ابراز نگرانی آمریکا از تهدیدات جمهوری اسلامی علیه ایران‌‌اینترنشنال

میشل تیلور، نماینده آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت ایالات‌ متحده خود را در ابراز نگرانی پنج گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره سرکوب فرامرزی جمهوری اسلامی علیه رسانه‌های خارج از کشور، به ویژه ایران اینترنشنال، شریک می‌داند.

میشل تیلور پنج‌شنبه هفتم تیر در جریان پنجاه و ششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت واشینگتن هرگونه تلاش برای ساکت کردن خبرنگاران از طریق آسیب فیزیکی، تبعید اجباری و نظارت غیرقانونی با استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی را محکوم می‌کند.

این مقام آمریکایی با اشاره به نگرانی پنج گزارشگر ویژه سازمان ملل از اقدامات فرامرزی جمهوری اسلامی علیه رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران، از آیرین خان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور آزادی بیان و عقیده پرسید: «برای جلوگیری و مقابله با سرکوب برون‌مرزی علیه روزنامه‎‌نگاران [ایرانی] و دیگران، چه کار بیشتری می‌توانیم انجام دهیم؟»

در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، جمهوری اسلامی کوشیده است خبرنگاران و کارکنان ایران‌اینترنشنال را به شیوه‌های مختلف تحت فشار بگذارد و آن‌ها را هدف قرار دهد.

در یکی از آخرین موارد از این تهدیدات، مهران عباسیان، خبرنگار ایران‌اینترنشنال در سوئد، ۲۳ خرداد در پی تهدید‌های امنیتی به خانه امن تحت حفاظت پلیس منتقل شد.

عباسیان در خصوص این تهدید گفت: «به تازگی یک گروه تبهکار در سوئد از طرف جمهوری اسلامی مامور کشتن من و یکی از همکارانم شده است.»

پوریا زراعتی، دیگر خبرنگار ایران‌اینترنشنال هم ۱۰ فروردین هنگام خروج از منزلش در محله ویمبلدون لندن هدف حمله افراد ناشناس قرار گرفت و از ناحیه پا مجروح شد. او ۱۲ فروردین از بیمارستان مرخص شد.

شبکه آی‌تی‌وی هم در آذر سال گذشته خبر داد جاسوس‌های سپاه پاسداران در اکتبر ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد دادند در ازای دریافت ۲۰۰ هزار دلار، فرداد فرحزاد، مجری ایران‌اینترنشنال و سیما ثابت، مجری پیشین این شبکه را به قتل برساند.

نماینده آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ادامه سخنان خود گفت روزنامه‌نگاران با تهدیدات جدیدی، از جمله تلاش‌ها برای ترویج اطلاعات جعلی با هدف تضعیف اعتماد به رسانه‌های مستقل، روبه‌رو هستند.

تیلور تاکید کرد حکومت‌های سرکوبگر در انجام حملات علیه روزنامه‌نگاران، به‌ویژه آن‌هایی که مجبور به زندگی در تبعید شده‌اند، جسارت بیشتری یافته‌اند.

به گفته این مقام آمریکایی، واشینگتن شرایط روزنامه‌نگاران در تبعید را از نزدیک دنبال می‌کند و استقامت آن‌ها را مورد تحسین قرار می‌دهد.

روزنامه دیلی‌میل هم ۱۸ فروردین گزارش داد حکومت ایران از گروه‌های جنایت‌کار سازمان‌یافته برای حمله به اهداف مورد نظر خود در اروپا استفاده می‌کند.

در تازه‌ترین گزارش در این مورد دهم، روزنامه لوموند ششم تیر خبر داد سیامک تدین طهماسبی، روزنامه‌نگار مستقل و فعال مخالف جمهوری اسلامی در هلند، از سوقصد جان سالم به در برده است.

دفتر دادستان عمومی شمال هلند در گفت‌وگو با لوموند تائید کرد دو مهاجم که قصد ورود به منزل تدین طهماسبی را داشتند، «سلاح گرم» حمل می‌کردند.

یکی از این مهاجمان یک شهروند تونسی مقیم فرانسه است که در گروه موکرو مافیا، یک کارتل قاچاق مواد مخدر در شمال اروپا عضویت دارد.