تاکید بر تقویت روابط مسکو و باکو در سفر پوتین به آذربایجان

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۹

الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان، روز دوشنبه ۲۹ مرداد در دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود از رضایت باکو و مسکو از سطح همکاری‌های دوجانبه خبر داد و گفت اعلامیه همکاری‌ که در بهمن ۱۴۰۰ میان دو کشور به امضا رسید، با موفقیت در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی در حال اجرا است.

پوتین روز یک‌شنبه ۲۸ مرداد به منظور دیدار و گفت‌و‌گو با علی‌اف وارد باکو شد. علی‌اف در فروردین‌ماه سال جاری به روسیه سفر کرده بود.

علی‌اف با اشاره به اینکه دو کشور در حوزه‌های مختلف، از جمله انرژی و حمل و نقل همکاری می‌کنند، از دیدار با پوتین ابراز خوشحالی کرد و افزود در این دور از گفت‌وگو‌ها به «همکاری‌های بشردوستانه» میان مسکو و باکو توجه ویژه‌ای خواهد شد.

پوتین نیز در این دیدار بر اهمیت توسعه زبان روسی در آذربایجان تاکید کرد و با اشاره به تلاش‌های باکو در این زمینه گفت روسیه برای گسترش همکاری‌ها میان دو کشور آمادگی دارد.

به گفته پوتین، ۳۰۰ مدرسه به زبان روسی و شعبه‌هایی از دانشگاه‌های برجسته روسیه در آذربایجان فعالیت می‌کنند و هزار جوان از آذربایجان در دانشگاه‌های برتر فدراسیون روسیه در حال تحصیل هستند.

او همچنین به فعالیت‌های کمیسیون بین‌دولتی همکاری‌های اقتصادی روسیه و آذربایجان اشاره و یادآوری کرد آخرین جلسه این کمیسیون ۱۰ روز پیش برگزار شد.

آخرین دیدار پوتین از آذربایجان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. در آن زمان، علی‌اف و پوتین در نهمین نشست بین‌المللی روسیه-آذربایجان سخنرانی و در مسابقات جودوی قهرمانی جهان شرکت کردند.

تماس پوتین با پاشینیان

پوتین قرار است پس از گفت‌وگو با علی‌اف در باکو با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان تماس بگیرد و نتایج این دیدار را در اختیار او دهد.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان چهار سال پیش و پس از حدود سه دهه، بار دیگر بر سر حاکمیت قره‌باغ کوهستانی با یکدیگر درگیر شدند و پس از چندین هفته، آتش‌بسی تحت حمایت مسکو امضا شد.

با این حال تنش‌ها بین باکو و ایروان پس از آن همچنان ادامه یافت و هر از گاهی به درگیری نظامی منجر شد تا اینکه سرانجام نیروهای آذربایجان در شهریورماه سال گذشته وارد قره‌باغ کوهستانی شدند و حاکمیت بر این منطقه را از آن خود کردند.

نخست‌وزیر ارمنستان در خردادماه اعلام کرد این کشور به صورت رسمی از سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) خارج خواهد شد.

این ائتلاف نظامی سال ۲۰۰۲ به ابتکار مسکو تشکیل شد و شش کشور بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و روسیه در آن عضویت داشتند.

ارمنستان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی را متهم می‌کند که در پی حملات نظامی آذربایجان، حاضر به مداخله نشدند.

ایروان همچنین نیروهای حافظ صلح روسیه را به دلیل عملکردشان در برابر حمله آذربایجان به قره‌باغ مورد انتقاد قرار داده است.

دولت ارمنستان طی ماه‌های اخیر کوشیده است برای تامین امنیت این کشور، به دنبال تقویت روابط نظامی و راهبردی با شرکای جدیدی باشد.

یک منبع مطلع در اوایل مردادماه به ایران‌اینترنشنال خبر داد جمهوری اسلامی و ارمنستان یک توافقنامه تسلیحاتی بزرگ به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به امضا رسانده‌اند که در چارچوب آن، تهران پهپادهای انتحاری را در اختیار ایروان قرار خواهد داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها