ظریف روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم را تشریح کرد
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی که از سوی مسعود پزشکیان به عنوان «رییس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم» منصوب شده، سازوکار و روند انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم را تشریح کرد. او در دوره تبلیغات انتخاباتی، از ارکان اصلی ستاد انتخاباتی پزشکیان بود.
ظریف روز یکشنبه ۲۴ تیرماه با بیان اینکه تا به امروز هیچ مسئولیتی در دولت پزشکیان تعیین نشده، تاکید کرد که حتی هیچ نامزدی برای هیچ مسئولیتی نهایی نشده است.
رییس شورای انتقالی دولت چهاردهم از تشکیل کمیتههای شورای انتقالی دولت خبر داد و گفت در هر کمیته دو نخبه دانشگاهی، دو نخبه غیردانشگاهی، یک نفر از جبهه اصلاحات و از سایر احزاب، دو نفر از تشکلهای تخصصی، نظامهای صنفی و سازمانهای مردمی، یک نماینده از بخش خصوصی، یک نفر از ستادهای مرکزی و استانها، یک نفر از زنان و یک نفر از اعضای اقوام یا اقلیتهای مذهبی حضور خواهند داشت.
پروانه سلحشوری، نماینده سابق مجلس با انتقاد از مشخص نبودن کمیتههای کارشناسی و کارگروههای اعلام شده از سوی ظریف، در حساب ایکس خود خطاب به پرشکیان نوشت: «لازم است جهت شفافسازی، اعضای کمیتههای کارشناسی و کارگروههای خود را معرفی کنید تا مردم از روند انتخاب وزرا که بر اساس معیار شایستهسالاری و انتخاب اصلح و عدم تعارض منافع باید باشد، مطلع باشند.»
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه روز ۲۲ تیرماه خود، با اشاره به اینکه اقتدار نظام به سلاح نیست و به عدالت و به دست آوردن دل مردم است، از پزشکیان خواست که شایستگان اقوام و زنان شایسته را در وزارتخانهها به کار گیرد.
در روزهای گذشته و همزمان با معرفی ظریف به عنوان رییس شورای انتقالی دولت چهاردهم، ویدیوهایی از حضور مسعود پزشکیان در دیدار با نمایندگان مجلس در حال نوحهخوانی و سینهزنی منتشر شد.
به گفته ظریف، همه نامزدها از درون کمیتههای تعیینشده به پزشکیان پیشنهاد خواهد شد و در نهایت افراد مورد نظر را انتخاب و به مجلس معرفی خواهد کرد.
«داشتن اعتقاد به قانون اساسی و اسناد بالادستی، اجتهاد به پاکدستی، نگرش ملی به دور از گرایشهای قومی، مذهبی، جناحی و منطقهای، همراهی و وفاداری به گفتمان و رویکرد رییس جمهوری» برخی از مواردی است که ظریف از آنها به عنوان سنجههای لحاظشده برای انتخاب اعضای کابینه نام برد.
آذر منصوری، رییس جبهه اصلاحات ایران و دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، روز شنبه ۲۳ تیرماه در حساب ایکس خود نوشت موضع اصلاحات در برابر پزشکیان، حمایت، نظارت و پرسشگری است.
علیاصغر شفیعیان، مدیر سایت خبری انصافنیوز، در واکنش به صحبتهای منصوری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جبهه اصلاحات ایران در تمام کارگروههای تصمیمگیری درباره اعضای کابینه عضو دارد و لذا دخالت داده شده است.»
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه هشت تیرماه برگزار شد.
نرخ مشارکت در دور نخست انتخابات با در نظر گرفتن آرای باطله ۳۹.۹۲ درصد و بدون لحاظ کردن آرای باطله ۳۸.۲ درصد بود.
در دور دوم نیز طبق آمار نهایی وزارت کشور نرخ مشارکت حدود ۴۹.۸ درصد اعلام شد.
بر این اساس، مسعود پزشکیان ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای (معادل ۵۳.۶ درصد) آرای اخذشده را کسب کرد و جانشین ابراهیم رئیسی شد.
بیشتر بخوانید: باورناپذیر بودن آمار اعلامشده نرخ مشارکت در دور دوم انتخابات برای بسیاری از مردم
مراسم تنفیذ مسعود پزشکیان، قرار است روز هفتم مردادماه با حضور علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی و جمعی از مسئولان نظام برگزار شود.
نهم مردادماه نیز مراسم تحلیف او به عنوان رییس جمهوری، در مجلس برگزار خواهد شد.