شریفه محمدی، فعال کارگری به اعدام محکوم شد
شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت با حکم شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد. کمپین دفاع از محمدی در اطلاعیهای نوشت این حکم به بهانه عضویت محمدی در یک تشکل کارگری مستقل، علنی و قانونی در یک دهه قبل صادر شده است.
این کمپین در اطلاعیه خود حکم صادر شده علیه این فعال کارگری را «یک رای قرون وسطایی و جنایتکارانه» نامید و بر بیپایه بودن آن تاکید کرد.
اطلاعیه مورد نظر با محکوم کردن این حکم خواهان تبرئه محمدی و آزادی بیقید و شرط او شد و تاکید کرد: «این حکم تنها علیه شریفه صادر نشده بلکه اعلام جنگ و صدور حکم مرگ علیه همه فعالین اجتماعی و مدنی است.»
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمدی روز ۱۹ خرداد امسال در شعبه اول دادگاه انقلاب رشت برگزار و این فعال کارگری در جریان جلسه با اتهاماتی از جمله «تبلیغ علیه نظام» و «بغی» مواجه شد.
قاضی برای انتساب این اتهام به محمدی، به گزارش وزارت اطلاعات مبنی بر عضویت او در «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری» استناد کرد که از سوی ماموران امنیتی به عنوان «گروهی وابسته به حزب کومله» معرفی شده است.
سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز ۱۲ تیر ماه اتهام «بغی» علیه این فعال کارگری را محکوم و اعلام کرد: «در کذب و شرمآور بودن ایناتهام شکی نیست. یک فعال کارگری و مدنی مستقل را با اتهام سنگینی روبهرو کردهاند که خودشان هم میدانند از ذرهای حقیقت برخوردار نیست.»
محمدی روز ۱۴ آذر ۱۴۰۲ با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» بازداشت و سپس با اتهام «بغی» مواجه شد.
بیش از یک ماه پس از بازداشت او، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان روز ۲۳ دی ۱۴۰۲ خبر داد محمدی به دست بازجوهای وزارت اطلاعات برای اعتراف اجباری علیه خود هدف ضرب و جرح قرار گرفته است.
جمهوری اسلامی از زمان روی کار آمدن همواره فعالان مدنی، کارگری و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.
از آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، سرکوب فعالان مدنی، سیاسی و معترضان از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.
ایراناینترنشنال روز یکشنبه ۱۰ تیر در گزارشی نوشت نسیم غلامی سیمیاری و حمیدرضا سهلآبادی، از بازداشتشدگان خیزش مهسا با اتهاماتی از جمله «قیام مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی (بغی)» مواجه شدند که میتواند به صدور احکام سنگینی نظیر اعدام منتهی شود.
وریشه مرادی و پخشان عزیزی، دو زن زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین و وحید بنیعامریان، پویا قبادی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر، سید محمد تقوی و اصغر دانشفر، زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، از دیگر زندانیانی هستند که در ماههای گذشته با اتهاماتی از جمله «بغی» مواجه شدهاند.