بر اثر فرونشست زمین در میدان ونک تهران یک نفر مصدوم شد
حوالی ساعت ۱۰:۳۰ صبح جمعه پنجم مرداد تصاویری از فرونشست زمین در محدوده میدان ونک تهران و ایجاد یک گودال در این منطقه منتشر شد. بر اثر این حادثه یک نفر مصدوم و عبور و مرور در منطقه دچار اختلال شد.
علی نصیری، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، دلیل فرونشست زمین در میدان ونک تهران را «ترکیدگی لوله در خیابان برزیل» اعلام کرد.
به گفته نصیری این اتفاق، باعث آبشستگی در خیابان ولیعصر و شکست آسفالت و ریزش در محدوده جنوب به شمال خیابان ولیعصر قبل از تقاطع پل همت شده است.
نصیری در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا با تاکید بر اینکه ترکیدگی این لوله تاثیری بر آب شرب منطقه ندارد گفت: «امیدواریم شرایط این محدوده را تا فردا شنبه به حالت عادی بازگردانیم.»
رسانهها از ایمنسازی منطقه فرونشست از سوی مسئولان آتشنشانی خبر دادند، گاز منطقه قطع شده و تخلیه آب گودال هم به پایان رسیده است.
تغییر مسیر ناوگان اتوبوسرانی
روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در واکنش به فرونشست زمین در محدوده میدان ونک از «انسداد مسیر خط هفت تندرو» در خیابان ولیعصر در مقطع ایستگاه همت خبر داد و مسیرهای جایگزین تا زمان رفع مشکل را اعلام کرد.
بر اساس این اطلاعیه مسیر رفت به سمت شمال خیابان ولیعصر، شامل خیابانهای مطهری، وزرا، میدان آرژانتین، چهارراه جهان کودک و میدان ونک است.
مسیر برگشت به سمت جنوب نیز شامل میدان ونک، چهارراه جهان کودک، میدان آرژانتین، خیابان بهشتی و خیابان ولیعصر است.
فرونشست در ایران
اوایل اردیبهشت امسال مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی هشدار داد ۴٩ درصد جمعیت ایران روی گسترههای فرونشست و مجاور آن سکونت دارد و به زودی «مناطق مجاور» نیز به پهنه اصلی فرونشست تبدیل خواهند شد.
علی جاویدانه، رییس سازمان نقشهبرداری، روز ۲۲ اردیبهشت درباره چالشهای که به زودی بر اثر فرونشست در ایران ایجاد میشوند، هشدار داد و گفت این پدیده به مناطق شهری و تاسیسات زیرساختی کشور نزدیک شده است.
جاویدانه با اشاره به تصاویری که از ترکخوردگیها یا ریزش جاده و خیابانها منتشر میشود، آنها را تنها «شکل بیرونی فرونشست» خواند و گفت اتفاقات اصلی فرونشست در اعماق زمین رخ میدهد و ممکن است روی زمین حتی علامتی از آن دیده نشود.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، میزان ذخایر آبی در سه استان صنعتی تهران، خراسان رضوی و اصفهان به مرز هشدار رسیده است.
به گفته رسانهها نرخ فرونشست زمین ناشی از بحران آب در این سه استان به عدد هشداردهنده ۱۷ سانتیمتر در سال رسیده است.
آمار نشان میدهد وضعیت ذخایر آبی در دیگر مناطق کشور نیز نگران کننده است.