کی‌یر استارمر،‌ نخست‌وزیر بریتانیا

نخست‌وزیر بریتانیا: حمله به مساجد و مسلمانان را تحمل نمی‌کنیم

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۷

کی‌یر استارمر،‌ نخست‌وزیر بریتانیا از اعزام نیروهای پلیس بیشتر برای مقابله با ناآرامی‌ها خبر داد و گفت حملات به مساجد یا جوامع مسلمان تحمل نخواهد شد. به گفته او، این اقدامات با هر انگیزه‌ای، نه اعتراض که خشونت محض به شمار می‎‌رود و پلیس با شش هزار نیرو آماده مقابله با آن است.

استارمر، که یک دادستان ارشد سابق است، تلاش می‌کند بدترین موج خشونت در بریتانیا در ۱۳ سال اخیر را کنترل کند.

او در مواجهه با اولین بحران دولت خود پس از پیروزی در انتخابات چهارم ژوئیه هشدار داد که آشوب‌گران با زندان‌های طولانی‌مدت مواجه خواهند شد.

آمادگی پلیس

پلیس بریتانیا روز چهارشنبه ۱۷ مرداد اعلام کرد که برای آشوب‌های بیشتر علیه مسلمانان و مهاجران آماده شده است.

این اعتراضات از سوی گروه‌های راست افراطی برنامه‌ریزی شده‌اند تا مراکز پناهندگی و دفاتر وکلای مهاجرت را در سراسر کشور هدف قرار دهند.

بریتانیا با موج فزاینده خشونت که اوایل هفته گذشته آغاز شد، روبه‌رو است.

درگیری‌ها در بریتانیا پس از آن آغاز شد که یک نوجوان ۱۷ ساله با نام اکسل روداکوبانا روز هشتم مرداد با چاقو به کلاس یوگا و رقص کودکان در ساوت‌پورت حمله کرد و سه دختر بچه را کشت.

در این حمله ۱۰ تن دیگر، از جمله هشت کودک و دو بزرگ‌سال زخمی شدند.

این حادثه موجی از پیام‌های آنلاین حاوی اطلاعات نادرست را به همراه داشت که به اشتباه یک مهاجر اسلام‌گرا را به عنوان عامل حمله معرفی می‌کردند.

شرکت‌های حقوقی در امور مهاجرت و مراکز حمایت از مهاجران برای یک روز تعطیل شدند و برخی از مراکز درمانی اعلام کردند که برای حفاظت از کارکنان زودتر به کار خود خاتمه خواهند داد.

یک مرکز پناهندگی در لیورپول که به پناهجویان و پناهندگان کمک می‌کند، با اشاره به اینکه «کارکنانش در حال حاضر بر روی ایمن سازی ساختمان متمرکز هستند»، اعلام کرد که ساختمان خود را تعطیل کرده است و هیچ مراجعه‌ای را نمی‌پذیرد.

تعطیلی برخی مغازه‌ها و فروشگاه‌ها در منچستر به دلیل نگرانی از وقوع ناآرامی‌های خشونت‌بار، ۱۷ مرداد

برخورد قضایی جدی

به گفته استارمر بیش از ۴۰۰ نفر تاکنون در ناآرامی‌ها دستگیر شده‌اند. بر اساس اعلام دادستانی، بیش از ۱۲۰ نفر روز سه‌شنبه و ۲۰ تن دیگر نیز روز چهارشنبه تفهیم اتهام شده‌اند.

در یکی از اولین احکام مربوط به شورش‌های هفته گذشته، یک مرد بریتانیایی روز چهارشنبه به دلیل ایجاد اختلال توام با خشونت در نظم عمومی به سه سال زندان محکوم شد.

شبانه محمود، وزیر دادگستری بریتانیا، گفته تحریک مردم به حمله به دفاتر وکلای مهاجرت یا تهدید آن‌ها به هر شکلی غیر قابل قبول است و قانون با قدرت با کسانی که چنین کاری انجام دهند، برخورد خواهد کرد.

خشونت‌ها

در شهرهای کوچک و بزرگ، گروه‌های چند صد نفره شورشی با پلیس درگیر شده و شیشه‌های اقامتگاه‌های پناهجویان از آفریقا و خاورمیانه را شکسته‌اند.

آشوب‌گران شعارهایی مانند «آنها را بیرون کنید» و «قایق‌ها را متوقف کنید» سر داده‌اند.

شعار «قایق‌ها را متوقف کنید» به مهاجران غیرقانونی که با قایق‌های کوچک به بریتانیا می‌آیند، اشاره می‌کند.

آن‌ها همچنین با سنگ به مساجد حمله کرده‌اند. سازمان‌های اسلامی نسبت به امنیت جامعه خود احساس نگرانی کرده و به مساجد و سایر موسسات اسلامی مشاوره‌های امنیتی داده‌اند.

صادق خان، شهردار لندن هم گفت: «این صحنه‌های شوک‌آور بسیاری از مسلمانان و جوامع اقلیت قومی را ترسانده و نگران کرده است.»

تظاهرات متقابل

پیام‌های آنلاین نشان می‌داد که مراکز مهاجرت و دفاتر وکلای مهاجرت که به مهاجران کمک می‌کنند، هدف حمله روز چهارشنبه خواهند بود.

در پاسخ، گروه‌های ضد نژادپرستی و ضد فاشیسم، تظاهرات‌هایی علیه این اقدامات در شهرهای مختلف بریتانیا سازمان‌دهی کردند.

یکی از مراکز مهاجرت در والتامستو، در شمال شرقی لندن که به عنوان هدف برای عصر چهارشنبه مشخص شده، تظاهراتی علیه خشونت‌طلبان برای همان زمان برنامه‌ریزی کرده است.

دولت هم یک «ارتش دائمی» متشکل از شش هزار افسر پلیس تخصصی برای پاسخ‌گویی به هرگونه خشونت ایجاد کرده و گفته آن‌ها برای مقابله با ناآرامی‌ها حضور کافی خواهند داشت.

مارک رولی، رییس پلیس لندن، با اشاره به اینکه افسران در مکان‌های راهبردی کلیدی آماده خواهند بود، گفت برنامه‌های پلیس بر اساس فهرست «اهداف احتمالی» است اما آن‌ها برای شرایط دیگر نیز آماده‌اند.

او ضمن تاکید بر اینکه چنین حوادثی غیرقابل قبول است، افزود: «اجازه نخواهیم داد که سیستم پناهندگی و مهاجرتی تهدید شود.»

استفان پارکینسون، مدیر دادستانی عمومی با اشاره به اینکه کودکانی با سن ۱۱ سال در اختلال خشونت‌آمیز دخیل بوده‌اند، هشدار داد ممکن است آن‌ها با عواقب مادام‌العمر برای اقدامات خود مواجه شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها