کنست اسرائيل طرح تشکیل کشوری فلسطینی را رد کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۸

کنست (پارلمان) اسرائیل با اکثریت قاطع آرای نمایندگان به قطعنامه‌ای رای داد که تاسیس کشوری فلسطینی تحت هر عنوانی را رد می‌کند.

این قطعنامه که با همکاری مشترک احزاب عضو ائتلاف دولت فعلی به نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو با احزاب راستگرای مخالف تهیه شده بود و حزب میانه‌روی وحدت ملی به رهبری بنی گانتز نیز از آن پشتیبانی کرده بود، با اکثریت قاطع به تصویب رسید.

نمایندگان حزب چپ میانه یش‌آتید که یائیر لاپید، رییس آن پیشتر از راه حل دو دولتی حمایت کرده بود در مخالفت با این قطعنامه، هنگام رای‌گیری صحن کنست را ترک کردند.

تصویب این قطعنامه در آستانه سفر نتانیاهو به آمریکا در حالی انجام می‌شود که قرار است نتانیاهو در نشست مشترک کنگره سخنرانی کرده و درباره تحولات منطقه با جو بایدن در کاخ سفید دیدار کند.

این قطعنامه که با ۶۸ رای مثبت در برابر ۹ رای منفی تصویب شده، تاسیس کشوری فلسطینی را حتی اگر بخشی از توافق مذاکره شده با اسرائیل باشد را رد می‌کند.

روزنامه تایمز اسرائیل گزارش کرد که این اقدام به احتمال زیاد دموکرات‌هایی را که به طور فزاینده راه حل دو دولتی را دنبال می‌کنند، ناخرسند خواهد کرد.

پیش از این نیز کنست در ماه فوریه، قطعنامه‌ای را تصویب کرده بود که تاسیس کشوری فلسطینی به طور یک‌جانبه را رد می کرد، اما آن پیشنهاد به طور خاص ناظر به تشکیل یک‌جانبه چنین کشوری در میان گزارش‌هایی مبنی بر به رسمیت شناختن کشور فلسطینی بدون توافق صلح با اسرائیل بود.

با این‌همه پارلمان اسلوونی ۱۵ خرداد با اکثریت آرا، کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت و به کشورهای اسپانیا، نروژ و ایرلند پیوست که پیشتر ایده تشکیل کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.

در قطعنامه چهارشنبه ۲۶ تیرماه آمده است که کنست اسرائیل قاطعانه با تاسیس کشور فلسطینی در کرانه باختری رود اردن مخالف است: «تاسیس کشور فلسطین در قلب سرزمین اسرائیل نیز خطری جدی برای دولت اسرائیل و شهروندان آن ایجاد خواهد کرد و به درگیری‌ها دامن زده و منطقه را بی‌ثبات خواهد کرد.»

این قطعنامه همچنین تصریح کرده است که ایجاد دولتی فلسطینی به معنی پاداش به تروریسم و ایجاد پایگاهی برای تروریسم با محوریت اسلام رادیکال است چرا که حماس به سرعت بر آن مسلط خواهد شد و تحت رهبری ایران، ایده نابودی دولت اسرائيل را دنبال خواهد کرد.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در باریکه غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه، تاکنون بیش از ۳۸ هزار کشته و ۸۷ هزار مجروح بر جای گذاشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها