آمریکا ممنوعیت فروش تجهیزات هوش مصنوعی سامسونگ به چین را بررسی می‌کند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۱

آمریکا در حال بررسی اعمال محدودیت‌های تازه‌ای علیه چین در زمینه دسترسی به تراشه‌های ویژه هوش مصنوعی و تجهیزات نیمه‌هادی است. این محدودیت‌ها، تجارت شرکت‌هایی نظیر سامسونگ را با چین هدف قرار می‌‌دهند.

محدودیت‌های جدید که ممکن است از ماه آینده میلادی اجرایی شوند می‌توانند رقابت فن‌آوری میان دو اقتصاد بزرگ جهان را بیش از پیش تشدید کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ، قوانین مورد اشاره با هدف جلوگیری از تامین تراشه‌هایی که به عنوان «حافظه با پهنای‌باند بالا» (High Bandwidth Memory) شناخته می‌شوند طراحی شده‌اند.

علاوه بر سامسونگ، دو شرکت «اس‌کی هاینیکس» کره جنوبی و «مایکرون تکنولوژی» آمریکا را نیز تحت تاثیر این تغییرات قرار می‌گیرند.

این سه شرکت، بازار جهانی حافظه‌های با پهنای ‌باند بالا را در اختیار دارند.

منابع آگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بلومبرگ تاکید کرده‌اند دولت آمریکا هنوز درباره اعمال این محدودیت‌ها تصمیم نهایی خود را نگرفته است.

تراشه‌های مورد اشاره برای عملکرد برخی از تجهیزات هوش مصنوعی مانند نمونه‌هایی که از سوی شرکت انویدیا ساخته می‌شوند حیاتی به حساب می‌آیند.

هنوز مشخص نیست که ایالات متحده از چه سازوکاری برای محدود کردن شرکت‌های کره جنوبی استفاده خواهد کرد.

یکی از گزینه‌ها، قانونی با عنوانForeign Direct Product Rule است که به واشینگتن اجازه می‌دهد بر محصولات خارجی که از فناوری آمریکایی استفاده می‌کنند محدودیت اعمال کند.

هر دو شرکت سامسونگ و اس‌کی هاینیکس برای طراحی حافظه‌های مربوط به تراشه‌های هوش مصنوعی خود به نرم‌افزارهای ویژه آمریکایی وابسته هستند.

محدودیت‌های جدید احتمالا از اواخر ماه اوت ۲۰۲۴ به عنوان بخشی از بسته‌ای گسترده‌تر اجرایی می‌شود که شامل تحریم بیش از ۱۲۰ شرکت چینی و محدودیت‌های جدید بر انواع مختلف تجهیزات است.

خبرگزاری بلومبرگ در تیرماه ۱۴۰۳ با انتشار گزارشی گفت دولت جو بایدن به هلند و ژاپن هشدار داده در صورتی که برخی شرکت‌های فن‌آوری کماکان امکان دسترسی چین را به تراشه‌ها و زیرساخت‌های پیشرفته صنعت نیمه‌هادی فراهم کنند، شدیدترین محدودیت‌های تجاری را علیه آن‌ها اعمال می‌کند.

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این گزارش گفت ایالات متحده «تجارت و مفهوم امنیت ملی» را سیاسی کرده است.

او از کشورهای مرتب خواست تا با هر گونه اجبار مخالفت کنند و حامی تجارت بین‌المللی آزاد و منصفانه باشند.

آمریکا از سال ۱۴۰۲ قانون منع صادرات تجهیزات و پردازنده‌های هوش مصنوعی را به کشورهای ایران، چین و روسیه اجرایی کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
گزارش روز از مجتبی پورمحسن
خبرها
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها