ایالات متحده و برخی کشور آمریکای لاتین، نتایج اعلام شده انتخابات ونزوئلا را قویا رد کردند

شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۳

برخی کشور آمریکای لاتین و آمریکا، در بیانیه‌ای مشترک اقدام دیوان عالی ونزوئلا را در تایید اعلام پیروزی نیکلاس مادورو در انتخابات این کشور، به شدت رد کردند.

آرژانتین، اکوادور، اوروگوئه، پاراگوئه، پاناما، پرو، جمهوری دومینیکن، شیلی، کاستاریکا و گواتمالا، همراه با آمریکا، در بیانیه خود خواستار «بررسی بی‌طرفانه و مستقل» نتایج انتخابات ونزوئلا شدند.

دادگاه عالی ونزوئلا با وجود اعتراضات گسترده به معرفی نیکلاس مادورو به‌عنوان رییس‌جمهوری، نتایج انتخابات مناقشه‌برانگیز این کشور را تایید کرد.

در واکنش به این اقدام، اپوزیسیون گفت دادگاه عالی، صلاحیت قانونی را برای دخالت در امور انتخاباتی ندارد و حکم آن «فاقد اعتبار» است.

کریسیلیا رودریگز، رییس دادگاه عالی ونزوئلا اعلام کرد که این دادگاه، پس از بررسی اسناد ارائه شده از سوی مقامات انتخاباتی، تایید کرده است که مادورو در انتخابات پیروز شده. او افزود که این تصمیم دادگاه «قابل تجدیدنظرخواهی نیست».

انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا روز هفتم مرداد برگزار شد و شورای عالی انتخابات این کشور یک روز بعد اعلام کرد مادورو با ۵۱ درصد آرا برای سومین دوره به عنوان رییس‌جمهوری انتخاب شده است.

در اعتراض به نتایج انتخابات که مخالفان آن را حاصل تقلب خواندند، تظاهراتی گسترده در شهرهای مختلف ونزوئلا شکل گرفت که با سرکوب خشن از سوی دولت مادورو مواجه شد.

علاوه بر ده‌ها کشته و مجروح در اعتراضات، دولت دست به دستگیری گسترده چهره‌های مخالف و معترضان زد.

رویترز در گزارشی نوشت دولت مادورو شروع به پرونده‌سازی برای رهبران مخالف اپوزیسیون به دلیل «تحریک ارتش به ارتکاب جرم»، تصویب قانونی برای محدود کردن فعالیت سازمان‌های غیردولتی (ان‌جی‌اوها) و وادار کردن کارمندان دولتی به استعفای اجباری به دلیل حمایت از مخالفان کرد.

از زمان اعلام نتایج انتخابات از سوی شورای عالی انتخابات ونزوئلا، تاکنون و با وجود درخواست‌های فراوان، هنوز آمار کامل و جزییات آرا منتشر نشده است.

بسیاری از کشورهای غربی خواستار شفافیت کامل در انتشار نتایج انتخابات ونزوئلا شده‌اند اما روسیه، چین و چند کشور دیگر پیروزی مادورو را تبریک گفته‌اند و به رسمیت شناخته‌اند.

منابعی به رویترز گفتند آمریکا فهرستی از ۶۰ مقام دولتی و اعضای خانواده‌شان را به دلیل وقایع پس از انتخابات، برای تحریم آماده کرده است.

تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدن به راه‌حل مشترک، به دلیل عدم پذیرش از سوی یک یا هر دو طرف درگیر، تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

تایید مادورو از سوی دادگاه عالی، او را که از سال ۲۰۱۳ رییس‌جمهوری ونزوئلا بوده، برای یک دوره شش ساله دیگر در قدرت نگه می‌دارد.

دوره جدید حکمرانی او از ژانویه ۲۰۲۵ (دی امسال) آغاز می‌شود.

مادورو که پیش از رسیدن به ریاست‌جمهوری از مقامات ارشد حزب حاکم بود، از دادگاه عالی خواسته بود نتایج انتخابات را تایید کند.

مخالفان می‌گویند هر چند دادگاه عالی طبق قانون اساسی مستقل است اما عملا تحت کنترل حزب حاکم عمل می‌کند.

طبق گزارش سازمان ملل، دست‌کم ۲۳ نفر در اعتراضات ضد دولتی پس از انتخابات ونزوئلا کشته و حدود دو هزار و ۴۰۰ نفر دستگیر شده‌اند.

مادورو، معترضان را «افراطی و فاشیست» می‌خواند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چند چند
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها