هکرهای سپاه با ارسال بدافزار به موبایل‌های تیم انتخاباتی ترامپ، از آنها جاسوسی می‌کنند

گروهی از هکرهای وابسته به سپاه پاسداران که به کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نفوذ کرده‌اند به استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی برای ضبط تماس‌، سرقت پیام‌ و فعال کردن دوربین‌ و میکروفون‌ تلفن‌های همراه قربانیان خود متهم شدند.

به گزارش رویترز این گروه با نام ای‌پی‌تی‌-۴۲ (APT-42) به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران وابسته است.

اف‌بی‌آی و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا روز دوشنبه ۲۹ مرداد، در بیانیه مشترکی اعلام کردند که جمهوری اسلامی مسئول تلاش‌های اخیر برای هک کردن ستادهای انتخاباتی دونالد ترامپ و بایدن-هریس بوده است.

به گفته منابع آگاه، ای‌پی‌تی‌-۴۲ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با رویکرد جاسوسی تهاجمی علیه اهداف با ارزش در واشنگتن و اسرائیل عمل می‌کند.

روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از افراد آشنا با این موضوع که نخواستند نامشان برده شود، کارکنان این ستادهای انتخاباتی ایمیل‌های فیشینگ دریافت کردند که به نظر قانونی طراحی شده بودند، اما می‌توانستند به مهاجمان اجازه دسترسی به ارتباطات گیرندگان این ایمیل‌ها را بدهند.

جان هالت‌کویست، تحلیل‌گر ارشد شرکت امنیت سایبری آمریکایی مندینت، گفت که این گروه به‌طور سیستماتیک افراد مورد علاقه خود را هدف قرار داده و سابقه تهدید فیزیکی فعالان و معترضان ایرانی را نیز دارد.

به گفته او این هکرها معمولا از بدافزارهایی استفاده می‌کنند که به آنها امکان می‌دهد تماس‌های تلفنی را ضبط، پیام‌ها را سرقت و داده‌های مکان‌یابی را جمع‌آوری کنند.

با این حال، سخنگوی جمهوری اسلامی در سازمان ملل هرگونه دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را رد و اعلام کرد این کشور هیچ‌گونه قصد یا انگیزه‌ای برای دخالت در انتخابات آمریکا را ندارد.

سخنگویان ترامپ گفته‌اند جمهوری اسلامی به دلیل مخالفت با سیاست‌های او علیه تهران، ترامپ را هدف قرار داده است.

به گفته کارشناسان امنیتی، گروه ای‌پی‌تی‌-۴۲ تهدیدی جدی برای امنیت سایبری است.

سازمان‌اطلاعات ملی، اف‌بی‌آی و آژانس امنیت سایبری آمریکا، روز دوشنبه تایید کردند، جمهوری اسلامی در تلاش است به کمک نیروی سایبری خود با تاثیرگذاری بر افکار عمومی، اعتماد مردم آمریکا به نهادهای دموکراتیک این کشور را تضعیف کند.

آنها با عنوان خبرنگار و یا نماینده اندیشکده‌ها، پیام‌های تله‌گذاری شده هدفمندی برای قربانیان خود ارسال می‌کنند تا آنها را به دام بیاندازند.

حملات این گروه در گذشته شامل هدف قرار دادن فعالان مخالف جمهوری اسلامی، روزنامه‌نگاران و حتی مقامات دولتی غربی بوده است.

در یک سال اخیر ای‌پی‌تی‌-۴۲ تلاش کرده چندین سایت دولتی در ایالت یوتا را هک کند.

مرکز تحلیل و اطلاعات اداره امنیت عمومی ایالت یوتا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد این گروه تلاش کرده است تا «دارایی‌های مستقر در یوتا، داده‌های آرشیو زمین‌شناسی، نفت و گاز، و سایر منابع جغرافیایی مرتبط با یوتا» را هک کند.

ای‌پی‌تی‌-۴۲ در سال ۲۰۱۸ کارمندان مراکز هسته‌ای و مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا را در زمان خروج رسمی این کشور از برجام هدف حمله سایبری قرار داده بود.