قتل ۶ گروگان اسرائیلی به دست حماس؛ از واکنش‌های بین‌المللی تا اعتصاب سراسری

خبر کشته‌شدن ۶ گروگان اسرائیلی به دست حماس در یکی از تونل‌‌های محل نگهداری آنان، علاوه بر دامن زدن به اعتراضات گسترده و فراخوان برای اعتصاب سراسری در اسرائیل، واکنش‌ها و محکومیت‌های بین‌المللی به دنبال داشت.

جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده، در بیانیه‌ای با این هشدار که رهبران حماس تاوان این جنایت را خواهند پرداخت، گفت شنیدن خبر کشته‌شدن هرش گلدبرگ پولین، گروگان اسرائیلی-آمریکایی اسیر در دست حماس او را «ویران و عصبانی» کرده است.

بایدن در ادامه بر ضرورت رسیدن به توافق تاکید کرد و گفت «ما به تلاش شبانه‌روزی برای دستیابی به توافقی به منظور آزادی گروگان‌های باقی‌مانده ادامه خواهیم داد.»

کامالا هریس، معاون بایدن و نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری هم با انتشار بیانیه‌ای به یافتن پیکر ۶ گروگان اسرائیلی واکنش نشان داد. هریس با اشاره به این‌‌که پس از یافتن اجساد هرش گلدبرگ پولین و پنج گروگان دیگر در غزه، نمی‌توان به حماس اجازه داد غزه را کنترل کند، گفت حماس «باید از بین برود.»

هریس در ادامه ضمن تسلیت به والدین این گروگان آمریکایی، گفت او هیچ اولویتی بالاتر از تامین امنیت شهروندان آمریکایی در هر کجای دنیا که باشند ندارد: «رییس‌جمهوری بایدن و من هرگز در تعهد خود برای آزادی آمریکایی‌ها و همه گروگان‌های غزه تزلزل نخواهیم کرد.»

هریس ضمن گفتن این‌که «وحشیگری ادامه‌دار حماس را به شدت محکوم می کند»، گفت آن‌چه حماس انجام داده از قتل‌عام ۱۲۰۰ نفر گرفته تا خشونت جنسی، گروگان‌گیری و این قتل‌ها، نشان‌دهنده «تباهی حماس مشهود و هولناک» حماس است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم ضمن ابراز همدردی با خانواده گروگان‌های کشته‌شده، گفت آمریکا به همکاری با همپینان منطقه‌ای خود با هدف رسیدن به توافقی برای آزادی بدون تاخیر گروگان‌ها ادامه خواهد داد.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، و دیوید لمی، وزیر خارجه این کشور هم در بیانیه‌هایی جداگانه، ضمن ابراز همدردی با خانواده گروگان‌های کشته‌شده‌، قتل آن‌ها را محکوم کردند و از حماس خواستند همه گروگان‌ها را آزاد کند و از همه طرف‌ها هم خواستند به توافق آتش‌بس تن دهند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم ضمن محکوم‌کردن قتل شش گروگان اسرائیلی به دست حماس، گفت گروگان‌‌ها باید نزد خانواده‌هایشان برگردند. بورل اضافه کرد برای پایان بخشیدن به این تراژدی و آزادی همه گروگان‌ها، باید توافق آتش‌بسی بین طرفین حاصل شود.

پنتاگون در بیانیه‌ای از تماس تلفنی لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با همتای اسرائیلی‌اش، یوآو گالانت، در پی شناسایی اجساد شش گروگان در بند حماس در غزه خبر داد و نوشت آستین به گالانت گفته: «رهبران حماس باید برای جنایت‌های خود پاسخگو شوند.»

در بیانیه پنتاگون همچنین آمده: «این دو بر تعهد متقابل خود برای دستیابی سریع به یک توافق آتش‌بس برای آزادی همه گروگان‌ها تاکید کردند.»

اعتصاب سراسری در اسرائیل

رییس اتحادیه‌های کارگران و کارمندان اسرائیل از همه اعضایش خواست برای اعلام حمایت از خانواده گروگان‌ها، دوشنبه ۱۲ شهریور اعتصاب کنند. کخواستار اعتصاب عمومی در حمایت در روز دوشنبه شد.

فدراسیون کارگری قدرتمند هیستادروت، که صدها هزار نفر از کارگران بخش عمومی را نمایندگی می‌کند، پس از دیدار با خانواده‌های گروگان‌ها، از اعضایش خواست روز دوشنبه اعتصاب کنند.

انجمن تولیدکنندگان اسرائیل هم اعلام کرد از اعتصاب حمایت می‌کند و دولت را به دلیل عدم موفقیت در بازگرداندن گروگان‌ها مورد انتقاد قرار داد و آن را «وظیفه اخلاقی» خواند.

رون تومر، رئیس این انجمن، با اشاره به این‌که بدون بازگشت گروگان‌ها نمی‌توان به جنگ پایان داد، گفت «دولت باید اطمینان حاصل کند هر کاری لازم است انجام دهد حتی تحت محدودیت‌های یک آتش‌بس محدود، تا گروگان‌ها هر چه زودتر بازگردانده شوند. من از تمام کسب‌وکارهای اسرائیل می‌خواهم که برای تحقق این امر در این اعتصاب با ما همراهی کنند.»

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل هم یکشنبه ۱۱ شهریور خواستار اعتصاب سراسری در این کشور شد تا از رهگذر تعطیل کردن اقتصاد، به دولت برای رسیدن به توافقی جهت آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در نوار غزه، فشار وارد شود.

لاپید، که پیشتر برای مدتی نخست‌وزیر اسرائیل بود از اتحادیه کارگری اصلی اسرائیل، کسب‌وکارها و شهرداری‌ها خواست که به اعتصاب بپیوندند.

در واکنش به درخواست اعتصاب، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، از دادستان کل این کشور خواست تا فورا درخواست جلوگیری از اعتصاب سراسری برنامه‌ریزی‌شده برای روز دوشنبه به‌منظور فشار به دولت برای بازگرداندن گروگان‌ها را به دادگاه‌ها ارائه دهد.