بازداشت ۳ ایرانی به اتهام حمله به اهداف اسرائیلی در یونان

پلیس ضد تروریسم یونان پنج‌شنبه ۱۴ تیر از بازداشت هفت مظنون از جمله چند شهروند ایرانی و افغانستانی خبر داد که متهم به آتش زدن کنیسه و هتلی متعلق به اسرائیلی‌ها در مرکز آتن در سال جاری هستند.

بر اساس این گزارش، یک زن یونانی ۲۵ ساله، دو ایرانی ۳۶ و ۴۶ ساله و همدست ۴۴ ساله افغانستانی آن‌ها در ارتباط با حمله به ساختمانی که یک هتل و رستوران اسرائیلی را در خود جای داده است، دستگیر شدند.

در این حمله که ۲۶ اردیبهشت انجام شد، این ساختمان با یک بمب آتش‌زای دست‌ساز هدف قرار گرفت.

بازداشت‌شدگان متهم هستند که با آتش‌سوزی عمدی، جان افراد را به خطر انداختند و با حمله‌ای ناشی از انگیزه‌های نژادی، به املاک اتباع خارجی آسیب وارد کردند.

در رویدادی دیگر، یک مرد یونانی ۴۴ ساله و یک تبعه افغانستانی ۲۶ ساله ۲۹ خرداد، سوار بر موتورسیکلت به کنیسه‌ای در آتن نزدیک شدند و پس از پرتاب مواد آتش‌زا، ورودی آن را به آتش کشیدند.

یک ایرانی ۳۰ ساله نیز همدست آنان در این عملیات بود. تمامی این افراد بازداشت و به آتش‌سوزی عمدی، سرقت و در اختیار داشتن اسلحه متهم شدند.

پلیس یونان اعلام کرده از هفت مظنون دستگیر شده در ارتباط با حمله به کنیسه و هتل متعلق به اسرائیلی‌ها، پنج نفر هنوز در بازداشت به سر می‌برند، اما دو تن دیگر به صورت مشروط آزاد شده‌اند و در انتظار جلسه محاکمه خود هستند.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه، تاکنون بیش از ۳۸ هزار کشته و ۸۷ هزار مجروج بر جای گذاشته است.

به دنبال جنگ غزه، تهدیدهای تروریستی موجب نگرانی شدید مقام‌های کشورهای اروپایی شده است.

پیش‌تر و در فروردین ۱۴۰۲، پلیس یونان طرح حمله به یک رستوران اسرائیلی در آتن را خنثی و دو نفر را در این خصوص بازداشت کرد.

موساد در آن زمان جمهوری اسلامی را مسئول این طرح معرفی کرد و گفت عملیات خنثی شده در یونان بخشی از یک شبکه گسترده است که از داخل ایران هدایت می‌شود.

پیشتر هم در ۱۶ اردیبهشت دانشگاه تل‌آویو و اتحادیه ضد افترا در گزارشی مشترک اعلام کردند رخدادهای یهودستیزانه در نقاط مختلف جهان افزایشی چشمگیر داشته است.

روزنامه وال استریت ژورنال در اسفند سال گذشته از ظهور تهدیدهای «تروریستی» جدید، خنثی‌سازی چندین «عملیات تروریستی» و بازداشت شماری از پناهجویان و عوامل افراطی در اروپا خبر داد و گفت این تهدیدها با جمهوری اسلامی، گروه‌های نیابتی‌اش و مناقشه غزه مرتبط است.