طالبان از جمهوری اسلامی خواست به خشونت علیه مهاجران افغان پایان دهد

در پی انتشار ویدیوی برخورد خشن یک عامل انتظامی با نوجوان مهاجر افغان در شهرستان دماوند، حکومت طالبان در کابل از جمهوری اسلامی خواست به خشونت علیه مهاجران افغان پایان دهد.

وزارت مهاجرین طالبان روز جمعه در این بیانیه نوشت که انتشار ویدیوهای «دلخراش» بدرفتاری پلیس ایران با یک مهاجر، این گروه را بسیار نگران کرده است.

این نخستین بار است که طالبان به گونه رسمی به شکنجه یک مهاجر افغان به دست ماموران پلیس جمهوری اسلامی واکنش نشان داده است.

بیشتر بخوانید: زانو گذاشتن پلیس بر گردن نوجوان افغان؛ شهروندان: افغان‌ستیزی پشتوانه دولتی دارد

افغانستان‌اینترنشنال روز چهارشنبه ۱۷ مرداد در گزارشی به نقل از منابع خود نوشت یک مامور پلیس در روستای آبسرد شهرستان دماوند دست‌وپای یک نوجوان ۱۵ ساله افغان به نام «سید مهدی» را گرفته و مامور دیگری زانویش را روی گردن او گذاشته است.

این گزارش با اشاره به ویدیوی منتشر شده از صحنه بازداشت و حمله به این نوجوان اهل ولایت دایکندی افغانستان، اضافه کرد که او اکنون در بیمارستان بستری است.

در ویدیوی منتشر شده، مامورانی در کنار یک خودروی پلیس دیده می‌شوند که این نوجوان را روی زمین خوابانده‌اند.

در این ویدیو دیده می‌شود که ابتدا هر دو مامور با تمام وزن خود بر بدن این نوجوان فشار می‌آورند و در ادامه مامور یونیفرم‌پوش، زانویش را روی گردن او گذاشته و فشار می‌دهد.

طالبان همچنین از حکومت ایران خواست که به مشکلات مهاجران افغان رسیدگی کند و خشونت‌ها علیه آنها را پایان دهد.

در بیانیه آمده است که اخراج اجباری مهاجران افغان از یران، «خلاف اصول اسلامی، بین‌المللی و همسایگی‌» است و این هدف باید در هماهنگی دو کشور و با راه‌اندازی برنامه‌های تشویقی برای بازگشت، تحقق یابد.

طالبان از مهاجران افغان در ایران نیز خواسته که به گونه «داوطلبانه و با عزت» به افغانستان برگردند و اگر ایران می‌مانند، به قوانین جمهوری اسلامی احترام بگذارند.

بر اساس گزارش افغانستان اینترنشنال، تعداد قابل ملاحظه‌ای از مهاجران افغان در ایران، پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان به این کشور همسایه مهاجرت کردند.

تعداد زیادی از این مهاجران، زنان و دخترانی‌اند که از حق آموزش و کار در افغانستان محروم‌اند.

بخشی دیگر از مهاجران نظامیان و کارمندان حکومت پیشین‌اند که از ترس انتقام‌جویی طالبان به ایران فرار کرده‌اند.

شماری از مهاجران نیز به دنبال بحران اقتصادی و بیکاری گسترده در افغانستان تحت کنترول طالبان، برای کار کردن به ایران رفته‌اند.

طالبان تاکید کرده که خواستار روابط خوب با همسایه‌های افغانستان است و از ایران نیز خواسته مواردی را که به روابط لطمه می‌زند و «زمینه تبلیغات نادرست برخی جهت‌ها» را فراهم می‌کند، از بین ببرد.

در روزهای گذشته، انتشار ویدیوی شکنجه این مهاجر ۱۶ ساله افغان به طور گسترده واکنش‌برانگیز شده است.

مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه ایران گفت هیچ مقام و نهادی در جمهوری اسلامی مهاجرستیزی را قبول ندارد و آن را «پروژه بیگانگان» می‌داند.

رسول موسوی افزود اتباع خارجی همانگونه که مردم ایران ملزم به رعایت قوانین‌اند، باید مقررات را رعایت کنند.

اما کاربران، فشار دادن زانوی مامور روی گردن این نوجوان را با ماجرای جورج فلوید در آمریکا در سال ۲۰۲۰ قیاس کردند که موجب اعتراضات گسترده‌ای در این کشور شد.