تصاویر دونالد ترامپ در کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان، میلواکی، ۲۵ تیر

افزایش انتقادها از سرویس مخفی آمریکا در پی سوءقصد به ترامپ

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۲۵

کیمبرلی چیتل، مدیر سرویس مخفی آمریکا، گفت دستور بازبینی و تقویت تدابیر امنیتی را برای محافظت از کنوانسیون حزب ‌جمهوری‌خواه در میلواکی صادر کرده است. علی‌رغم این اظهارات، انتقادها از سرویس مخفی به دلیل ناتوانی در جلوگیری از سوءقصد نافرجام به جان دونالد ترامپ شدت گرفته است.

الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا، این رویداد را نشانه «ناکامی» تدابیر امنیتی دانست و تاکید کرد یک تیرانداز نباید امکان دسترسی به «یک خط دید مستقیم» به رییس‌جمهوری پیشین این کشور را داشته باشد.

او افزود وزارت امنیت داخلی این حادثه را به صورت مستقل ارزیابی می‌کند و بر همین اساس، توصیه‌هایی را در اختیار سرویس مخفی قرار خواهد داد.

ترامپ شامگاه شنبه ۲۳ تیر در تجمع انتخاباتی خود در ایالت پنسیلوانیا هدف گلوله قرار گرفت و از ناحیه گوش مجروح شد. او از این حمله جان سالم به در برد.

در این حادثه یکی از حاضران در تجمع انتخاباتی ترامپ جان خود را از دست داد. مهاجم نیز که یک مرد ۲۰ ساله با نام توماس متیو کروکس بود، از سوی تک‌تیرانداز سرویس مخفی هدف قرار گرفته شد و کشته شد.

در پی این رویداد مرگبار، جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا خواستار انجام تحقیقات مستقل درباره تدابیر امنیتی پیش و پس از ترور ناموفق ترامپ شد.

او همچنین به سرویس مخفی دستور داد طرح‌های موجود برای محافظت از کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان را مورد بازنگری قرار دهد.

هرچند در پیام کوتاه بایدن به جزییات اشاره‌ای نشده بود، اما پیش‌بینی می‌شود در پی این حادثه، فشارها بر سرویس مخفی که مسئولیت حفاظت از روسای جمهوری آمریکا را بر عهده دارد، افزایش یابد.

در همین رابطه، اعضای کنگره ایالات متحده از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه اعلام کرده‌اند فعالیت سرویس مخفی را زیر ذره‌بین خواهند برد.

آنها همچنین از این نهاد امنیتی خواسته‌اند تا مدارک و شواهد لازم در خصوص سوءقصد به جان ترامپ را در اختیار کنگره قرار دهد.

مایک جانسون، رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده حمله به ترامپ را یک «تراژدی» خواند و گفت باید مشخص شود «در چه حوزه‌هایی نقص‌های امنیتی وجود داشته است».

جیمز کومر، رییس کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا از کیمبرلی چیتل، مدیر سرویس مخفی، خواست روز اول مرداد در جلسه این کمیته حضور یابد و توضیحات خود را درباره این رخداد ارائه کند.

مارک گرین، رییس کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا هم گفت در خصوص اینکه چگونه یک تیرانداز توانسته به پشت‌بامی در نزدیکی محل سخنرانی ترامپ برود و خط دید مستقیم به رییس‌جمهوری پیشین آمریکا داشته باشد، «نگرانی‌های جدی» وجود دارد.

این نخستین بار نیست که یک رییس‌جمهوری یا نامزد ریاست‌جمهوری در این کشور هدف گلوله قرار می‌گیرد و حمله مسلحانه به مقام‌های این کشور تاریخچه‌ای طولانی دارد. با این حال، از ۴۳ سال پیش تاکنون حمله به یکی از روسای جمهور یفعلی یا سابق آمریکا بی‌سابقه بوده است.

پیش‌تر و در روز ۳۰ سپتامبر ۱۹۸۱، مردی شش گلوله به سوی رونالد ریگان، رییس‌جمهوری وقت آمریکا شلیک کرد که این گلوله‌ها به ریگان و سه نفر دیگر اصابت کردند.

ریگان در این حمله به شدت مجروح شد اما به دنبال انجام یک عمل جراحی فوری، سلامتی خود را به تدریج بازیافت.

بی‌بی‌سی جهانی روز ۲۴ تیر گزارش داد شرکت‌کنندگان در تجمع انتخاباتی ترامپ در پنسیلوانیا از دستگاه‌های ویژه عبور کرده بودند تا اطمینان حاصل شود هیچ یک از آن‌ها با خود اسلحه ندارند.

با این حال، عامل سوءقصد به ترامپ برای چند دقیقه بر روی یکی از پشت‌بام‌های مجاور محل حادثه با یک اسلحه حضور داشت و بسیاری از مردم او را مشاهده کرده بودند.

یک شاهد عینی با نام گِرِگ به بی‌بی‌سی جهانی گفت پلیس به هشدارهای او و تعدادی دیگر از شرکت‌کنندگان درباره حضور یک تیرانداز در نزدیکی محل سخنرانی ترامپ توجهی نکرده و اقدام خاصی صورت نداده است.

شبکه سی‌ان‌ان خبر داد محل استقرار عامل حمله خارج از محدوده امنیتی در نظر گرفته شده برای سخنرانی ترامپ بوده است.

بر اساس این گزارش، اکنون سوالات بسیاری درباره شعاع این محدوده و تدابیر امنیتی لحاظ شده برای ترامپ به وجود آمده است.

یک شاهد عینی دیگر، با نام بِن مِیسر، روایتی مشابه دیگر حاضران در محل حادثه ارائه داد و گفت مهاجم را دیده که از روی پشت‌بامی به پشت‌بام دیگر تردد می‌کند.

میسر افزود این موضوع را به یکی از نیروهای امنیتی مستقر در محل اطلاع داده است.

هرچند ایوانکا ترامپ، دختر نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پیامی از سرویس مخفی و ماموران اجرای قانون به دلیل «اقدامات سریع و قاطع» آن‌ها در روز حادثه تمجید کرد، اما لبه تیز انتقادات همچنان به سمت این نهاد امنیتی گرفته شده است.

برخی رسانه‌های جریان راست در ایالات متحده، سرویس مخفی را متهم کرده‌اند که منابع مورد نیاز برای محافظت از ترامپ را به جیل بایدن، بانوی اول کنونی آمریکا اختصاص داده و این موضوع زمینه را برای سوءقصد به ترامپ فراهم آورده است.

سرویس مخفی اما این اتهام‌ها را رد کرده است.

اتهامات دیگری نیز متوجه این نهاد شده است از جمله استفاده از نیروهای کمتر و فاقد تخصص و بی‌توجهی به برنامه‌های انتخاباتی ترامپ. تحقیقات آتی صحت و سقم این اتهامات را مشخص می‌کند اما آنچه در این میان بیش از هر چیزی مشخص است فشار فوق‌العاده‌ای است که بر بیست‌و هفتمین رئیس این سازمان یعنی خانم کیمبرلی چیتل وارد می‌شود. او از سال ۲۰۲۲ عهده‌دار این سمت بوده است و بر حدود هشت هزار پرسنل آن نظارت دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
خبرها
خبر
تاریخ شفاهی - فصل چهارم

شنیداری

پادکست‌ها