یک استاد دانشگاه امیرکبیر با پرونده‌سازی حراست و وزارت اطلاعات اخراج شد

خبرنامه امیرکبیر گزارش داد محمود ممتازپور، استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با پرونده‌سازی مشترک مدیریت حراست دانشگاه و وزارت اطلاعات، از دانشگاه اخراج شده است.

بر اساس این گزارش که روز پنج‌شنبه هشتم شهریور منتشر شد، در روزهای اخیر، درس‌های ترم پیش روی ممتازپور، به استاد دیگری واگذار شده است.

در روزهای گذشته دانشجویان کامپیوتر در حمایت از این استاد بیانیه‌های متعددی منتشر کردند.

خبرنامه امیرکبیر اعلام کرد حراست دانشگاه به دلیل مهاجرت اجباری ممتازپور، پرونده‌ای در مرکز حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اداره‌کل اطلاعات استان تهران برای او گشوده و این استاد دانشگاه را به «جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده و قرار دادن آن‌ها در اختیار دول متخاصم» متهم کرده است.

دانشگاه امیرکبیر به بهانه اتمام موعد ۱۰ ساله ممتازپور و عدم تبدیل وضعیت او به رسمی آزمایشی، قراردادش را تمدید نکرده است.

بر اساس گزارش‌ها، او سه سال پیش شرایط ارتقا را کسب کرده اما در جریان اعتراضات ۱۴۰۱، وضعیتش به حالت معلق درآمد.

محمود ممتازپور از استادهای حامی دانشجویان معترض در جنبش «زن، زندگی، آزادی» بود که در جریان اعتراضات و اعتصاب‌های سراسری، از تشکیل کلاس‌های درسی خودداری کرده بود.

رو پنج‌شنبه و هم‌زمان با انتشار این خبر، مراسم تکریم و معارفه حسین سیمایی صراف به‌عنوان وزیر علوم دولت چهاردهم برگزار و در آن، مسعود پزشکیان خواستار «بازنگری درباره اساتید و دانشجویان اخراج‌شده از دانشگاه‌ها» شد.

پزشکیان از سیمایی صراف خواست تا در قرارداد همه اساتیدی که تاکنون اخراج یا لغو قرارداد شده‌اند بازنگری کند و «دانشجویان را برگرداند».

او گفت: «️دانشجو اعتراض می‌کند، من باید جوابش را بدهم؛ یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم یا این که اشتباه می‌کند که هدایتش می‌کنم.»

تاکید پزشکیان در شرایطی است که فشارهای امنیتی جمهوری اسلامی بر دانشجویان معترض همچنان ادامه دارد.

به تازگی یکتا میرزایی، دانشجوی دانشگاه تهران و ریحانه ابراهیم‌وندی، دانشجوی دانشگاه الزهرا خبر دادند که هر کدام به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده‌اند.

محکومیت میرزایی به دلیل مخالفت با حجاب اجباری و حکم ابراهیم‌وندی به اتهام «ایجاد آشوب و نشر اکاذیب» است.

خبرنامه امیرکبیر و دانشجویان متحد در روزهای قبل گزارش دادند که در یک ‌ماه گذشته بیش از ٢٠ دانشجوی دانشکده‌ علوم اجتماعی دانشگاه تهران به تعلیق از تحصیل محکوم شده‌اند.

کارن ابری‌نیا، دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه نیز اردیبهشت‌ امسال گفت سال ۱۴۰۲ برای دانشگاه سال خوبی نبود و انواع و اقسام محدودیت‌ها و محرومیت‌ها برای استادان ایجاد شد.

به گفته ابری‌نیا، علاوه بر اعمال محدودیت‌هایی برای حدود ۲۰۰ استاد، نزدیک به ۲۵ استاد هم از دانشگاه اخراج شدند.

با آغاز خیزش انقلابی ایرانیان و گسترش دامنه اعتراضات دانشجویی، برخوردهای امنیتی و محرومیت‌های انضباطی علیه دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر کشور تشدید شد.

طی دو سال گذشته شمار زیادی از دانشجویان با احکام اخراج، تعلیق یا ‌ممنوعیت از تحصیل مواجه شده‌اند.