جامعه جهانی بهائی: آرامستان بهائیان اهواز به آتش کشیده شد
در ادامه اعمال فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران، جامعه جهانی بهائی از آتشسوزی عمدی و تخریب درختان در آرامستان بهائیان اهواز خبر داد.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترشنال، این آتشسوزی روز ۱۶ مرداد در «گلستان جاوید اهواز» در منطقه کیانپارس اهواز رخ داده است.
طبق اطلاعات رسیده، در نتیجه این آتشسوزی درختان قدیمی و تنومند واقع در این آرامستان در آتش سوخته و قطعه قطعه شدهاند.
این آرامستان که حدود شش هزار متر مربع مساحت دارد و از حدود ۱۱٠ سال پیش متعلق به جامعه بهائی بود، در سال ۱۳۹۲ از سوی جمهوری اسلامی تصاحب و پلمب شد.
بر اساس اطلاعات دریافتی از منابع نزدیک به برخی خانوادههای شهروندان بهائی در اهواز، آخرین دفن بهائیان درگذشته در گلستان جاوید این شهر در سال ۱۳۹۲ انجام شده است.
وثاق سنائی، از سخنگویان جامعه جهانی بهائی در گفتوگو با ایراناینترنشنال آتشسوزی در این آرامستان را بخشی از فشار جمهوری اسلامی علیه بهائیان در ایران و سرکوب بیش از پیش آنها دانست.
سنائی این سرکوب را سیستماتیک توصیف کرد و گفت که این روند در راستای پاک کردن آثار هویتی و تاریخی بهائیان صورت میگیرد.
جامعه جهانی بهائی روز ۲۶ مرداد با انتشار ویدویی از آتشسوزی در «گلستان جاوید اهواز» خبر داد و نوشت: «آرامستانی در اهواز که ۱۱٠ سال متعلق به جامعه بهائی بوده، به آتش کشیده شد و درختان قدیمی و تنومند آن قطعه قطعه گردیده است.»
در این مطلب جامعه جهانی بهائی این اقدام «بیرحمانه و ضد انسانی» توصیف شده و تاکید شده که چنین اقدامی صرفا با انگیزه آزار و اذیت مذهبی صورت گرفته است.
تخریب، مصادره و تغییر کاربری اماکن و آرامستانهای بهائیان در ایران پیش از این نیز سابقه داشته است.
این تخریبهای نظاممند و سیستماتیک همواره با چراغ سبز جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
طی سالهای گذشته در موارد بسیاری محلهای دفن بهائیان که با هزینه شخصی شهروندان بهائی برای درگذشتگان آنها ساخته شده، تخریب یا مصادره شدند.
در یکی از این نمونهها، جامعه جهانی بهائی در اسفند ماه ۱۴۰۲ گزارش داد که قبر بیش از ۳۰ تن از شهروندان بهائی درگذشته که در یک گور دستهجمعی در گورستان خاوران تهران دفن شده بودند، تخریب شده است.
جامعه جهانی در آن زمان گفت که این اقدام جمهوری اسلامی با هدف از بین بردن قبرها و در این راستا که به نظر برسد هیچ قبری در این منطقه وجود ندارد، انجام شده است.
این قبرها بخشی از یک گور دستهجمعی بود که ماموران جمهوری اسلامی در دو سال گذشته بهائیان درگذشته را با اجبار در آن دفن کردند و به خانوادههایشان اجازه حضور یا برگزاری مراسم تشییع جنازه ندادند.
در طول دهههای گذشته گزارشهایی نیز از هتک حرمت قبرستان بهائیان در شیراز، سنندج و بسیاری از نقاط دیگر ایران منتشر شد.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی را به رسمیت میشناسد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز ۱۳ فروردین امسال در گزارشی با عنوان «چکمه روی گردنم: جنایت مقامهای ایران در آزار و اذیت بهائیان» اعلام کرد اقدامهای جمهوری اسلامی علیه بهائیان، «مصداق جنایت علیه بشریت» است.