اولین گشت‌زنی مشترک کشتی‌های جنگی روسیه و چین در اقیانوس آرام- ۲۳ اکتبر ۲۰۲۱

گشت‌زنی کشتی‌های جنگی روسیه و چین در نزدیکی کشورهای متحد آمریکا

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۱۵

خبرگزاری دولتی روسیه، تاس، گزارش داد که روسیه یک کشتی جنگی را برای گشت‌زنی مشترک با ناوگان نیروی دریایی چین به آب‌های شرق آسیا در نزدیکی متحدان آمریکا یعنی ژاپن و کره جنوبی اعزام کرده است.

ناوگان اقیانوس آرام روسیه که مقر آن در شهر فوکینو در خلیج پیتر کبیر در دریای ژاپن است، اعلام کردکه ناوگان دریایی سوورشنی (Sovershennyy) روز پنجشنبه ۱۴ تیر به سه کشتی نیروی دریایی چین در دریای چین شرقی پیوسته است.

نیروهای دریایی و هوایی روسیه و چین در دو دهه گذشته بیش از ۸۰ رزمایش مشترک برگزار کرده‌اند در برخی از آنها نیروهای کشورهای دیگر نیز حضور داشته‌اند.

وزارت دفاع چین هنوز به‌طور علنی برگزاری این رزمایش‌ها را تایید نکرده است.

کشتی جنگی ۲۲۰۰ تنی کلاس استروگوشچی (Steregushchiy) با ناوشکن ین چوان نیروی دریایی چین مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده ۷۵۰۰ تنی از جمله شناورهایی هستند که در این گشت‌زنی‌ها حضور خواهند داشت.

دفتر ستاد مشترک وزارت دفاع ژاپن، روز پنج‌شنبه اعلام کرد نیروی دریایی ژاپن روز چهارشنبه استقرار ناوگان سوورشنی در دریاهای شرقی چین را شناسایی و یک قایق گشتی کلاس هایابوسا و یک هواپیمای گشت دریایی P-1 را برای ردیابی این کشتی روسی از طریق گذرگاه تسوشیما اعزام کرد.

بر اساس بیانیه روسیه ، قرار است دو کشور به‌عنوان بخشی از چهارمین گشت مشترک سالانه خود در منطقه، در زمینه جنگ ضد زیردریایی ، دفاع هوایی، و جستجو و نجات آموزش ببینند.

ناوگان روسیه در اقیانوس آرام اعلام کرد این کشتی‌ها در نزدیکی جزیره استراتژیک ججو کره جنوبی مستقر هستند. این همان منطقه‌ای است که نیروهای کره جنوبی، ژاپن و آمریکا اخیرا یک رزمایش مشترک با هدف آمادگی برای مقابله با کره شمالی برگزار کردند.

پیونگ یانگ زمانی پکن را به‌عنوان تنها متحد رسمی خود در نظر می‌گرفت، اما در جریان سفر ماه گذشته ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه به کره شمالی، دو کشور معاهده ای را امضا کردند که در آن متعهد به کمک نظامی متقابل به یکدیگر شدند.

در اوت سال گذشته، کشتی‌های نیروی دریایی روسیه و چین با هم هفت هزار مایل دریایی را از طریق اقیانوس آرام و دریاهای حاشیه‌ای آن، در امتداد بیشتر جزایر اصلی ژاپن، در تکرار «نمایش قدرت » طی کردند.

در ژوئن و دسامبر ۲۰۲۳، ژاپن و کره جنوبی جت‌های جنگنده خود را برای رهگیری هواپیماهای روسی و چینی، از جمله بمب‌افکن‌هاییی با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای، به پرواز درآوردند و عملیات مشترک گشت‌زنی هوایی انجام دادند.

به گفته ناوگان روسیه در اقیانوس آرام، «این رزمایش سالانه با هدف تقویت همکاری دریایی بین روسیه و چین، حفظ صلح و ثبات در منطقه آسیا و اقیانوسیه، نظارت بر مناطق دریایی و حفاظت از فعالیت‌های اقتصادی دریایی فدراسیون روسیه و چین برگزار می‌شود.»

روز چهارشنبه، رهبران دو همسایه قدرتمند کره شمالی در آستانه، پایتخت قزاقستان و در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای با یکدیگر دیدار کردند.

بر اساس گزارشی از کرملین ، پوتین به همتای چینی خود، شی جین پینگ، گفت که روابط روسیه و چین «بهترین دوره تاریخ خود را تجربه می‌کند».

پوتین گفت: «همکاری ما علیه کسی نیست. ما هیچ بلوک یا اتحادی ایجاد نمی‌کنیم. ما صرفا در راستای منافع مردم خود عمل می‌کنیم.»

وزارت امور خارجه چین نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که شی متعهد به حمایت پکن از تلاش‌های مسکو برای «جلوگیری از جنگ سرد جدید و مخالفت با تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه و هژمونیسم» شده است.

شی گفت: «چین و روسیه باید به تقویت هماهنگی راهبردی جامع، مخالفت با مداخله خارجی و حفظ آرامش و ثبات منطقه ادامه دهند.»

روابط جمهوری خلق چین و فدراسیون روسیه در دهه اخیر از شتاب بیشتری برخوردار شده است. افزایش دو برابری تبادلات تجاری دو کشور، امضاء توافقنامه‌های مهم در حوزه‌های اقتصادی، انرژی و نظامی از مولفه‌های این گسترش روابط دوجانبه عنوان می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
جهان‌نما
خبرها
خبر

شنیداری

پادکست‌ها