اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا خواهان تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران شد
اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا در نامهای خطاب به دولت و دادستانی استرالیا، خواهان تروریستی شناختن سپاه پاسداران شد. این اتحادیه گفت دولت استرالیا باید موضوعی قاطع در برابر فعالیتهای حامیان سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی در استرالیا اتخاذ کند.
این نامه روز سهشنبه پنجم تیر، خطاب به آنتونی آلبانیزی، نخستوزیر و رهبر حزب کارگر استرالیا، پنی وانگ، وزیر امور خارجه و مارک دریفس، دادستان کل استرالیا منتشر شد.
اتحادیه نهادهای ایرانی متشکل از ٢٦ مجموعه و گروه مقیم استرالیا، این متن را در واکنش به نامه اخیر گروهی منتشر کرد که خود را انجمن دوستی ایران-استرالیا معرفی کرده و به تروریستی خواندن سپاه پاسداران از سوی کانادا معترض شده است.
بیانیه اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا، از فعالیت این انجمن بهعنوان حامی سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرد و از دولت استرالیا خواست با متحدان بینالمللی خود در راستای شناخت ماهیت واقعی سپاه پاسداران و اتخاذ موضعی قاطع در برابر فعالیتهایی همسو شود که امنیت جهانی را تهدید میکنند.
نهادهای ایرانی استرالیا اوایل بهمن سال گذشته نیز در نامهای به دولت استرالیا، خواهان قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی، شناسایی سپاه پاسدران به عنوان سازمانی تروریستی و بازنگری و اقدام کامل علیه دیپلماتها، سازمانها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی در استرالیا شدند.
آنها با اشاره به نقش محوری سپاه پاسداران در سرکوب حقوق و آزادیهای اساسی بشر در ایران، تروریستی خواندن این نهاد را گامی معنادار در اعتراف و اقدام علیه نقش آنها در این تخلفات دانستند.
دولت کانادا روز چهارشنبه ۳۰ خرداد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار داد.
پس از این اقدام، بسیاری از چهرههای سیاسی مخالف جمهوری اسلامی و فعالان مدافع حقوق بشر با استقبال از اقدام کانادا، از دیگر کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و استرالیا خواستند که آنها نیز سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی خود قرار دهند.
مخالفان جمهوری اسلامی این اقدام را دستاوردی برای جنبش دادخواهی و دموکراسیخواهی ایران خواندند و خواستار اقدام مشابه اتحادیه اروپا شدند.
تروریستی دانستن سپاه پاسداران از سوی کانادا در حدود یک هفته اخیر، خشم مقامهای حکومت ایران را در پی داشته است.
انجمن دوستی ایران-استرالیا اعضای غیر ایرانی نیز دارد و پستهایش را در حساب فیسبوک به زبان عربی منتشر میکند.
این انجمن، ایرانیان معترض مقیم استرالیا را «لابیگران ضد ایرانی» مینامند که به دنبال فشار بر دولت استرالیا، جهت تروریستی خواندن سپاه هستند.
این گروه در نامهاش به طور تلویحی و در قالب توصیه، دولت استرالیا را تهدید کرد که تروریستی شناختن سپاه پاسداران میتواند بر آرای حوزههای انتخابیه مسلمانان در استرالیا تاثیر بگذارد و پیامدهای منفی انتخاباتی برای حزب حاکم کارگر این کشور به همراه داشته باشد.
انجمن دوستی ایران-استرالیا در نامهای به آلبانیزی، از واکنش دولت او مبنی بر غیر عملی خواندن «تروریستی شناختن سپاه پاسداران» تمجید کرد و خواست که به این استراتژی ادامه دهد.
روز یکم تیر وزارت امور خارجه استرالیا به ایراناینترنشنال گفت قانون و «چارچوب سازمانهای تروریستی» این کشور اجازه فهرست شدن سپاه پاسداران یا نهادهای دولتی دیگر را نمیدهد.
به گفته وزارت امور خارجه استرالیا، دولت این کشور از «ابزارهای موجود برای انجام اقدامات معنادار علیه سپاه پاسداران» استفاده کرده است که اعمال «تحریمهای مالی هدفمند» از جمله آن محسوب میشود.
بر اساس این جوابیه، دولت استرالیا بیش از ۸۰ فرد و نهاد مرتبط با سپاه پاسداران مانند فرمانده نیروی قدس و فرمانده نیروی دریایی آن را از زمان سرکوب خشونتآمیز اعتراضات سراسری در شهریور ۱۴۰۱ تحریم کرده است.
حسین الدیرانی نام یکی از اعضای غیر ایرانی انجمن دوستی ایران-استرالیا و از حامیان پستهای یهودیستیزانه احمد صادقی، سفیر جمهوری اسلامی در رم است.
مجید الهامنیا (الهامی) که خود را رییس انجمن دوستی ایران-استرالیا معرفی میکند، همان کسی است که در جریان اعتراض ایرانیان به حضور سفیر جمهوری اسلامی در پارلمان ایالت نیوساوت ولز، به معترضان ایرانی توهین کرد.
بهمن سال ۱۴۰۱ «توطئه جمهوری اسلامی علیه یک شهروند ایرانی-استرالیایی فعال در اعتراضات پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی»، در استرالیا خنثی شد.
دولت استرالیا همان زمان گفت که با دخالت ایران و دیگر کشورها در امور داخلیاش مقابله میکند.