مرزبانی فراجا: «اتباع غیرمجاز» باید تا پایان سال ۱۴۰۳ کشور را ترک کنند
در ادامه فشارها به مهاجران اهل افغانستان در ایران، احمدعلی گودرزی، فرمانده مرزبانی فراجا گفت سیاست جمهوری اسلامی این است که «اتباع غیرمجاز» باید تا پایان سال ۱۴۰۳ کشور را ترک کنند. او این امر را خواسته مردم دانست و گفت که در راستای «ایجاد امنیت»، باید محقق شود.
گودرزی روز دوشنبه ۲۲ مرداد در یک نشست خبری در مقر مرزبانی فراجا گفت: «ما کشور مهماننوازی هستیم. این افراد مدتهاست از همه امکانات در کشور ما استفاده کردهاند اما دیگر باید از کشور خارج کنند.»
ابوالفضل اکبری، معاون سیاسی-امنیتی فرماندار یزد نیز در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا از تشدید نظارت بر نحوه فعالیت اتباع در این منطقه خبر داد و گفت اجاره دادن خانه به «اتباع غیرمجاز» ممنوع است و واحدهای املاکیها موظف به رعایت این قانون هستند.
در هفتههای گذشته گزارشهای بسیاری از افزایش رد مرزهای غیرقانونی، همراه با برخوردهای شدید با مهاجران اهل افغانستان در ایران منتشر شد.
روزنامه شرق روز شنبه ۲۰ مرداد در گزارشی از بازداشت شماری از نوجوان بین ۱۰ تا ۱۷ سال اهل افغانستان، با وجود داشتن مدارک خبر داد.
این گزارش به نقل از فعالان اجتماعی نوشت گرچه رد مرز کودکان زیر ۱۸ سال و زنان به تنهایی غیرقانونی است اما این اتفاقات در حال رخ دادن است.
بیشتر بخوانید: افزایش رد مرزهای غیرقانونی و برخورد سخت با مهاجران افغان در ایران
محمد رشیدی، عضو هیات رییسه مجلس در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۱ مرداد از وصول طرح اصلاح قانون مربوط به «ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران» خبر داد.
در بند سوم این طرح به «الحاق پنج تبصره به ماده ۱۶ قانون ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران» و در بند پنجم آن به «مبارزه با قاچاق انسان، مهاجرین و اعضای بدن و مجازات عبور غیرمجاز از مرزهای کشور» اشاره شده اما جزییات بیشتری درباره این موارد منتشر نشده است.
پیش از آن و در روز چهارشنبه ۱۷ مرداد، فرماندار شهرستان شهریار استان تهران از آغاز «طرح ضربتی جمعآوری مهاجرین غیرقانونی» در این شهرستان خبر داد.
علیرضا فاتحینژاد در جلسهای با حضور مسئولان اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران گفت در این طرح، افغانهای بدون مدرک به کشورشان بازگردانده میشوند.
بر اساس گزارش افغانستاناینترنشنال، تعداد قابل ملاحظهای از افغانها پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، به ایران مهاجرت کردند.
تعداد زیادی از این مهاجران، زنان و دخترانیاند که از حق آموزش و کار در افغانستان محروماند.
بخشی دیگر از مهاجران، نظامیان و کارمندان حکومت پیشین هستند که از ترس انتقامجویی طالبان به ایران فرار کردهاند.
شماری از مهاجران نیز به دنبال بحران اقتصادی و بیکاری گسترده در افغانستان تحت کنترل طالبان، برای کار کردن به ایران رفتهاند.
در هفتههای اخیر فشار نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و شماری از شهروندان ایران بر مهاجران اهل افغانستان افزایش یافته و موارد قابل توجهی از حملات به مهاجران گزارش شده است اما بدرفتاری سیستماتیک و تندی شهروندان با مهاجران افغان در ایران موضوعی سابقهدار است.