شاهزاده رضا پهلوی: نگذارید جمهوری اسلامی به پشتوانه رای شما جوانان را به قتل برساند

شاهزاده رضا پهلوی چهارشنبه ۱۳ تیر در پیامی ویدیویی تحریم گسترده دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری را ستود و از مردم ایران خواست از شرکت در دور دوم این انتخابات خودداری کنند.

شاهزاده رضا پهلوی در این پیام گفت: «نه قاطع و آگاهانه شما به جمهوری اسلامی و مضحکه انتخاباتش، ضربه‌ای سنگین به این رژیم اهریمنی و نامشروع وارد کرده، صفوف میهن‌پرستان و آزادی‌خواهان را متحدتر، و اختلافات درونی رژیم را بیشتر کرده است.»

دور نخست انتخابات نظام برای مشخص شدن جانشین ابراهیم رئیسی روز هشتم تیر برگزار شد و هیچ یک از نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان نتوانستند حائز اکثریت آرا شوند. بنا بر اعلام وزارت کشور، بیش از ۶۰ درصد از شهروندان واجد شرایط در این انتخابات شرکت نکردند.

مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان با کسب بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار رای و سعید جلیلی با کسب بیش از ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار رای به دور دوم راه یافتند. این مرحله قرار است روز ۱۵ تیر برگزار شود.

شاهزاده رضا پهلوی در ادامه پیام خود هشدار داده حکومت ایران کارزاری بر پایه «فریب و ترس» و «دروغ تکراری بد و بدتر» به راه انداخته و از این طریق می‌کوشد مردم را به پای «صندوق‌های قلابی رای» در مرحله دوم انتخابات نظام بکشاند.

او از شهروندانی که در مرحله اول انتخابات شرکت کردند، خواست به خانواده‌های دادخواه و زندانیان سیاسی از طیف‌های مختلف بپیوندند و از شرکت در دور دوم انتخابات خودداری کنند.

شاهزاده رضا پهلوی افزود: «نگذارید به نام شما و به پشتوانه رای شما جوانان و کودکانمان را به قتل برسانند، ثروت ملی را خرج تروریست‌ها و جنایت‌کاران در غزه و لبنان و سوریه و عراق و یمن کنند و منطقه و دنیا را به جنگ و آشوب بکشانند.»

تاکنون تعداد زیادی از فعالان مدنی، زندانیان سیاسی و خانواده‌های دادخواه انتخابات نظام برای تعیین تکلیف جانشین رئیسی را تحریم کرده‌اند.

۹ زندانی زن چپ‌گرا روز دوشنبه ۱۱ تیر در بیانیه‌ای از زندان اوین بر تحریم دور دوم انتخابات تاکید کردند.

در بیانیه این زنان آمده است: «این قبیل انتخابات تلاشی است مذبوحانه برای نجات حکومتی مستاصل که دیگر مشروعیت خود را از دست داده است. کاندیداهای انتخاباتی به مانند هر دوره دیگر نماد پوسیدگی این رژیم فاشیستی هستند.»

شاهزاده رضا پهلوی در پیام ویدیویی خود همچنین به انتقاد از مواضع مسعود پزشکیان پرداخت و گفت: «همین امروز فردی کاندیدای به اصطلاح اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها است که در کارنامه‌اش پاکسازی‌ها و اِعمال غیرقانونی حجاب اجباری در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها در همان هفته‌ها و ماه‌های نخست پس از بهمن شوم ۵۷ را دارد و به این کارنامه تاریک افتخار می‌کند.»

او افزود نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان از تقویت سپاه پاسداران حمایت و بارها به صراحت اعلام کرده «مجری بی‌چون و چرای دستورات و سیاست‌های خامنه‌ای خواهد بود».

پزشکیان در جریان کارزار انتخاباتی خود مکررا بر پیروی خود از سیاست‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده است.

او روز ۱۲ تیر در جریان دومین مناظره با سعید جلیلی، به ستایش از قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسدارن پرداخت و او را «غرور ملی»، «خار چشم دشمنان» و «الگوی جوانان» خواند.

شاهزاده رضا پهلوی در ادامه پیام خود گفت شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی، نتیجه‌ای جز «فساد و دزدی و تورم و بیکاری بیشتر» و «اعدام و کشتار و سرکوب و زندان فزون‌تر» نداشته است.

او به اشاره به مشارکت مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ گفت این اقدام موجب «خروج موقت جمهوری اسلامی و خامنه‌ای از بن‌بست بعد از بحران عدم مشروعیت در جنبش سبز» شد.

شاهزاده رضا پهلوی، در شبکه ایکس و در پستی که پیام ویدیوی خود را به اشتراک گذاشته نوشته است: «ترس و امید واهی را کنار بگذارید، و به اکثریت قاطعی بپیوندید که روز هشتم تیرماه امسال، آگاهانه و شجاعانه، به جمهوری اسلامی نه گفتند و آن همبستگی ملی شکوهمند را به نمایش گذاشتند.»

او در ادامه نوشته است: «در کنار زندانیان سیاسی از طیف‌های مختلف بایستید. نگذارید به نام شما و به پشتوانه رای شما، جوانان و کودکان‌مان را به قتل برسانند. نگذارید به نام شما و به پشتوانه رای شما، ثروت ملی ما را خرج تروریست‌ها و جنایتکاران در غزه و لبنان و سوریه و عراق و یمن کنند و منطقه و دنیا را به جنگ و آشوب بکشانند. نگذارید به نام شما و به پشتوانه رای شما، قیمت آب و نان و بنزین را افزایش دهند.»

خامنه‌ای پس از چهار روز سکوت، روز ۱۳ تیر به تحریم ۶۰ درصدی انتخابات از سوی مردم ایران واکنش نشان داد و ضمن اذعان به «کمتر از حد توقع بودن میزان مشارکت» گفت کسانی که انتخابات را تحریم کردند، «مخالف جمهوری اسلامی نیستند».

محمدتقی اکبرنژاد، روحانی منتقد حکومت روز ۱۰ تیر تاکید کرد مشارکت نکردن بیش از ۶۰ درصد از مردم ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری «به جریان مخالف هویت بخشیده است».

اکبرنژاد با اشاره به این‌که در میان مخالفان اعتماد به نفس ایجاد شده، گفت:‌ «تا قبل از انتخابات حس ما این نبود که مردم ۶۰ درصد رای نمی‌دهند.‌ یک دفعه ملت آمدند گفتند ما هستیم‌ها، ما می‌فهمیم‌ها. قدم بعدی باور به هویت جدید ملت است.»