محمد حبیبی به‌دلیل اعتراض به مسموم‌سازی دانش‌آموزان به ۶ ماه حبس محکوم شد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۱

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان و زندانی سیاسی پیشین در پرونده‌ای که به دلیل اعتراض به مسموم‌سازی‌های سریالی دانش‌آموزان مدارس دخترانه برای او تشکیل شد، با حکم شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار و به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد.

حبیبی روز دوشنبه اول مرداد با انتشار پستی در حساب ایکس خود با اعلام خبر محکومیتش نوشت همان‌طور که در دادگاه گفته است، «دفاع از حقوق دانش‌آموزان یکی از وظایف اصلی هر فعال صنفی معلم» است.

طبق حکم صادر شده، قاضی پرونده برای انتساب اتهام «تبلیغ علیه نظام» به حبیبی، به گزارش ماموران وزارت اطلاعات، مطالب منتشر شده در صفحات او در فضای مجازی و کیفرخواست صادر شده از سوی دادستانی استناد کرده است.

رامین صفرنیا، وکیل مدافع حبیبی، روز ۲۰ دی‌ ۱۴۰۲ در شبکه اجتماعی ایکس از برگزاری جلسه محاکمه سخنگوی کانون صنفی معلمان در دادگاه انقلاب شهریار خبر داد.

حبیبی در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ از سوی ماموران وزارت اطلاعات در محل کار خود بازداشت و اواخر اردیبهشت همان سال با قرار تامین از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد.

کیفرخواست او در این پرونده اوایل اردیبهشت ۱۴۰۲ صادر و پرونده‌اش به دادگاه انقلاب شهریار ارجاع داده شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان همان زمان خبر داد مصداق درج‌شده در کیفرخواست این پرونده مربوط به تجمعات سراسری ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ معلمان در اعتراض به مسموم کردن‌های سریالی دختران دانش‌آموز است.

حملات شیمیایی به مدارس دخترانه از آذر ۱۴۰۱ آغاز شد و صدها مدرسه و هزاران دانش‌آموز را درگیر کرد.

جمهوری اسلامی در ماه‌های آغازین، حملات شیمیایی به مدارس را انکار کرد و سپس با تقلیل ماجرا، دانش‌آموزان را مقصر این مسموم‌سازی‌ها خواند و از سوی دیگر فشار بر رسانه‌ها و فعالان مدنی را برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی در این زمینه افزایش داد.

محمد حبیبی مهر ماه سال گذشته با تایید حکم هیات تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از سوی دیوان عدالت اداری، به دلیل «راه‌اندازی تجمعات صنفی»، برای بار سوم از این وزارت‌خانه اخراج شد و برای همیشه امکان کار به عنوان معلم را از دست داد.

حبیبی پیش از این هم به دلیل فعالیت‌های صنفی خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته. او آبان ماه ۱۳۹۹ پس از تحمل ۳۰ ماه حبس از زندان آزاد شد.

هستی امیری و ضیا نبوی، دو فعال دانشجویی نیز بابت پرونده‌ای مشابه به دلیل حضور در تجمع اسفند ماه ۱۴۰۱ دانشجویان دانشگاه علامه در اعتراض به حملات شیمیایی و مسموم‌ کردن دانش‌آموزان در مدارس، اکنون حکم حبس خود را در زندان اوین می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: حبس ضیا نبوی و هستی امیری؛ باز هم دادخواهان مجازات شدند

اعمال فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته ادامه داشته و در سال‌های قبل شمار زیادی از معلمان بازداشت و با احکام سنگین حبس مواجه شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
جهان‌نما
سیاست با مراد ویسی

شنیداری

پادکست‌ها