اسرائیل: فلسطین با حمایت تهران به دیکتاتوری اسلامی رادیکال تبدیل میشود
اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز دوشنبه ۱۲ شهریور با اشاره به قتل شش گروگان این کشور به دست حماس گفت که یک کشور فلسطینی تحت کنترل این گروه، با حمایت ایران به یک دیکتاتوری اسلامی رادیکال تبدیل میشود.
کاتز در شبکه ایکس در واکنش به کشف اجساد گروگانهای اسرائیلی نوشت که «قتل وحشیانه» شش گروگان اسرائیلی از سوی حماس، «یک هشدار جدی» برای هر کشوری است که پس از کشتار هفتم اکتبر، کشور فلسطین را به رسمیت شناخته یا در نظر دارد به رسمیت بشناسد.
به گفته او، یک کشور فلسطینی تحت کنترل حماس و تحت حمایت ایران قرار میگیرد و به یک دیکتاتوری اسلامی رادیکال تبدیل میشود که اسرائیل و کشورهای میانهرو در منطقه را تهدید میکند.
همزمان، روز دوشنبه ۱۲ شهریور یک اعتصاب سراسری با هدف افزایش فشارها برای آزادی گروگانها در اسرائیل برگزار شد.
بمبگذاری حماس در کرانه باختری
حماس روز دوشنبه مسئولیت انفجار دو خودروی بمبگذاری شده در کرانه باختری را بر عهده گرفت.
طی این حمله، یک خودروی بمبگذاری شده در پمپ بنزین و خودروی دوم در شهرک کرمی تزور، منفجر شد.
شاخه نظامی حماس در بیانیهای «مسئولیت کامل» این دو حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد دو فلسطینی کشته شده در جریان آن، از اعضای این گروه بودند.
در اثر این انفجار، سه سرباز و یک افسر امنیتی محلی آسیب دیدند.
یک فرضیه درباره ترور هنیه
محمدحسین ساعی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز دوشنبه به خبرگزاری تسنیم گفت در کشورهای منطقه، باور به این مساله رایج است که استفاده از گوشیهای تلفن همراه، «زمینه جاسوسی از کاربران» را فراهم میکند.
به گفته او، مهمترین فرضیه در مورد ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در سفر به تهران هم این است که این اقدام به واسطه استفاده او از واتساپ، برنامهریزی و اجرایی شد.
منابع نزدیک به جمهوری اسلامی تاکنون ادعاهای متفاوت و گاه متضادی را در مورد نحوه شناسایی و کشته شدن این مقام حماس منتشر کردهاند.
انفجار در لبنان
ارتش اسرائیل روز دوشنبه خبر داد هواپیماهای جنگنده این کشور ساختمانهای مورد استفاده حزبالله را در پنج منطقه در جنوب لبنان هدف قرار دادند.
گزارشهایی نیز از لبنان منتشر شد که حاکی از هدف قرار گرفتن یک خودرو در ناقوره و کشته شدن دو نفر است.
اعتصاب سراسری در اسرائیل
در پی اعتصاب سراسری در اسرائیل، خدمات شهری در روز دوشنبه در چندین منطقه از این کشور مختل شد.
اگرچه پروازهای ورودی همچنان در حال فرود بودند اما خدمات در فرودگاه بن گوریون، مرکز اصلی حمل و نقل هوایی اسرائیل معلق شد.
خدمات حمل و نقل عمومی در بسیاری از مناطق یا لغو شدند یا تنها بهطور جزیی فعالیت کردند.
کارگران بندر اصلی تجاری اسرائیل در حیفا نیز به اعتصاب پیوستند.
بیمارستانها تنها بهطور جزیی فعالیت کردند و بانکها تعطیل بودند اما بسیاری از کسبوکارهای بخش خصوصی به کارشان ادامه دادند.
با این حال کارفرمایان به کارکنان اجازه دادند به اعتصاب بپیوندند و در نتیجه، بسیاری از خدمات مختل شد.
به گزارش رویترز، آرنون بار دیوید، رییس اتحادیه هیستادروت که نماینده صدها هزار کارگر است، به دنبال پیدا شدن اجساد شش گروگان در تونلی در جنوب غزه در روز یکشنبه، خواستار این اعتصاب شد.
این گروگانها، طبق برآوردهای وزارت بهداشت بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت قبل از آن که پیدا شوند، کشته شده بودند.
این خبر شوک عمیقی در اسرائیل ایجاد کرد و موجب شد دستکم نیم میلیون نفر روز یکشنبه در اورشلیم و تلآویو به خیابانها بروند و اعتراض کنند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در واکنش به کشف این اجساد گفت: «هر کسی که گروگانها را میکشد، توافق [برای آتشبس در غزه و آزادسازی گروگانها را] نمیخواهد.»
نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد اسرائیل متعهد به دستیابی به توافقی برای آزادی گروگانهای باقیمانده و تضمین امنیت اسرائیل است.
او تاکید کرد تا زمانی که مسئول قتل این گروگانها را دستگیر نکند، آرام نخواهد گرفت.
در همین رابطه خلیل الحیه، یکی از مقامات ارشد حماس گفت که خواستههای نتانیاهو و اصرارش بر حضور در کریدورهای فیلادلفی و نتزاریم «دلیل کشته شدن گروگانها در غزه» است.
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل روز دوشنبه تلاش کرد تا درخواست اعتصاب در دادگاه کارگری اسرائیل رد شود.
این دادگاه قرار بود اواسط صبح دوشنبه تشکیل شود؛ گرچه بسیاری از گروههای کارفرمایی از جمله تولیدکنندگان و بخش فنآوری پیشرفته از این اعتصاب حمایت کردند و بخشهای زیادی از صنایع مختلف تحت تاثیر این درخواست اعتصاب قرار گرفتند.
این اعتصابات به دنبال ماهها اعتراض از سوی خانوادههایی که نماینده برخی از گروگانها بودند، صورت گرفت و نشاندهنده شکافهای عمیقی است که در اسرائیل بر سر رویکرد نتانیاهو برای رسیدن به توافق وجود دارد.
نخستوزیر اسرائیل با وجود فشارهای وارد شده از سوی وزیر دفاع و همچنین ژنرالها و مقامات اطلاعاتی ارشدش، بر حفظ نیروهای اسرائیلی در نقاط کلیدی نوار غزه پس از هر گونه آتشبسی اصرار دارد. حماس هر گونه حضور اسرائیل را در غزه رد میکند.
با وجود تلاشهای دیپلماتهای مصری و قطری و سفرهای مکرر مقامهای ارشد آمریکایی به منطقه برای ترغیب به توافق، هیچ نشانهای از پیشرفت در مذاکرات برای توقف درگیریها و بازگرداندن گروگانها وجود ندارد.
حماس هنوز ۱۰۱ گروگان از ۲۵۳ نفری را که در اکتبر گذشته از مناطق اسرائیلینشین اطراف غزه ربود، در اختیار دارد.
در حمله هفتم اکتبر، هزار و ۲۰۰ اسرائیلی و شهروند خارجی کشته شدند.
وزارت بهداشت حماس میگوید بر اثر حملات تلافیجویانه اسرائیل به غزه، تا امروز بیش از ۴۰ هزار فلسطینی کشته شدهاند.