مایکروسافت از تلاشهای تازه هکرهای جمهوری اسلامی برای مداخله در انتخابات آمریکا خبر داد
پژوهشگران مایکروسافت روز جمعه، ۱۹ مرداد، با انتشار گزارشی گفتند که هکرهای وابسته به دولت ایران در ماه ژوئن چند هفته پس از نقض حساب کاربری در سطح یک شهر در ایالات متحده سعی کردند به حساب یک مقام عالیرتبه در کارزار ریاست جمهوری آمریکا نفوذ کنند.
پژوهشگران مایکروسافت جزییات بیشتری در مورد این مقام ارائه نکردند، اما گفتند که این اقدام بخشی از تلاشهای فزاینده گروههای ایرانی برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ماه نوامبر بود.
این گزارش در پی اظهارات اخیر مقامات ارشد اطلاعاتی ایالات متحده مبنی بر افزایش استفاده جمهوری اسلامی از حسابهای مخفی رسانههای اجتماعی با هدف استفاده از آنها برای ایجاد اختلاف سیاسی در ایالات متحده، منتشر میشود.
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نیویورک در بیانیهای به رویترز گفت که قابلیتهای سایبری این کشور «دفاعی و متناسب با تهدیداتی است که با آن مواجه است» و جمهوری اسلامی هیچ برنامهای برای انجام حملات سایبری ندارد.
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل در واکنش به مواردی که در گزارش مایکروسافت به آنها اشاره شده است، افزود: «انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک موضوع داخلی است که جمهوری اسلامی در آن دخالتی ندارد.»
در گزارش مایکروسافت تاکید شده است:«گروهی که از سوی واحد اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اداره میشود، ایمیلی با نیزه فیشینگ به یکی از مقامات عالی رتبه یک ستاد انتخاباتی ریاستجمهوری ارسال کرد و گروه مرتبط دیگری با سپاه، یک حساب کاربری با حداقل مجوز دسترسی را به خطر انداخت.»
در این گزارش گفته شده است که این فعالیت بخشی از فشار گستردهتر گروههای وابسته به جمهوری اسلامی برای به دست آوردن اطلاعات در مورد کمپینهای سیاسی ایالات متحده است.
در این گزارش آمده است که در ماه مه به حساب کارمندی در یک شهر در جریان بخشی از یک «عملیات اسپری رمز عبور» گستردهتر نفوذ شد. عملیات اسپری رمز عبور به عملیاتی گفته میشود که در آن هکرها از رمزهای عبور رایج یا افشا شده به طور انبوه در بسیاری از حسابها استفاده میکنند تا زمانی که بتوانند به یکی از آنها نفوذ کنند.
براساس این گزارش، هکرها از طریق این رخنه قادر به دسترسی به هیچ حساب دیگری نشدند و به اهداف آنها در این زمینه اطلاع داده شد.
پژوهشگران مایکروسافت همچنین گفتند که یک گروه دیگر وابسته به جمهوری اسلامی در حال راهاندازی سایتهای خبری «مخفی» بوده است و از هوش مصنوعی برای برداشتن محتوا از سایتهای خبری قانونی استفاده میکرد و رأیدهندگان آمریکایی را در طرفهای مخالف طیف سیاسی هدف قرار میداد. این گروه دو سایت را با نامهای Nio Thinker - سایتی با گرایش چپ - و یک سایت محافظه کار به نام Savannah Time راه انداخته بود.
خبرگزاری رویترز نوشته است که در بررسی این دو سایت مشخص شد که هر دو سایت در صفحه «درباره ما» فرمی یکسان دارند و هیچ کدام جزییاتی را برای تماس گرفتن با مسئولان سایت ذکر نکردهاند.