دستکم ۸ نفر در زندانهای یزد و شیراز اعدام شدند
روز دوشنبه ۲۹ مرداد دستکم پنج نفر در زندان یزد به صورت گروهی اعدام شدند. روز ۲۷ مرداد نیز سه تن در زندان عادلآباد شیراز به دار آویخته شدند. بدین ترتیب، شمار اعدامها در زندانهای سراسر ایران از ابتدای سال جاری میلادی به دستکم ۳۸۱ مورد رسید.
وبسایت حالوش که اخبار مربوط به نقض حقوق شهروندان بلوچ را پوشش میدهد، در گزارشی درباره زندانیان اعدام شده در زندان مرکزی یزد نوشت سه تن از آنها از شهروندان بلوچ و دو تن دیگر تبعه کشور افغانستان بودند.
بر اساس این گزارش، سه شهروند بلوچ بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر و دو شهروند تبعه افغانستان به اتهام قتل اعدام شدند.
حالوش هویت دو تن از زندانیان بلوچ اعدام شده را «عبدالرحمان دامنی (گرگیج)» و «عبدالرئوف شهبخش (دهمرده)» عنوان کرد و نوشت از هویت سه زندانی دیگر اطلاعی در دست نیست.
سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد دو زندانی اعدام شده تبعه افغانستان در یزد «انصار افتخارالدین» و «محمود سلیم» نام دارند.
این سازمان همچنین هویت زندانیان اعدام شده در زندان عادلآباد شیراز را «حیدر عرب، یوسف کاظمزاده و علی سلیمی» عنوان کرد.
بنا بر اعلام سازمان حقوق بشر ایران، سلیمی و کاظمزاده از زندان پیربنوی شیراز برای اجرای حکم اعدام به سلولهای انفرادی زندان عادلآباد منتقل و روز شنبه ۲۷ مرداد به دار آویخته شدند.
این سازمان افزود سلیمی از حدود دو سال گذشته به اتهام حمل بیش از ۱۰۰ کیلوگرم هروئین در بازداشت به سر میبُرد. کاظمزاده هم از حدود چهار سال پیش بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر دستگیر و به اعدام محکوم شده بود.
بر اساس این گزارش، حیدر عرب، دیگر زندانی اعدام شده نیز سه سال پیش به اتهام قتل در جریان یک نزاع خیابانی بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و منابع رسمی جمهوری اسلامی، همچون قوه قضاییه و مسئولان زندانها اعلام نشده است.
ایمان آقایاری، فعال سیاسی در مصاحبه با ایراناینترنشنال با اشاره به اعدام زندانیان بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر گفت در موضوع قاچاق باید به ریشههای اجتماعی و اقتصادی آن توجه کرد.
به گفته آقایاری، جمهوری اسلامی در ایجاد قاچاق نقشی مستقیم ایفا میکند و بهدلیل عدم پذیرش این مسائل، بهجای اصلاح، به اعدام روی میآورد.
به گزارش سازمانهای حقوق بشری، از ابتدای سال جاری میلادی بیش از ۳۸۱ نفر، از جمله ۱۵ زن در زندانهای ایران به دار آویخته شدهاند.
گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی، روز ۲۸ مرداد در یادداشتی از زندان اوین بر ضرورت پافشاری بر لغو مجازات اعدام تاکید کرد.
او هشدار داد اگر شهروندان بر سر لغو مجازات اعدام به وفاقی در برابر ماشین کشتار حکومت نرسند، فردای بهتری در راه نخواهد بود.
روز ۲۲ مرداد نیز چهار سازمان حقوق بشری بینالمللی در نامهای به فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از سازمان ملل خواستند برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در قبال اعدام شهروندان در ایران، «یک مکانیسم تحقیقاتی مستقل» تشکیل دهد.