مادورو خطاب به ایلان ماسک: برای دعوا در خیابان‌های کاراکاس آماده‌ام

نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا
نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا

نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا که به تقلب در انتخابات اخیر این کشور متهم شده است، روز سه‌شنبه ۹ مرداد ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌اکس و مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) را به تندی مورد انتقاد قرار داد و از او خواست برای تسویه حساب به ونزوئلا برود.

مادورو در جریان یک سخنرانی خطاب به ماسک گفت: «می‌خواهی در خیابان‌های کاراکاس دعوا کنی؟ من آماده‌ام. هر کسی با من درگیر شود، کارش تمام خواهد شد.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح می‌شود که مالک ایکس مادورو را به تقلب گسترده در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا متهم کرد.

ماسک روز هشتم مرداد با بازنشر یک پست از ایان مایلز چانگ، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر، در ایکس نوشت: «الاغ بیشتر از مادورو می‌فهمد.»

این روزنامه‌نگار در پستی در این شبکه اجتماعی ویدیو صحبت‌های مادورو را به اشتراک گذاشت و در توضیح و نقد آن نوشت: «نیکلاس مادورو، رهبر نامشروع ونزوئلا که احتمالا از طریق تقلب مجددا انتخاب شده است، در حال اعلان جنگ به ایلان ماسک است.»

ماسک در ادامه واکنش خود به صحبت‌های رییس‌جمهوری ونزوئلا در پستی دیگر در ایکس نوشت: «ببخشید که الاغ بیچاره را با مادورو مقایسه کردم. این توهین به دنیای حیوانات است.»

شهروندان ونزوئلا روز هفتم مرداد برای شرکت در انتخابات ریاست‌ جمهوری به پای صندوق‌های رای رفتند.

هرچند برخی نظرسنجی‌ها از پیروزی ادموندو گونزالس، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون حکایت داشتند، اما در نهایت نهاد انتخاباتی ونزوئلا اعلام کرد مادورو با کسب ۵۱ درصد آرا برای بار سوم به عنوان رییس‌جمهوری این کشور انتخاب شده است.

در مقابل، اپوزیسیون دولت تاکید کرد بر اساس نتایج ۷۳ درصد از آرای شمارش شده که اپوزیسیون به آن دسترسی دارد، گونزالس دو برابر مادورو رای آورده است.

مادورو در ادامه لفاظی‌های خود علیه ماسک، او را «دشمن اصلی» خواند و افزود: «می‌دانیم تو پشت همه این‌ها [اعتراضات] هستی؛ با پول و ماهواره خود می‌خواهی دنیا را کنترل کنی.»

از زمان اعلام رسمی نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا، این کشور صحنه اعتراضات گسترده بوده است.

رهبران اپوزیسیون از حامیان خود خواسته‌اند روز سه‌شنبه ۹ مرداد در سراسر ونزوئلا تجمعات اعتراضی برپا کنند.

خبرگزاری رویترز نوشت در پی این فراخوان، معترضان خیابان‌های ونزوئلا را مملو از جمعیت کردند.

دولت مستقر ونزوئلا این اعتراضات را «کودتا» خوانده است.

جمهوری اسلامی، چین و روسیه پیروزی مادورو را تبریک گفتند اما آمریکا، اتحادیه اروپا و شمار زیادی از کشورهای آمریکای لاتین نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا را به رسمیت نشناخته‌اند.

دولت ونزوئلا اعلام کرد کارکنان دیپلماتیک خود را از هفت کشور آمریکای جنوبی که پیروزی مادورو در انتخابات را زیر سوال برده‌اند، خارج می‌کند.

این هفت کشور آرژانتین، شیلی، کاستاریکا، پرو، پاناما، جمهوری دومینیکن و اروگوئه هستند.

مادورو پیش‌تر گفته بود ونزوئلا «شفاف‌ترین» نظام انتخاباتی در جهان را دارا است. او همچنین هشدار داده بود در صورتی که در انتخابات روز هفتم مرداد به پیروزی نرسد، در کشور «حمام خون» به راه خواهد افتاد.

مادورو از سال ۲۰۱۳ و پس از مرگ هوگو چاوز، قدرت را در این کشور در دست دارد. او در سال ۲۰۱۸ به عنوان برنده انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا اعلام شد، اما اپوزیسیون، ایالات متحده و بسیاری دیگر از کشورها نتیجه این انتخابات را به رسمیت نشناختند.

ونزوئلا در دوران ریاست‌جمهوری مادورو شاهد فروپاشی اقتصادی و مهاجرت حدود یک سوم از جمعیت ۲۸ میلیونی خود بوده است.

روابط دیپلماتیک کاراکاس با غرب در دوره مادورو رو به وخامت گرایید و آمریکا و اتحادیه اروپا ونزوئلا را تحریم کردند. در نتیجه تحریم‌های بین‌المللی، صنعت نفت این کشور به شدت آسیب دید و این موضوع به تورم گسترده و تشدید روند مهاجرت انجامید.

ونزوئلا یکی از متحدان اصلی حکومت ایران به شمار می‌رود. در سال‌های اخیر، مواضع سیاسی تهران و کاراکاس و همچنین تحریم‌های نفتی آمریکا علیه این دو کشور، موجبات نزدیکی بیش از پیش ‌آن‌ها را فراهم آورده است.