ترکیب نهایی پارلمان فرانسه با اکثریت نسبی ائتلاف احزاب چپ‌ مشخص شد

خوشحالی طرفداران ائتلاف احزاب چپ‌گرای «جبهه مردمی جدید» پس از پیشتازی غیرمنتظره این ائتلاف در انتخابات پارلمانی فرانسه، پاریس، ۱۷ تیر
خوشحالی طرفداران ائتلاف احزاب چپ‌گرای «جبهه مردمی جدید» پس از پیشتازی غیرمنتظره این ائتلاف در انتخابات پارلمانی فرانسه، پاریس، ۱۷ تیر

بر خلاف پیش‌بینی‌ها، ائتلاف احزاب چپ‌گرا با نام «جبهه مردمی جدید» در دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه به پیروزی نسبی رسید. با این حال هیچ کدام از احزاب سیاسی در فرانسه اکثریت مطلق پارلمان را در دست ندارند.

هم‌زمان امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، استعفای گابریل اتل، نخست‌وزیر را پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی نپذیرفت.

مکرون از اتل خواست برای «تضمین ثبات کشور» فعلا در سمت خود باقی بماند.

بر اساس نتایج رسمی که روز دوشنبه ۱۸ تیر نهایی شد، ائتلاف احزاب چپ با ۱۸۲ کرسی، بیشترین کرسی‌ها را در پارلمان فرانسه به دست آوردند.

ائتلاف احزاب حامی مکرون نیز ۱۶۸ کرسی و حزب راست افراطی تجمع ملی و متحدانش، ۱۴۳ کرسی به دست آوردند.

حزب راست‌گرای «جمهوری خواهان» نیز ۴۳ کرسی به دست آورد.

پارلمان فرانسه ۵۷۷ کرسی دارد و یک حزب برای به دست آوردن اکثریت مطلق در آن، باید از ۲۸۹ کرسی برخوردار باشد.

پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی فرانسه، نظرسنجی‌ها از پیروزی احتمالی حزب راست افراطی حکایت داشت.

در پی اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی، اتل گفت که از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.

او شامگاه یک‌شنبه افزود: «امشب به لطف عزم ما و قدرت ارزش‌هایمان، هیچ کدام از نیروهای افراطی فرانسه نمی‌توانند ادعای به دست آوردن اکثریت را داشته باشند.»

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، در واکنش به نتایج انتخابات فرانسه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در پاریس شور و شوق، در مسکو سرخوردگی و در کی‌یف آرامش حکم‌فرماست. همین برای شادمانی در ورشو کافی است.»

مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی «اجتماع ملی» با اشاره به نتایج انتخابات گفت پیروزی برای این حزب نهایتا رخ خواهد داد و «تنها به تاخیر افتاده است».

انتظار می‌رود لوپن یکی از نامزدهای اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در سال ۲۰۲۷ باشد.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه در حال شرکت در دوم انتخابات پارلمانی این کشور، ۱۷ تیر
امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه در حال شرکت در دوم انتخابات پارلمانی این کشور، ۱۷ تیر

آمارهای رسمی ارائه شده از مرحله دوم انتخابات پارلمانی فرانسه نشان می‌دهد نرخ مشارکت در این مرحله نسبت به مرحله اول افزایش یافته است.

بر اساس آمار وزارت کشور فرانسه، میزان مشارکت تا ساعت ۱۷ (به وقت محلی) روز یک‌شنبه ۱۷ تیر، به ۵۹/۷۱ درصد رسید که ۰/۳ درصد بیشتر از مرحله اول در همین ساعت بود.

همچنین این آمار افزایش قابل توجهی نسبت به دوره پیشین انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۲۲ داشت.

پیروزی حزب راست افراطی می‌توانست تغییرات عمده‌ای در سیاست‌های داخلی و خارجی فرانسه، از جمله در مورد مساله مهاجرت و کمک‌های نظامی به اوکراین ایجاد کند.

حدود ۴۹ میلیون فرانسوی واجد شرایط رای دادن در دور دوم انتخابات پارلمانی بودند.

در مرحله اول انتخابات که یک‌شنبه هفته گذشته برگزار شد، حزب راست افراطی «اجتماع ملی» توانست با کسب حدود ۳۴ درصد آرا، در صدر قرار گیرد.

ائتلاف احزاب چپ‌گرای «جبهه مردمی جدید» هم ۲۸/۱ درصد آرا را به خود اختصاص داد.

احزاب میانه‌روی وابسته به مکرون با کسب ۲۰/۳ درصد آرا در جایگاه سوم ایستادند.

علاوه بر راه‌یابی مستقیم بیش از ۳۰ نامزد حزب راست افراطی در همان مرحله اول انتخابات به پارلمان، در اکثر قریب به اتفاق حوزه‌ها نامزدهای این حزب به مرحله دوم راه یافتند.

بیش از ۲۲۰ نامزد راه‌یافته به دور دوم که عمدتا از احزاب چپ‌گرا بودند، برای اتحاد با ائتلاف حامی مکرون از رقابت در مرحله دوم کناره‌گیری کردند تا از پیروزی مطلق حزب راست افراطی جلوگیری کنند.

شادمانی طرفداران حزب چپ‌گرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» پس از پیروزی ائتلاف متبوعشان در انتخابات پارلمانی، پاریس، ۱۷ تیر
شادمانی طرفداران حزب چپ‌گرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» پس از پیروزی ائتلاف متبوعشان در انتخابات پارلمانی، پاریس، ۱۷ تیر

در پی افزایش نگرانی‌ها از احتمال وقوع ناآرامی پس از دور دوم انتخابات پارلمانی، دولت فرانسه پنج‌شنبه ۱۴ تیر ماه اعلام کرده بود حدود ۳۰ هزار نیروی پلیس در نقاط مختلف این کشور مستقر خواهند شد.

ژرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه گفت از این تعداد، پنج هزار نیروی پلیس شامگاه یک‌شنبه ۱۷ تیر و پس از برگزاری دور دوم انتخابات، در پاریس و مناطق اطراف آن مستقر خواهند شد.

به گفته دارمانین، استقرار این نیروها با هدف جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی «احزاب راست افراطی و چپ افراطی» از اوضاع و ممانعت از ایجاد آشوب انجام می‌شود.

مکرون پس از شکست حزبش در انتخابات پارلمان اروپا، روز ۲۰ خرداد پارلمان فرانسه را منحل و فرمان برگزاری انتخابات زودهنگام را صادر کرد.