ضیاء نبوی بهدلیل افشاگری درباره وجود ساس در زندان اوین محاکمه میشود
ضیاء نبوی، فعال دانشجویی زندانی، بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس برای او گشوده شد، روز هفتم شهریور در شعبه ۱۲۰۷ دادگاه کیفری محاکمه خواهد شد. نبوی در این پرونده به دلیل افشاگری درباره وجود حشره ساس در زندان اوین با اتهام «نشر اکاذیب» مواجه شده است.
امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، روز پنجم شهریور در گفتوگو با شبکه شرق گفت این پرونده پس از انتشار یادداشت نبوی درباره وجود حشره ساس در زندان اوین و تفهیم اتهام «نشر اکاذیب» به او در شعبه هفتم بازپرسی، به دادگاه کیفری ارجاع شد.
به گفته این وکیل دادگستری، پرونده نبوی در نهایت با صدور قرار جلب دادرسی به شعبه ۱۲۰۷ دادگاه کیفری ارجاع شد و روز هفتم شهریور ماه برای محاکمهاش تعیین شده است.
رئیسیان روز سوم خرداد به سایت امتداد گفت: «مسئولان زندان به دلیل این یادداشت، او را از بند خارج و با تصمیم شورای انضباطی زندان، به مدت یک هفته به انفرادی تنبیهی منتقل کردند.»
نبوی روز ۲۲ ادیبهشت در نامهای از زندان اوین با عنوان «شکنجه تحمل ساس هم جزیی از محکومیت ماست؟»، به شرح آزارهای روحی و جسمی ناشی از وجود این حشره در بند هشت این زندان پرداخت.
او در این نامه نوشت که زندانیان این بند از هر تمهیدی استفاده میکنند تا از گزش ساسها در امان بمانند اما فایدهای نداشته است.
بیشتر بخوانید: ضیاء نبوی از زندان اوین: شکنجه با تحمل ساس هم بخشی از محکومیت ماست
مهدی محمودیان، زندانی سیاسی پیشین، روز ۲۵ اردیبهشت گفتههای نبوی را درباره وجود ساس در زندان اوین تایید کرد.
پس از آن و با وجود اطلاعرسانی چندین زندانی سیاسی دیگر درباره وجود ساس در زندان اوین، خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز ۲۴ اردیبهشت این موضوع را تکذیب کرد و بازداشتگاه اوین را «یکی از پاکیزهترین و منظمترین زندانهای سطح کشور» خواند.
در نهایت محمودیان روز ۱۷ تیر امسال با اتهام «تبلیغ علیه نظام به دلیل بیان وجود حشره ساس در زندان» به صورت غیابی در دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد.
او با تاکید بر اینکه ایمان افشاری، قاضی دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به پروندهاش را ندارد، اعلام کرد در جلسه دادگاه شرکت نکرد.
نبوی به دلیل حضور در تجمع اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان در اعتراض به حملات شیمیایی و مسموم کردن سریالی دانشآموزان در مدارس به یک سال حبس محکوم و از ۱۸ فرودین سال جاری زندانی شد.
او پیش از این نیز بابت فعالیت در دفاع از حق تحصیل، هشت سال و هشت ماه را در زندان سپری کرده است.