تجلیل «همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات» از تحریم ۶۰ درصدی انتخابات

ائتلاف سیاسی «همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات» در ایران، چهارشنبه ۱۳ تیر در بیانیه‌ای، تحریم گسترده انتخابات را نشان‌دهنده «افزایش قدرت مردم و هموار شدن مسیر تغییرات ساختاری» دانست.

این ائتلاف با اشاره به تحریم ۶۰ درصدی دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری نوشت: «این رویداد ظرفیت آن را دارد تا مسیر شروع مجدد اعتراضات سازمان‌یافته و تحرک جنبش‌های اجتماعی را هموار کند. همچنین نه بزرگ مردم می‌تواند گویای توافق اجتماعی نانوشته بین بخش‌های مختلف جامعه ایران باشد که راهکار نجات ایران، گشایش‌های پایدار و راه حل موثر مشکلات، تغییر نهادهای پایه‌ای قدرت است.»

همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات تاکید کرده «تغییر کارگزاران» در جمهوری اسلامی توان و ظرفیت بهبود اوضاع را ندارد و در نتیجه نباید با شرکت در انتخابات «به روندهای رسمی مشروعیت داد».

دور نخست انتخابات نظام برای مشخص شدن جانشین ابراهیم رئیسی هشتم تیر برگزار شد و هیچ یک از نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان نتوانستند حائز اکثریت آرا شوند. بنا بر اعلام وزارت کشور، بیش از ۶۰ درصد از شهروندان واجد شرایط در این انتخابات شرکت نکردند.

مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان با کسب بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار رای و سعید جلیلی با کسب بیش از ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار رای به دور دوم راه یافتند. این مرحله قرار است ۱۵ تیر برگزار شود.

همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات در این بیانیه، انتخابات اخیر را شکستی بزرگ برای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و نهاد ولایت فقیه توصیف کرد و افزوده تحریم گسترده نشان داد حکومت ایران و رهبر آن «در پیشگاه ملت، فاقد مشروعیت و مقبولیت همگانی است».

این ائتلاف افزود: «اکنون پایگاه اجتماعی نهاد ولایت فقیه آن‌قدر کوچک شده است که حتی در نرخ مشارکت پایین نیز نمی‌تواند نیمی از آرا را در مرحله نخست انتخابات کسب کند.»

خامنه‌ای پس از چهار روز سکوت، ۱۳ تیر به تحریم ۶۰ درصدی انتخابات از سوی مردم ایران واکنش نشان داد و ضمن اذعان به «کمتر از حد توقع بودن میزان مشارکت» گفت کسانی که انتخابات را تحریم کردند، «مخالف جمهوری اسلامی نیستند».

همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات در ادامه بیانیه خود تاکید کرد تفاوت نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان در انتخابات ریاست‌جمهوری به حدی نبوده که «پاسخگوی خواست‌های ملت و حل مشکلات و مهار ابرچالش‌های کشور» باشد و شهروندان را مجاب به مشارکت در رای‌گیری کند.

به گفته این ائتلاف، «بخشی از رای‌دهندگان نیز با هدف بهبود شرایط و کاهش مشکلات رای داده بودند و بین آن‌ها و رای‌نداده‌ها در اهداف و مطالبات کلان اشتراک وجود دارد».

شاهزاده رضا پهلوی هم ۱۳ تیر در پیامی ویدیویی تحریم گسترده دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری را ستود و از مردم ایران خواست از شرکت در دور دوم این انتخابات خودداری کنند.

او افزود: «نگذارید به نام شما و به پشتوانه رای شما جوانان و کودکانمان را به قتل برسانند، ثروت ملی را خرج تروریست‌ها و جنایت‌کاران در غزه و لبنان و سوریه و عراق و یمن کنند و منطقه و دنیا را به جنگ و آشوب بکشانند.»