استرالیا: قانون ما اجازه تروریستی شناختن سپاه پاسداران را نمی‌دهد

جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۰۱

وزارت خارجه استرالیا به ایران‌اینترنشنال گفت قانون این کشور اجازه «تروریستی شناختن» سپاه پاسداران را نمی‌دهد. سفارت ایران در استرالیا در واکنش به حمایت انجمن یهودیان از اقدام کانادا در تروریست شناختن سپاه پاسداران، از دولت استرالیا خواست اقدامات این انجمن را محدود کند.

وزارت امور خارجه استرالیا روز جمعه اول تیر به سوالات ایران‌اینترنشنال درباره تصمیم کانادا برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و احتمال اقدام مشابه از سوی دولت استرالیا پاسخ داد.

دولت کانادا روز چهارشنبه ۳۰ خرداد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داد.

در بخشی از جوابیه استرالیا آمده است که «چارچوب سازمان‌های تروریستی» در قانون جزایی استرالیا، اجازه فهرست شدن نهادهای دولتی را نمی‌دهد.

به گفته وزارت امور خارجه استرالیا، دولت این کشور از «ابزارهای موجود برای انجام اقدامات معنادار علیه سپاه پاسداران» استفاده کرده است که اعمال «تحریم‌های مالی هدفمند» از جمله آن محسوب می‌شود.

بر اساس این جوابیه، دولت استرالیا بیش از ۸۰ فرد و نهاد مرتبط با سپاه پاسداران مانند فرمانده نیروی قدس و فرمانده نیروی دریایی آن را از زمان سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات سراسری در شهریور ۱۴۰۱ تحریم کرده است.

وزارت امور خارجه استرالیا گفت دولت کشورش در سال ۲۰۱۰ نیز تحریم‌هایی علیه سپاه پاسداران اعمال کرده است.

در دو روز گذشته، بسیاری از چهره‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی و فعالان مدافع حقوق بشر با استقبال از اقدام کانادا، از دیگر کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و استرالیا خواستند که آن‌ها نیز سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار دهند.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا روز ۱۱ اردیبهشت با تاکید بر ضرورت حفظ روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی، گفت قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی در راستای منافع بریتانیا نیست.

حساب کاربری سفارت جمهوری اسلامی در استرالیا در ایکس، روز جمعه به حمایت انجمن یهودیان این کشور از تصمیم کانادا مبنی بر تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و درخواست انجام اقدام مشابه از سوی دولت استرالیا واکنش نشان داد.

سفارت جمهوری اسلامی در این بیانیه، انجمن یهودیان استرالیا را حامی و لابی‌گر «رژیم نسل‌کش اسرائیل و بدنام‌ترین حامی تروریسم» و سپاه پاسداران را «اصیل‌ترین نیروی ملی و مستقل ضد ترور در غرب آسیا» توصیف کرد.

این سفارت‌خانه در انتها نوشت: «ما اطمینان داریم دولت استرالیا به شدت تحریکات مضر این لابی و پیامدهای مخرب آن را در نظر می‌گیرد.»

انجمن یهودیان استرالیا در پاسخ به این اظهارات نوشت که «رژیم تروریستی اسلامی» مورد نفرت مردم خود و مهاجران ایرانی در استرالیاست: «اگر دولت استرالیا در مبارزه با یهودستیزی صادق بود، به فراخوان ما توجه و احمد صادقی، سفیر جمهوری اسلامی را اخراج می‌کرد.»

احمد صادقی پیش از این سخنانی ضد‌اسرائیلی و یهودستیزانه داشته است. او در یک نمونه، پس از حمله هفتم اکتبر حماس، خطاب به اسرائیل در ایکس نوشت: «به باتلاق خوش آمديد و به پايانتان سلام كنید.»

پیش‌تر وزرات امور خارجه استرالیا در پاسخی به ایران‌اینترنشنال، سخنان ضداسرائیلی و یهودستیزانه سفیر جمهوری اسلامی در این کشور را محکوم و تاکید کرده بود که «در استرالیا جایی برای یهودستیزی وجود ندارد».

کایلی مور-گیلبرت، شهروند استرالیایی-بریتانیایی که ۸۰۴ روز در زندان‌های جمهوری اسلامی گروگان گرفته شده بود، در واکنش به پست اخیر سفارت جمهوری اسلامی در استرالیا نوشت: «اگر هدفتان دوستی ایران-استرالیاست، شاید گروگان نگرفتن استرالیایی‌های بی‌گناه هنگام دعوت از آن‌ها برای بازدید از کشورتان، شروع خوبی باشد؟»

رابرت گریگوری، مدیر اجرایی انجمن یهودیان استرالیا، روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای ضمن استقبال از تصمیم کانادا، خواهان انجام اقدام مشابه از سوی دولت استرالیا شد و سپاه پاسداران را «بزرگ‌ترین حامی و تسهیل کننده تروریسم در جهان» خواند.

این بیانیه به «رفتار وحشیانه سپاه پاسداران با مردم ایران» و فراوانی قربانیان این نهاد در کشورهای متعدد، از یمن گرفته تا اوکراین اشاره کرد و گفت جنگ علیه اسرائیل از سوی سپاه پاسداران هماهنگ می‌شود.

این انجمن دولت استرالیا را «ضعیف‌ترین حلقه غرب در ایستادگی در برابر تروریسم و سرکوب جمهوری اسلامی» توصیف کرد.

تروریستی دانستن سپاه پاسداران از سوی کانادا در دو روز اخیر با استقبال چهره‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی و خشم مقام‌های حکومت ایران مواجه شده است.

مخالفان جمهوری اسلامی این اقدام را دستاوردی برای جنبش دادخواهی و دموکراسی‌خواهی ایران خوانده‌اند و خواستار اقدام مشابه اتحادیه اروپا شده‌اند.

پس از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، فشارها بر دولت کانادا برای اتخاذ تدابیر سخت‌گیرانه‌تر علیه حکومت ایران و سپاه پاسداران شدت یافت.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، مهر ماه ۱۴۰۱ از اقدام این کشور برای جلوگیری از ورود ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران و مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به کانادا خبر داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها