پانته‌آ بهرام، بازیگر سینما و تئاتر از برگزاری یک دوره آموزشی برای کودکان منع شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۳۱

در ادامه فشارهای جمهوری اسلامی بر هنرمندان مخالف حجاب اجباری، پانته‌آ بهرام، بازیگر سینما و تئاتر که به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری و همراهی با خیزش «زن، زندگی، آزادی» از کار منع شده است، می‌گوید به دلیل ممنوع‌الفعالیت بودن، از برگزاری یک دوره آموزشی برای کودکان منع شده است.

بهرام با انتشار پستی در حساب اینستاگرام خود با اشاره به دریافت یک پیام تلفنی از سوی حراست وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوع‌الفعالیتی و ممنوع‌التدریسی خود نوشت: «چرا؟ من که کارمندشان نیستم. بر اساس کدام قانون، حراست وزارت ارشاد می‌تواند کسی را... تکرار کردم قانون، غانون، داغون.»

او در این پست از هشتگ‌های ممنوع‌الکار و ممنوع‌الفعالیت استفاده کرده و خطاب به کسانی که برای شرکت در این دوره ثبت‌نام کرده‌اند، نوشت که دست‌بوس همه آن‌هاست.

این بازیگر مخالف حجاب اجباری روز ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ در صفحه اینستاگرام خود ویدیویی بدون حجاب اجباری منتشر کرد.

او در این ویدیو خاطره‌ای از کتک خوردنش از یک بسیجی در سال ۷۲ را روایت کرد و از مخالفت با حجاب اجباری و سرکوب حکومت به عنوان یک «ترومای قدیمی» یاد کرد.

بهرام به توهین ابوالقاسم طالبی و بهروز افخمی به زنان بازیگر و تمسخر آنان با عنوان «یائسه» هم پاسخ داد و گفت مادران و همسران شما هم یائسه می‌شوند و این، جنبه تحقیر ندارد.

او ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ نیز در گرد‌همایی عوامل سریال «پوست شیر» در پردیس سینمایی لوتوس، بدون حجاب اجباری حاضر شد و در مراسم تشییع جنازه رضا حداد، کارگردان تئاتر نیز بدون حجاب رفت.

چند سال پیش از این ماجرا و در بهمن سال ۹۸، بهرام در جریان نشست خبری فیلم «شنای پروانه»، روسری خود را از سر برداشت.

او که برای ایفای نقش در این فیلم موهایش را تراشیده بود، در نشست خبری جشنواره فیلم فجر گفت: «من را دعوا کردند گفتند یک شالی روی سرت بینداز!»

بهرام در ادامه با برداشتن شال از روی سر بدون موی خود گفت: «اما من این شکلی‌ام...»

از زمان آغاز خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، شماری از هنرمندان در همراهی با اعتراضات مردم تصاویر بدون حجاب اجباری از خود منتشر کردند.

تعدادی از این هنرمندان به دلیل این مخالفت تحت تعقیب قرار گرفته، بازداشت، احضار یا زندانی شدند.

احترام برومند، مجری و گوینده و مادر لیلی رشیدی، بازیگر، روز ۲۵ تیر امسال در پستی اینستاگرامی نوشت که ماموران فرودگاه ضمن بازرسی چمدان دخترش، گذرنامه، تلفن همراه و لپ‌تاپ او را ضبط کردند.

۲۲ تیر امسال نیز جهانگیر کوثری، کارگردان و تهیه‌کننده سینما و پدر باران کوثری، بازیگر، گفت دخترش با مجموعه‌ای از ممنوعیت‌ها در زمینه پخش تصویر، پوستر و امکان خروج از ایران مواجه شده است.

اوایل آبان سال ۱۴۰۲ انتشار فهرستی از ۲۰ بازیگر زن که به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری اجازه فعالیت ندارند، بحث ممنوع‌ از کار شدن هنرمندان مخالف حجاب اجباری را دوباره داغ کرد.

در این فهرست علاوه بر باران کوثری، نام بازیگرانی مانند کتایون ریاحی، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی، سهیلا گلستانی، گلاب آدینه، شقایق دهقان، ویشکا آسایش، پانته‌آ بهرام، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی، فاطمه معتمدآریا و افسانه بایگان به چشم می‌خورد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت ابراهیم رئیسی همان زمان اعلام کرد امکان فعالیت برای بازیگران زنی که در انظار عمومی حجاب اجباری را کنار گذاشتند و به قول او «کشف حجاب» کردند، فراهم نیست.

مدتی بعد محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی نیز رفع شدن ممنوعیت کار بازیگران زن مخالف حجاب اجباری را به ابراز پشیمانی و عذرخواهی مشروط کرد.

شماری از بازیگرانی که نامشان در این فهرست آمده است اعلام کردند خودشان پیش‌ از این با دنیای بازیگری زیر سایه قوانین جمهوری اسلامی خداحافظی کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها