دانشمندان چینی با روشی جدید میتوانند از هر تن خاک ماه تا ۷۶ کیلوگرم آب تولید کنند
به گزارش شبکه تلویزیونی دولتی سیسیتیوی چین در روز پنجشنبه اول شهریور، دانشمندان این کشور با استفاده از خاکی که سال ۲۰۲۰ از ماه به زمین آوردند، به یک روش کاملا جدید برای تولید مقادیر زیادی آب رسیدند. در این روش از یک تن خاک ماه، بین ۵۱ تا ۷۶ کیلوگرم آب به دست میآید.
چین در سال ۲۰۲۰ در ماموریت چانگ ای-۵، برای نخستین بار پس از ۴۴ سال نمونههایی از خاک ماه را به زمین آورد.
پژوهشگران از آکادمی دولتی علوم چین کشف کردند که مواد معدنی موجود در خاک ماه، حاوی مقادیر زیادی هیدروژن است که در دمای بسیار بالا به عناصر دیگر واکنش نشان میدهد و بخار آب تولید میکند.
انتظار میرود این روش جدید مبنای مهمی برای طراحی و ساخت ایستگاههای تحقیقاتی علمی بر روی ماه و ایستگاههای فضایی آینده فراهم کند.
این کشف میتواند پیامدهای مهمی برای پروژه بلندمدت چین در زمینه ساخت یک پایگاه دائمی در ماه در میان رقابت چین و آمریکا برای یافتن و استخراج منابع ماه داشته باشد.
رییس ناسا، بیل نلسون، بارها نگرانی خود را درباره پیشرفتهای سریع برنامه فضایی چین و احتمال تسلط پکن بر مکانهای غنی از منابع در ماه ابراز کرده است.
به گزارش این شبکه تلویزیونی دولتی، با استفاده از این روش جدید، میتوان از یک تن خاک ماه بین ۵۱ تا ۷۶ کیلوگرم آب تولید کرد که معادل بیش از صد بطری ۵۰۰ میلیلیتری آب یا مصرف روزانه آب آشامیدنی ۵۰ نفر است.
چین امیدوار است که پایههای ساخت ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی قمری (ILRS) را که با همکاری روسیه انجام میشود، فراهم کنند.
آژانس فضایی چین سال ۲۰۳۵ را به عنوان تاریخ ساخت یک «ایستگاه پایه» در قطب جنوب ماه تعیین کرده است و قصد دارد تا سال ۲۰۴۵ یک ایستگاه فضایی در مدار ماه مستقر کند.
ماموریت چانگای-۵ نمونههایی را از سمت نزدیک ماه به زمین آورد، اما چانگای-۶ مقداری خاک را از سمت دور ماه یا نیمه تاریک ماه، که همیشه پشت به زمین است، آورد.
اهمیت دسترسی به آب بر روی ماه فراتر از امکانپذیر ساختن حضور دائمی انسان در این قمر است.
نلسون، در ماه مه گفته بود که از آب یافت شده در ماه میتوان برای تولید سوخت هیدروژنی برای راکتها استفاده کرد. چنین امری میتواند سفرهای اکتشافی فضایی بیشتر به مریخ و دیگر مقاصد دور دست را ممکن سازد.