دهها کشته در سوانح مرگبار مرتبط با اربعین در ایران و عراق
اورژانس یزد اعلام کرد بر اثر یک سانحه رانندگی برای اتوبوس زائران پاکستانی اربعین، ۲۸ نفر کشته و ۲۳ نفر زخمی شدند. این چهارمین سانحه بزرگ از زمان آغاز رفت و آمدها برای برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ به شمار میرود.
اتوبوس زائران پاکستانی اربعین با ۵۳ سرنشین، از استان سیستان و بلوچستان به سمت مرز شلمچه در حرکت بود که در حوالی پاسگاه دهشیر شهرستان تفت در غرب استان یزد در اثر واژگونی دچار آتشسوزی شد.
مجید میراحمدی، رییس ستاد مرکزی اربعین، ۲۵ تیر امسال پیشبینی کرد در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳، حدود ۵۰۰ هزار زائر خارجی از طریق مرزهای ایران به کشور عراق وارد شوند.
عمده این زائران از دو کشور پاکستان و افغانستان هستند.
از سال ۱۴۰۱ به بعد، انتشار آمار تلفات راهپیمایی اربعین به صورت منسجم متوقف شده است.
سازمان حج و زیارت سال ۱۴۰۱ اعلام کرد ۹۳ نفر در راهپیمایی اربعین آن سال کشته شدند.
روزشمار برخی سوانح اربعین ۱۴۰۳
برای آغاز راهپیمایی اربعین تاریخ دقیقی وجود ندارد و به صورت تقریبی از دهم ماه قمری صفر، این راهپیمایی آغاز میشود.
بر این اساس آغاز این مراسم برای امسال را میتوان روز ۲۶ مرداد در نظر گرفت.
۲۶ مرداد- جمعیت هلال احمر روز ۲۶ مرداد اعلام کرد در تصادف یک اتوبوس با یک تریلی قیر در جاده دیوانیه به ناصریه عراق، ۶۴ سرنشین این اتوبوس که ۶۱ نفرشان ایرانی بودند دچار سانحه شدند. رسانهها اعلام کردند از این تعداد حداقل دو زائر ایرانی کشته شدند.
۲۸ مرداد- منابع عراقی اعلام کردند در یک حادثه رانندگی در جنوب بغداد و تصادف میان اتوبوس حامل زائران ایرانی و عراقی با یک خودروی دیگر، ۱۷ نفر کشته و مصدوم شدند.
شفق نیوز به نقل از یک منبع امنیتی عراق نوشت، یک حادثه رانندگی نیز در ساعت سه بامداد به وقت محلی در نزدیکی چهارراه پالایشگاه الدوره در جنوب بغداد رخ داد.
به گفته امدادگران، این حادثه منجر به مرگ دو نفر و مجروح شدن ۱۵ نفر شد که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.
۳۰ مرداد- افشین دریانبرد، دبیر ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی آبادان، اعلام کرد بر اثر تصادف یک دستگاه اتوبوس با پل سیمانی که ساعت ۵:۱۰ بامداد در محور بصره به ناصریه رخ داد، ۱۸ زائر ایرانی مصدوم شدند.
راهپیمایی اربعین امسال تازه آغاز شده اما در کمتر از یک هفته که از آغاز آن گذشته، تاکنون سه سانحه مرگبار جدی رخ داده است.
سال گذشته، حسین کولیوند، رییس جمعیت هلالاحمر، پس از اتمام راهپیمایی اربعین ۱۴۰۲، بدون اعلام هر گونه آماری از تعداد سوانح و تلفات، گفت: «در هر فعالیتی اشکالاتی وارد است اما عجیب است در اربعین به برکت حضرت سیدالشهدا خیلی از موارد و مسائل مرتفع میشود.»
در قانون بودجه، در ردیفهای جداگانه، میلیاردها تومان برای توسعه «راهپیمایی اربعین» اختصاص داده شده است.
یک مقام مسئول در دولت ابراهیم رئیسی اعلام کرد در دولت سیزدهم طی ۳۳ ماه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان فقط برای توسعه زیرساختهای مورد نیاز این مراسم هزینه شده است.
این حاشیه اقتصادی مهمترین جریان تبلیغاتی جمهوری اسلامی (راهپیمایی اربعین) است.