آمریکا یحیی سنوار و رهبران زنده دیگر حماس را تحت پیگرد کیفری قرار داد

هم‌زمان با تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا برای برقراری آتش‌بس در غزه، مریک گارلند، دادستان کل ایالات متحده روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور، با انتشار بیانیه‌ای رهبران ارشد حماس را به دلیل نقش آنها در برنامه‌ریزی، حمایت و ارتکاب حمله مرگبار هفتم اکتبر در جنوب اسرائیل، تحت پیگرد کیفری قرار داد.

بر اساس این بیانیه،‌ وزارت دادگستری آمریکا یحیی سنوار، رهبر جدید حماس و دست کم پنج نفر دیگر از رهبران ارشد این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی را به سازمان‌دهی حمله هفتم اکتبر متهم کرده است. در این حمله هزار و ۲۰۰ نفر از جمله بیش از ۴۰ آمریکایی کشته شدند.

این حمله باعث حمله اسرائیل به غزه و آغاز جنگی شد که نزدیک به ۱۱ ماه از شروع آن می‌گذرد و به کشته شدن بیش از ۴۰ هزار و ۸۰۰ فلسطینی و ویرانی بخش عمده‌ای از باریکه غزه منجر شده است.

مریک گارلند در بیانیه خود گفت:‌ «همان‌طور که در شکایت ما مشخص شده است، متهمان با حمایت نظامی، سیاسی و مالی جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان، تلاش‌های حماس برای نابودی دولت اسرائیل و کشتار غیرنظامیان را رهبری کرده‌اند.»

در این شکایت از شش متهم نام برده شده است که سه نفر از آنها اکنون دیگر زنده نیستند.

یحیی سنوار که گمان می‌رود در غزه مخفی است، خالد مشعل که در دوحه مستقر است و ریاست دفتر خارج از کشور این گروه را بر عهده دارد و علی برکه، یکی از مقام‌های ارشد حماس که در لبنان مستقر است،‌ سه متهم زنده در کیفرخواست وزارت دادگستری ایالات متحده هستند.

علاوه بر این سه نفر،‌ اسماعیل هنیه، رهبر سابق حماس که در تهران کشته شد، محمد ضیف فرمانده شاخه نظامی حماس که اسرائیل می‌گوید در حمله هوایی این کشور در ماه ژوییه کشته شد و مروان عیسی، معاون فرمانده نظامی حماس که به گفته مقام‌های اسرائیلی در ماه مارس کشته شد، سه رهبر سابق این گروه هستند که نام آنها در کیفرخواست وزارت دادگستری آمریکا آمده است.

به گفته یک مقام وزارت دادگستری ایالات متحده، دادستان‌ها در ماه فوریه اتهاماتی را علیه این شش نفر مطرح کردند اما به امید دستگیری هنیه، خبر آن را منتشر نکردند.