آغاز رایگیری انتخابات پارلمانی بریتانیا و پیشبینی بازگشت حزب کارگر به قدرت
شعبههای رایگیری صبح پنجشنبه ۱۴ تیر در سراسر بریتانیا برای برگزاری انتخابات پارلمانی باز شد. پیشبینی میشود نتایج این انتخابات به ۱۴ سال حکومت محافظهکاران پایان دهد و حزب کارگر را به قدرت بازگرداند.
حدود ۴۶ میلیون رایدهنده بریتانیایی تا ساعت ۲۲ پنجشنبه به وقت محلی فرصت دارند تا ۶۵۰ نماینده پارلمان بریتانیا معروف به «مجلس عوام» را انتخاب کنند.
اولین نتایج انتخابات از سوی رسانههای بریتانیایی در پایان فرصت رایگیری اعلام خواهد شد و نتایج قطعی قرار است روز جمعه منتشر شود.
این انتخابات در شرایطی برگزار میشود که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا معروف به «برگزیت»، مدیریت آشفته پیامدهای همهگیری کرونا و افزایش قیمتها و فقر فزاینده، دولتهای محافظهکار را در سالهای اخیر با چالشهایی جدی مواجه کرد.
محافظهکاران اکنون نه برای پیروزی بلکه برای محدود کردن اکثریتی که انتظار میرود حزب کارگر در پارلمان بریتانیا به دست آورد، تلاش میکنند.
اگر اتفاق غیرمترقبهای نیفتد، کییر استارمر، رهبر ۶۱ ساله حزب کارگر بریتانیا روز جمعه از سوی پادشاه چارلز سوم مامور تشکیل دولت شود.
او که پیشتر وکیل حقوق بشر بوده و توانسته حزب کارگر بریتانیا را به سمت چپ میانه بازگرداند، وعده داده است که این کشور «فصل جدیدی از امید و فرصت را پس از ۱۴ سال هرج و مرج و افول آغاز کند».
استارمر تنها ۹ سال است وارد عرصه سیاست بریتانیا شده است.
در نظرسنجیها، حزب کارگر به طور متوسط ۴۰ درصد آرا را خواهد داشت. همچنین بر این اساس، ۲۲ درصد از رایدهندگان به محافظهکاران، ۱۶ درصد به حزب ملیگرای اصلاحات و ۱۰ درصد به حزب میانه لیبرال-دموکراتها رای خواهند داد.
طبق آخرین پیشبینیها، در صورت تحقق چنین نتایجی، تعداد کرسیهای حزب کارگر از ۱۰۲ کرسی به ۴۳۱ کرسی افزایش خواهد یافت که این میزان افزایش برای حزب کارگر در بریتانیا از سال ۱۸۳۲ تاکنون بیسابقه خواهد بود.
ریشی سوناک، نخستوزیر کنونی، حزب کارگر را به تلاش برای افزایش مالیاتها متهم کرده و در مورد خطرات یک «اکثریت چشمگیر» بدون اپوزیسیون قدرتمند، هشدار داده است.
در مقابل، استارمر وعده داده که بدون افزایش مالیات مخارج عمومی را به شکلی بسیار دقیق مدیریت کند.
در مورد سیاست خارجی، مجله اسپکتیتور بریتانیا در تحلیلی با اشاره به پیروزی تقریبا قطعی حزب کارگر و طرحهای این حزب برای تشدید مقابله با جمهوری اسلامی به موازات پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در آمریکا، پیشبینی کرده است لبههای قیچی علیه تهران تیزتر شوند.
اسپکتیتور نوشته است حزب کارگر وعده داده در قبال تهران رویه قاطعتری نسبت به آنچه که حزب محافظهکار در دهه گذشته داشته، در پیش بگیرد.