دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین

سفر وزیر امور خارجه اوکراین به چین برای مذاکره درباره «صلح عادلانه» با روسیه

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۲

دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز سه‌شنبه دوم مرداد برای دیدار با وانگ یی، همتای چینی‌اش وارد پکن شد. کولبا هدف از این سفر را بررسی راه‌های دست‌یابی به «صلحی عادلانه» میان کی‌یف و مسکو اعلام کرد.

بحث درباره روابط دوجانبه اوکراین و چین نیز یکی دیگر از اهداف این سفر عنوان شده است.

این اولین سفر یک مقام بلندپایه اوکراینی به چین از زمان حمله روسیه به اوکراین به شمار می‌رود.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

چین، دومین قدرت اقتصادی جهان، حمله روسیه به اوکراین را به صورت علنی محکوم نکرده است.

یک سرباز اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه در نزدیکی شهر چاسیو یار، منطقه دونتسک اوکراین، ۳۰ تیر

دمیترو کولبا پس از ورود به پکن گفت «مذاکرات گسترده، اساسی و مفصلی» با همتای چینی خود خواهد داشت.

او در پیامی در شبکه اجتماعی اینستاگرام، بر ضرورت گفت‌وگوهای مستقیم میان کی‌یف و پکن تاکید کرد و افزود باید از «رقابت» میان طرح‌های صلحی که طرف‌های مختلف برای پایان دادن به مناقشه اوکراین ارائه کرده‌اند، خودداری شود.

هنوز زمان دیدار وزیران امور خارجه اوکراین و چین اعلام نشده است اما بنا بر اعلام کولبا، او تا روز پنج‌شنبه چهارم مرداد در چین حضور خواهد داشت.

عزیمت کولبا به پکن و مذاکره درباره برقراری صلح میان کی‌یف و مسکو دو هفته پس از آن صورت می‌‎گیرد که ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان در سفری از پیش اعلام نشده به چین رفت و با شی جین پینگ، رییس‌جمهوری این کشور دیدار کرد.

اوربان در این سفر، چین را عنصری کلیدی در مسیر صلح میان روسیه و اوکراین برشمرد.

دیدار ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان (سمت چپ) با شی جین پینگ، رییس‌جمهوری چین (سمت راست)، پکن، ۱۸ تیر

اوربان روز ۱۵ تیر و پیش از سفر به پکن نیز با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در مسکو ملاقات کرد. پوتین در دیدار با نخست‌وزیر مجارستان گفت تنها راه تحقق صلح این است که اوکراین از ادعای مالکیت خود بر دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا دست بردارد.

کی‌یف و متحدان آن بارها این پیش‌شرط را رد کرده‌اند.

سفر اوربان به روسیه و چین در چارچوب آن‌چه بوداپست «ماموریت‌های صلح» خوانده، نارضایتی مقام‌های اتحادیه اروپا را برانگیخته است.

هرچند مجارستان ریاست دوره‌ای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، اما مقام‌های اروپایی می‌گویند ماموریتی به بوداپست برای برقراری صلح میان روسیه و اوکراین محول نشده است و دیدار اوربان با پوتین توجیه‌پذیر نیست.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین روز ۲۵ تیر اعلام کرد با حضور روسیه در نشست آتی صلح موافق است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنشی محتاطانه به این اظهارات گفت باید ابتدا دانست منظور زلنسکی از اجلاس صلح چیست.

زلنسکی پیش‌تر در روز ششم خرداد از چین دعوت کرده بود که در اجلاس صلح اوکراین شرکت کند. پکن دعوت زلنسکی را برای حضور در این اجلاس که روزهای ۲۶ و ۲۷ خرداد در سوئیس برگزار شد، نپذیرفت.

روسیه به این نشست دعوت نشده بود.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین

چین و برزیل روز سوم خرداد از طرح شش‌ماده‌ای مشترک خود برای برقراری صلح میان مسکو و کی‌یف رونمایی کردند و گفتند هر نشست صلحی باید با حضور هر دو طرف این مناقشه برگزار شود.

خبرگزاری رویترز روز پنجم تیر گزارش داد دو تن از مشاوران دونالد ترامپ طرحی را برای پایان دادن به جنگ اوکراین ارائه کرده‌اند تا در صورت پیروزی او در انتخابات آتی آمریکا به اجرا گذشته شود.

این طرح ارائه کمک‌های واشینگتن به اوکراین را به موافقت این کشور با آغاز مذاکرات صلح با روسیه منوط خواهد کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها