آمریکا با هشدار به جمهوری اسلامی، از ادامه مذاکرات برای آتشبس غزه در قطر خبر داد
خبرگزاری فرانسه روز سهشنبه ششم شهریور به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت مذاکرات برای برقراری آتشبس در نوار غزه و آزادی گروگانهای اسرائیلی، در دوحه، پایتخت قطر در حال پیگیری است. در همین حال سخنگوی امنیت ملی آمریکا گفت پیام ما به جمهوری اسلامی این است که به اسرائیل حمله نکند.
این مقام که به دلیل حساسیت موضوع میخواست هویتش افشا نشود، خبر داد برت مکگرک، مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای شورای امنیت ملی کاخ سفید از طرف جو بایدن، رییسجمهوری ایالات متحده، در این مذاکرات حضور دارد.
دور پیشین مذاکرات آتشبس در قاهره، پایتخت مصر برگزار شد اما بدون دستیابی به نتیجه مشخصی روز پنجم شهریور به پایان رسید.
وبسایت خبری تایمز اسرائیل نوشت هنوز مشخص نیست چرا مذاکرهکنندگان تصمیم گرفتند محل مذاکرات را از مصر به قطر منتقل کنند.
یکی از موارد اصلی اختلاف میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتشبس، تاکید دولت بنیامین نتانیاهو بر لزوم کنترل «کریدور فیلادلفیا» به دست نیروهای اسرائیلی است.
کریدور فیلادلفیا که با نام محور صلاحالدین نیز شناخته میشود، مسیری ۱۴ کیلومتری است که باریکه غزه را به مصر متصل میکند.
رایزنیهای بینالمللی برای توقف مناقشه غزه در حالی صورت میگیرد که درگیریهای مرگبار در منطقه همچنان ادامه دارد.
وزارت بهداشت حماس روز ششم شهریور اعلام کرد تنها در خشونتهای ۲۴ ساعت گذشته در غزه، ۴۱ نفر جان خود را از دست دادند.
بدین ترتیب، شمار فلسطینیان کشته شده در این باریکه از زمان آغاز مناقشه کنونی به ۴۰ هزار و ۴۷۶ نفر افزایش یافت. بیش از ۹۳ هزار نفر نیز در این بازه زمانی زخمی شدهاند.
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، حزبالله، مقاومت اسلامی عراق و حوثیهای یمن در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیریهای شدید و مرگبار در طول ۱۰ ماه گذشته، منطقه را به بیثباتی کشانده است.
ارتش اسرائیل روز ششم شهریور طی عملیاتی در نوار غزه فرحان قاضی، شهروند عرب اسرائیلی را که در اسارت حماس بود، نجات داد و به کشور بازگرداند. قاضی ۵۲ ساله است.
هشدار دوباره به جمهوری اسلامی
تنشها در منطقه در هفتههای اخیر و بهویژه پس از کشته شدن فواد شکر، فرمانده ارشد حزبالله در بیروت و ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران بالا گرفته است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز ششم شهریور با اشاره به تهدیدات مقامهای جمهوری اسلامی علیه اسرائیل گفت: «بسیار دشوار است که دقیقا بدانیم ایرانیها روزانه به چه فکر میکنند. آنها ممکن است برای یک حمله بزرگ علیه اسرائیل آماده باشند اما ما نیز آماده و مستقر باقی میمانیم تا در برابر این حمله دفاع کنیم.»
او با تاکید مجدد بر تعهد واشینگتن به امنیت اسرائیل افزود: «پیام ما به جمهوری اسلامی ثابت بوده و ثابت خواهد ماند. پیام اول، این کار را نکنید. دلیلی برای شروع یک جنگ منطقهای تمامعیار وجود ندارد. و پیام دوم، اگر کار به آن مرحله برسد، ما آماده دفاع از اسرائیل خواهیم بود.»
حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران روز سوم شهریور در پاسخ به پرسشی درباره واکنش حکومت ایران به ترور هنیه گفت: «خبرهای خوبی از انتقام میشنوید.»
خبرگزاری رویترز روز ۲۴ مرداد به نقل از سه مقام ارشد حکومت ایران گزارش داد که تنها دستیابی به توافق آتشبس در غزه، تهران را از حمله مستقیم به خاک اسرائیل باز میدارد.