هشتمین روز اعتصاب غذای احمدرضا جلالی؛ وزیر خارجه سوئد پاسخی به احتمال آزادی او نداد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۳

احمدرضا جلالی، محقق ایرانی-سوئدی محکوم به اعدام در ایران، روز چهارشنبه ۱۳ تیر وارد هشتمین روز اعتصاب غذای خود شد. ویدا مهران‌نیا، همسر او گفت که وزیر امور خارجه سوئد در دیدار با او، هیچ پاسخ تازه‌ای به احتمال آزادی جلالی نداده است.

این زندانی دو‌تابعیتی ایرانی-‌سوئدی که با خطر اجرای حکم اعدام روبه‌روست، از روز پنجم تیر دست به اعتصاب غذا زده است.

جلالی در شرایطی اعتصاب غذا کرده که وضعیت جسمی نگران‌کننده و فشار خون بسیار پایینی دارد و به گفته همسرش، از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد.

ویدا مهران‌نیا روز ۱۱ تیر این عکس را از همسرش در ایکس منتشر کرد و هشدار داد جان جلالی در خطر است

مهران‌نیا پیش‌تر اعلام کرده بود همسرش فکر می‌کند اعتصاب غذا تنها راهی است که دنیا می‌تواند صدای او را بشنود.

او روز سه‌شنبه ۱۲ تیر از دیدار خود و فرزندش با توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد خبر داد و به رسانه سوئدی افتونبلادت گفت هیچ پاسخ جدیدی درباره احتمال آزادی شوهرش دریافت نکرده است.

او بعد از این دیدار گفت: «آن‌ها به من گفتند این موضوع را پیگیری می‌کنند اما هیچ چیزی را مشخص نکردند. من بسیار ناامیدم.»

همسر جلالی روز ۲۷ خرداد نیز به ایران‌اینترنشنال گفته بود دولت سوئد هیچ پاسخی در زمینه تلاش‌ها برای آزادی جلالی به او نداده و اساسا «هیچ جوابی ندارد».

روز سه‌شنبه دوازدهم تیر، ویدیوهایی از تجمع ایرانیان مقابل وزارت امور خارجه سوئد برای درخواست آزادی احمدرضا جلالی به ایران‌اینترنشنال رسید که حاکی از اعتراض آنان به سیاست گروگان‌گیری جمهوری اسلامی بود.

همسر احمدرضا جلالی در این تجمع با اشاره به مبادله حمید نوری در ازای دو شهروند سوئدی گفت که «اگر قرار بود تبادلی انجام شود»، دولت سوئد در نجات جان دیگر زندانیان دوتابعیتی «کوتاهی کرده» است.

روز ۲۵ خرداد، حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت که در کشتار هزاران زندانی سیاسی در ایران مشارکت داشته است با یوهان فلودروس و سعید عزیزی، دو شهروند سوئدی مبادله شد.

این مبادله خشم افکار عمومی، دادخواهان، گروه‌های سیاسی و حقوق بشری را در پی داشت.

با گذشت کم‌تر از یک هفته از این مبادله، احمدرضا جلالی در فایلی صوتی از زندان اوین از اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد انتقاد کرد و گفت دولت این کشور او را «بی‌پناه» به حال خود رها کرده است.

او در این نامه به شرایط بغرنج خود در زندان اوین اشاره کرد و گفت حدود سه هزار روز را در «غاری وحشتناک» گذرانده است.

جلالی در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ پس از اینکه به دعوت دانشگاه‌های تهران و شیراز به ایران سفر کرد بازداشت و به «جاسوسی» متهم شد.

ابوالقاسم صلواتی، قاضی دادگاه انقلاب برای او حکم اعدام صادر کرد و این حکم در دیوان عالی کشور تایید شد.

جلالی هرگز اتهام جاسوسی را نپذیرفته و گفته است پرونده‌سازی برای او و صدور این حکم به دلیل نپذیرفتن درخواست همکاری با سپاه پاسداران و جاسوسی از کشورهای غربی بوده است.

او از هشت سال پیش تاکنون در معرض اجرای حکم اعدام قرار دارد.

مهران‌نیا از آغاز اعتصاب غذای این زندانی در پنج تیر خبر داد و چند روز بعد اعلام کرد وضعیت جسمانی همسرش بسیار بد بوده و جانش به شدت در خطر است.

جلالی دی ماه سال ۹۵ نیز پس از حبس در سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زد.

هفتم اردیبهشت امسال، ۱۵ تن از گروگان‌های سابق جمهوری اسلامی با ارسال نامه‌ای به کریسترسون خواستار تلاش او برای آزادی این زندانی دو تابعیتی از زندان اوین شده بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخاب نظام
جهان‌نما
پوشش ویژه انتخاب نظام
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها