اتحادیه اروپا بیشتر تحریم‌های هدفمند خود علیه افراد و نهادهای ایرانی را حفظ کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۹

اتحادیه اروپا اعلام کرد علی‌رغم حذف چند نام و موسسه ایرانی، بخش عمد تحریم‌های هدفمند و ضد تروریسم خود را علیه نهادها، سازمان‌ها و افراد وابسته به جمهوری اسلامی حفظ می‌کند.

در به روز رسانی انجام گرفته نام سرتیپ محمد نادری از این فهرست خارج شده است.

علی محمد نادری، ربیس سازمان صنایع هوافضا (AIO) وابسته به وزارت دفاع است که در تابستان ۱۳۸۶ از سوی اتحادیه اروپا به عنوان فردی مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای حساس و اشاعه تسلیحات هسته‌ای ایران شناسایی شد و در فهرست تحریم‌های این اتحادیه قرار گرفت.

مدت‌هاست اطلاعاتی از این مقام نظامی در رسانه‌های فارسی منتشر نشده است.

انیس نقاش تبعه لبنانی هم که از متهمان ترور نافرجام شاپور بختیار بود از این لیست حذف شده است. او در زمستان سال ۱۴۰۰ در اثر کرونا در سوریه در گذشت.

انیس نقاش در حمله به مقر اوپک در سال ۱۳۵۴ و گروگان‌گیری وزیران نفت اوپک نیز حضور داشت.

شرکت‌های معاف شده

شرکت‌های مارو صنعت، صنایع ثامن، سورنا و فریاد تکنیک هم از فهرست تحریم های اروپا خارج شده‌اند.

مارو صنعت، یک شرکت تدارکاتی است که به نمایندگی از مصباح انرژی و شرکت سوخت رآکتورهای هسته ای ایران (سوره) فعالیت می‌کند.

این شرکت اولین بار در زمستان ۱۳۹۲ به دلیل اقدام به تهیه تجهیزات برای کارخانه تولید آب سنگین اراک و راکتور آب سنگین آی‌آر-۴۰ از جمله سیلیکات زیرکونیوم در لیست تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفت.

صنایع ثامن، یک شرکت در زمینه متالورژی است که از سال ۱۳۹۰ مشمول تحریم‌های آمریکا، سازمان ملل و اتحادیه اروپا شده است.

فریاد الکتریک، تابستان ۱۳۸۶ و در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای ایران و اشاعه تسلیحات هسته‌ای در لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته بود.

سورنا یکی دیگر شرکت‌هایی است که از زمستان سال ۱۳۹۰ در لیست تحریم‌های اروپایی قرار داشت و حالا از لیست تحریم‌ها کنار گذاشته شده است.

سورنا یک شرکت پیمانکار هسته‌ای است که در زمینه ساخت تاسیسات هسته‌ای فعالیت دارد. این شرکت در پروژه تاسیسات هسته ای دارخوین فعال است.

اتحادیه اروپا در ۲۵ تیر تحریم‌های اعمال شده بر جمهوری اسلامی به دلیل حمایت نظامی از روسیه در جنگ اوکراین و گروه‌ مسلح حوثی‌های یمن را تا یک سال دیگر تمدید کرد.

این تحریم‌ها علیه ۹ نهاد و ۱۲ مقام جمهوری اسلامی اعمال شده‌اند.

این اتحادیه در ۱۱ خرداد هم تحریم‌های جدیدی علیه چند مقام ایرانی از جمله محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع، اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و افشین خواجه‌فرد، معاون وزارت دفاع اعمال کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها