کشف مطالب و ویدیوهای راهنمای اخاذی جنسی در تلگرام، یوتیوب و تیکتاک
کارشناسان جرایم اینترنتی از کشف مطالب و ویدیوهای آموزشی رایگان در زمینه اخاذی جنسی با انگیزه مالی در پلتفرمهای اجتماعی محبوب مانند تلگرام، یوتیوب و تیکتاک خبر دادند.
گزارش روزنامه گاردین نشان میدهد مجرمان سایبری علاوه بر انتشار آزادانه این مطالب، در ازای دریافت هزینه، به مشتریان علاقهمند آموزشهای اختصاصی و سفارش شده نیز ارائه میدهند.
آدام پریستلی، مدیر ارشد آژانس جرایم ملی بریتانیا گفت ویدیوهایی که در این زمینه با عنوان «راهنمای سکستورشن» در یوتیوب وجود دارند به آموزش کامل و گام به گام چگونگی انجام این نوع باجگیریها میپردازند.
این آموزشها موضوعاتی مانند ساخت حسابهای جعلی، تهیه شماره ناشناس برای ارسال پیامک، نکاتی در مورد شیوه انتخاب قربانیان و چگونگی کسب سود از این حوزه را شامل میشوند.
در یکی از ویدیوهای رایگان منتشر شده در این زمینه به افراد توصیه میشود مدارس دوره متوسطه را هدف قرار دهند. این ویدیو همچنین راهنماییهایی درباره شیوه تهدید قربانیان ارائه و نوع زبان مورد استفاده را به افراد آموزش میدهد.
برخی نمونههای دیگر از این آموزشها نیز در قالب راهنمای کامل اخاذی جنسی به قیمت حدود ۱۰ هزار نایرای نیجریه (حدود پنج پوند) برای فروش آنلاین عرضه شدهاند.
اخاذی جنسی که به «سکستورشن» (Sextortion) معروف است نوعی کلاهبرداری دیجیتال به حساب میآید که نوجوانان را بیش از دیگر گروهها قربانی خود میکند.
کلاهبرداران در این شیوه پس از فریب قربانیان خود و دریافت تصاویر برهنهشان، از آنها درخواست پول میکنند.
تهدید درباره انتشار عمومی تصاویر در صورت عدم دریافت پول، بخشی از این رویه به حساب میآید.
روزنامه گاردین به یک فایل راهنمای متنی اخاذی جنسی دست یافته که بیش از ۸۰ صفحه دارد.
محتوای این فایل که در ماه فوریه در یک کانال تلگرام منتشر شده بود، پس از ارائه به آژانس جرایم ملی بریتانیا و آگاهسازی مدیران تلگرام از این پلتفرم حذف شد.
نویسنده ناشناس این راهنما مدعی شده هفت سال مشغول ارتکاب این جرم بوده و در این مدت از پنج هزار «هدف موفق» سوءاستفاده کرده است.
نویسنده همچنین از کشورهای آمریکا، بریتانیا و کانادا به عنوان سه هدف مناسب برای اخاذی جنسی نام برده و به خوانندگان توصیه میکند باید بر نوجوانان و جوانان تمرکز کنند.
سخنگوی یوتیوب در واکنش به گزارش منتشر شده گفت این پلتفرم موضوع یاد شده را «بسیار جدی» تلقی میکند و سیاستهای سختگیرانهای برای محافظت از کاربران خود در برابر کلاهبرداریها و سایر رفتارهای مضر دارد.
تیکتاک نیز اعلام کرد این پلتفرم بهطور فعالانه محتوای اینچنینی را شناسایی و حذف میکند.
یک سخنگوی تلگرام هم تاکید کرد اخاذی جنسی به صراحت در این پلتفرم ممنوع است و افرادی که وظیفه نظارت بر محتوای منتشر شده در این پیامرسان را دارند، به گزارشها برای حذف اینگونه مطالب رسیدگی میکنند.
انتشار محتوای ممنوع جنسی در فضای آنلاین از معضلات جدی شبکههای اجتماعی به حساب میآید.
سال گذشته نتایج تحقیقات روزنامه والاستریت ژورنال و محققان دانشگاهی، نشان داد الگوریتمهای اینستاگرام با ترویج مطالب مربوط به سوءاستفاده جنسی از کودکان، شبکهای از این حسابها را به کاربران دیگر توصیه کرده است.
به گفته محققان، سیستم توصیه اینستاگرام با اتصال پدوفیلها به هم، آنها را به سمت فروشندگان محتوای جنسی کودکان هدایت کرده.
شرکت متا به عنوان مالک اینستاگرام در واکنش به این تحقیقات، سوءاستفاده از کودکان را «جنایتی وحشتناک» توصیف کرد و گفت بهطور مداوم در حال بررسی شیوههایی برای مقابله با این رویه است.