پنتاگون به ایراناینترنشنال: درباره تشدید تنشها به تهران هشدار دادهایم
سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایراناینترنشنال گفت واشینگتن از راههای مختلف به جمهوری اسلامی در خصوص حمله به اسرائیل و گستردهتر شدن دامنه درگیریها در منطقه هشدار داده است.
او روز پنجشنبه ۲۵ مرداد گفت: «ما به طور مستقیم، علنی و همچنین خصوصی، کاملا واضح به ایران گفتهایم که نمیخواهیم این جنگ به یک جنگ گستردهتر منطقهای تبدیل شود.»
سینگ در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایراناینترنشنال درباره سخنان اخیر علی خامنهای درباره حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل گفت: «من قصد ندارم درباره اظهارات او صحبت کنم اما آنچه میتوانم به شما بگویم این است که ما در حال انتقال منابع و امکانات بیشتر خود به منطقه هستیم تا تنشهای منطقهای را آرام کنیم و نشان دهیم که اگر ایران بخواهد حمله کند، از اسرائیل دفاع خواهیم کرد.»
در روزهای اخیر و پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر پیشین حماس، در تهران، آتش تنشها در خاورمیانه شعلهورتر شده است و بیم آن میرود حمله احتمالی جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن به اسرائیل، جبهههای جدیدی از درگیری را در منطقه به وجود آورد.
نیویورک تایمز روز ۱۰ مرداد گزارش داد خامنهای در واکنش به ترور هنیه دستور داده اسرائیل به طور مستقیم هدف قرار گیرد.
رهبر جمهوری اسلامی روز ۲۴ مرداد در واکنش به نگرانیها از پیامد حمله به اسرائیل گفت: «عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی، چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد.»
خبرگزاری رویترز روز ۲۴ مرداد به نقل از سه مقام ارشد جمهوری اسلامی گزارش داد تنها دستیابی به توافق آتشبس در غزه، تهران را از حمله مستقیم به خاک اسرائیل باز میدارد.
مذاکرات آتشبس روز پنجشنبه ۲۵ مرداد با حضور آمریکا، مصر و قطر به عنوان کشورهای میانجی در دوحه از سر گرفته شد.
این گفتوگوها تا عصر پنجشنبه جریان داشت و مذاکرهکنندگان انتظار دارند رایزنیها را در روز جمعه ادامه دهند.
با این حال، کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل گزارش داد بر اساس برآوردها در این کشور، حزبالله مصمم به انجام حمله علیه اسرائیل است و منتظر همراهی جمهوری اسلامی نخواهد ماند.
نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان ساعاتی پیش تاکید کرد تصمیم درباره پاسخ این گروه به اسرائیل اتخاذ شده است و این پاسخ داده خواهد شد.
آتشباری متقابل در مرز اسرائیل و لبنان نیز همچنان ادامه دارد.
ارتش اسرائیل عصر ۲۵ مرداد اعلام کرد جنگندههای این کشور به ساختمانهای نظامی حزبالله در مناطق یارون و عییتا الشعب در جنوب لبنان حمله کردند.
در ادامه رایزنیهای فشرده بینالمللی برای کاهش تنشها در خاورمیانه، دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیهای از شرکای این کشور در منطقه خواست که «صلح» را انتخاب کنند.
لمی افزود: «ما در لحظهای حیاتی برای ثبات جهانی هستیم. ساعتها و روزهای آتی میتواند آینده خاورمیانه را مشخص کند.»
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، حزبالله، مقاومت اسلامی عراق و حوثیهای یمن در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیریهای شدید و مرگبار در طول ۱۰ ماه گذشته، منطقه را به بیثباتی کشانده است.