از مهاجران اهل افغانستان را از خاک خود اخراج کرد و به افغانستان بازگرداند.
به گفته استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان، تمامی این افراد «مجرمان محکومشدهی سابقهداری بودند که حق ماندن در آلمان را نداشتند و علیه آنها احکام اخراج صادر شده بود».
ناظران میگویند پیروزی اخیر حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» در انتخابات ایالتی این کشور میتواند نشانه دیگری از تمایل دستکم بخشی از جامعه آلمان برای اصلاح سیاستهای مهاجرتی باشد.
این حزب ملیگرا از مخالفان سرسخت حضور گسترده مهاجران در آلمان به شمار میرود.