معاون قوه قضاییه از پروندهسازی برای معترضان به رایگیری در خارج کشور خبر داد
در حالی که ایرانیان و معترضان بسیاری با تجمع مقابل برخی سفارتخانههای جمهوری اسلامی به رایگیری حکومت در خارج از کشور اعتراض کردند، قوه قضاییه قصد دارد علیه این معترضان پروندهسازی کند.
کاظم غریبآبادی، معاون بینالملل قوه قضاییه، روز چهارشنبه ۱۳ تیر این معترضان را به «توهین و تهدید»، «ضرب و شتم» و «ایجاد رعب و وحشت» متهم کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، غریبآبادی افزود که برای این معترضان به اتهام ممانعت از «حضور ایرانیان در رایگیری انتخابات ریاست جمهوری» پرونده کیفری تشکیل شده و تحت تعقیب قرار میگیرند.
این مقام قوه قضاییه جمهوری اسلامی حتی شهروندان خارجی را نیز تهدید کرد و گفت که اگر این معترضان غیرایرانی نیز باشند، قوه قضاییه برای آنان پرونده تشکیل میدهد.
او جزییات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد و مشخص نیست که جمهوری اسلامی چگونه قصد دارد برای این معترضان تشکیل پرونده دهد.
پیش از برگزار شدن مرحله اول انتخابات ریاستجمهوری، گروههای مختلف معترضان به این انتخابات در شهرهای مختلف اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا تجمع کردند.
روز جمعه هشتم تیر نیز که مرحله اول انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاستجمهوری برگزار شد، این تجمعها ادامه یافت و به عنوان نمونه، ایرانیان مقیم در کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا، استرالیا، آلمان، بریتانیا و نیوزیلند مقابل کنسولگریهای جمهوری اسلامی و حوزههای رایگیری تجمع اعتراضی برگزار کردند.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان دادند که تجمعکنندگان تصاویر زندانیان و اعدامشدگان در ایران را همراه خود آورده بودند.
آنان شعارهایی علیه حکومت ایران و شخص علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی سر دادند.
شاهزاده رضا پهلوی پس از برگزاری دور اول انتخابات، در پیامی از ایرانیان خارج کشور که «با حضور اعتراضی خود مقابل مراکز برگزاری این سیرک مضحک، پژواکِ نهِ بزرگِ ملت به این رژیم اهریمنی شدند»، قدردانی کرد.
مسیح علینژاد، فعال مدنی مخالف جمهوری اسلامی نیز به زنانی که در خارج کشور در انتخابات ریاستجمهوری ایران شرکت کردند، اعتراض کرد.
او در پیامی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «رای دادن آن هم در خارج از مرزهای ایران و در یک سرزمین آزاد، نامش زندگی و آزادی نیست، ذلت و خواری در برابر حکومتی است که هیچ ارزشی برای زن قائل نیست.»
او از این دسته از زنان خارج از کشور خواست «شرافت را از زنان شجاع داخل ایران یاد بگیرند» که «برای نه گفتن به یک حکومت ضد زن»، به «معلمان واقعی آزادی» تبدیل شدهاند.