مدیرعامل آتش‌نشانی: از ۱۸۹ بیمارستان پایتخت، فقط ۵۲ بیمارستان ایمن هستند

جمعه ۱۴۰۳/۰۶/۰۹

قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان اینکه دو سوم از بیمارستان‌های پایتخت ناایمن هستند گفت: «از ۱۸۹ بیمارستان پایتخت، فقط ۵۲ بیمارستان از آتش‌نشانی تایید ایمنی گرفتند و ۱۲۵ بیمارستان ناایمن هستند.»

بعد از فاجعه انفجار کلینیک سینا اطهر، رسانه‌ها و مسوولان جمهوری اسلامی نسبت به عدم ایمنی مناسب بیمارستان‌های کشور به خصوص پایتخت هشدار می‌دهند.

کلینیک سینا اطهر واقع در میدان تجریش تهران،۱۱ تیرماه سال ۱۳۹۹ آتش گرفت و ۱۹ نفر از کادر درمان کلینیک سینا اطهر در طبقه چهارم محبوس شدند و جان خود را از دست دادند. پس از این فاجعه، موضوع ایمنی بیمارستان‌ها بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

با این حال سال ۱۴۰۲ سانحه‌ای مشابه تکرار شد. بهمن‌ماه ۱۴۰۳، بیمارستان خصوصی گاندی در حوالی میدان ونک تهران دچار سانحه شد. بیمارستانی که سال ۱۳۹۲ افتتاح شده بود و به دلیل اتصال برق در پشت نمای ساختمان، آتش گرفت.

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی پنجم بهمن ۱۴۰۳ با تاکید بر اینکه بیمارستان گاندی پنج بار از آتش‌نشانی درباره ناایمن بودن ساختمان اخطار دریافت کرده، گفت: «آبان ماه ۱۴۰۲ آخرین باری بود که به این بیمارستان در جلسه کمیته ایمنی منطقه هشدار و اخطار دادیم و قول رفع ایرادات را داده بودند اما ترتیب اثر نداده اند.»

اخطار آتش‌نشانی داریم، اما نمی‌توانیم تعطیل کنیم

در زمان آتش‌سوزی بیمارستان گاندی، روزنامه هم‌میهن در گزارشی به وضعیت ایمنی این بیمارستان و مراکز مشابه پرداخت و نوشت: «گاندی در کنار شماری دیگر از بیمارستان‌های تهران مانند رسول‌اکرم، امام‌خمینی، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، فجر، شهدای یافت‌آباد و فیاض‌ بخش،‌ با وجود ناایمن بودن همچنان فعال بوده است.»

خرداد ماه ۱۴۰۱، حسین قناعتی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه بسیاری از بیمارستان‌های تهران اخطار آتش‌نشانی دارند، گفت: «اگر بخواهیم آنها را تعطیل کنیم درمان مختل می‌شود.»

قناعتی درباره فرسودگی بیمارستان‌های پایتخت هم گفت: «تهران در نوار زلزله قرار دارد و بالقوه تهدید بزرگی به نام زلزله برای پایتخت وجود دارد که اگر رخ دهد آن وقت بی‌ثباتی‌های پنهان، آشکار خواهد شد و باید اقدامات مقتضی در این زمینه صورت گیرد.»

با اینکه مقامات دانشگاه علوم پزشکی، نبود بودجه کافی را عامل عدم رسیدگی به وضعیت ایمنی بیمارستان‌های کشور و پایتخت می‌دانند، اما درباره جمهوری اسلامی در مخارج خارجی خود دست و دلبازانه عمل می‌کند. خرداد ۱۴۰۳، یک سال پس از اظهارات قناعتی، ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهوری سابق ایران، پس از بازگشت از اندونزی در نشستی خبری اقتصاد ایران و اندونزی را «مکمل» یکدیگر خواند و با اشاره به تفاهم‌نامه‌های امضا شده در جریان سفرش، گفت که ۱۲ بیمارستان در اندونزی به تجهیزات پزشکی ساخت ایران مجهز خواهند شد.

حال، بیش از یک‌سال پس از این گفته‌های رییسی، مدیرعامل آتش‌نشانی تهران در برنامه تهران ۲۰ که شب گذشته از شبکه پنج صدا و سیما پخش شد، گفت: «در حال حاضر بیمارستان‌های امام خمینی، سینا، بوعلی، شهدای یافت آباد، فیاض بخش و رسول اکرم در فهرست ساختمان‌های بحرانی از لحاظ ایمنی حریق قرار دارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
کاوش
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها