۴۰ درصد از موارد ابتلا به سرطان قابل پیشگیری است

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۶

یافته‌های پژوهش جدید انجمن سرطان آمریکا نشان می‌دهد حدود ۴۰ درصد از موارد ابتلا به سرطان و حدود نیمی از آمار مرگ و میر بر اثر این بیماری در ایالات متحده، با عوامل زمینه‌سازی مرتبط هستند که می‌توان از آن‌ها جلوگیری کرد.

این رقم معادل ۷۱۳ هزار و ۳۴۰ مورد ابتلا به سرطان و ۲۶۲ هزار و ۱۲۰ مورد مرگ ناشی از آن در آمریکا است.

عوامل زمینه‌ساز بروز بیماری سرطان که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند، مصرف دخانیات، اضافه وزن، کم‌تحرکی، نوشیدن مشروبات الکی، رژیم غذایی نامناسب و انواع عفونت‌ها بودند.

حدود ۲۰درصد از موارد ابتلا به سرطان و ۳۰درصد از آمار مرگ و گیر ناشی از آن بر اثر مصرف سیگار رخ می‌دهند. بدین ترتیب، سیگار کشیدن به عنوان مهمترین عامل زمینه‌ساز در ارتباط با بروز این بیماری به شمار می‌رود.

فرهاد اسلامی، یکی از چهره‌های ارشد علمی در انجمن سرطان آمریکا و نویسنده اصلی این پژوهش گفت: «با وجود کاهش قابل توجه مصرف دخانیات در چند دهه گذشته، شمار مرگ و میر ناشی از سرطان ریه به دلیل مصرف سیگار در ایالات متحده نگران‌کننده است.»

به گفته این پژوهشگر، به کار بستن تدابیری برای نگه داشتن وزن بدن در حالت سلامت و استفاده از رژیم غذایی مناسب می‌تواند آمار ابتلا به سرطان و تلفات ناشی از آن را در آمریکا به طور قابل توجهی کاهش دهد.

اسلامی همچنین نسبت به نقش اضافه وزن در شیوع چند نوع سرطان هشدار داد. بر اساس یافته‌های این پژوهش، اضافه وزن پس از مصرف دخانیات دومین عامل زمینه‌ساز بیماری سرطان است.

نتایج این تحقیق در نشریه «سی.اِی.: نشریه سرطان برای پزشکان» منتشر شده است.

در آستانه چهارم فوریه، روز جهانی سرطان، آژانس بین‌المللی تحقیق درباره سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تحقیقات صورت گرفته در ۱۱۵ کشور جهان نشان می‌دهند اکثر این کشورها منابع مالی کافی را برای خدمات مراقبتی مربوط به این بیماری فراهم نمی‌کنند.

این ارزیابی که بر پایه داده‌های جمع‌آوری شده در سال ۲۰۲۲ صورت گرفته، از فشار فزاینده بیماری سرطان و تاثیر آن بر اقشار محروم حکایت دارد.

حدود ۲۰ میلیون مورد جدید سرطان در سال ۲۰۲۲ به ثبت رسیده است و تخمین زده می‌شود در در همین سال حدود ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست داده باشند.

سرطان ریه با دو میلیون و ۵۰۰ هزار مورد جدید، شایع‌ترین نوع این بیماری در سراسر جهان به شمار می‌رود که این رقم معادل ۱۲/۴ درصد از کل موارد جدید ابتلا را تشکیل می‌دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

زنده‌باد زندگی
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها