ائتلاف «آزادی نرگس» حکم جدید علیه نرگس محمدی را بهشدت محکوم کرد
ائتلاف «آزادی نرگس»، روز پنجشنبه ۳۱ خرداد با انتشار بیانیهای صدور حکم جدید یک سال زندان دیگر برای نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ را بهشدت محکوم کرد و از حکومت جمهوری اسلامی خواست تا به صدور احکام جدید برای نرگس محمدی که هم اکنون در زندان اوین زندانی است، پایان دهد.
مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی روز ۲۹ خرداد، اعلام کرد که شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران حکم یک سال حبس اضافی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» را برای خانم محمدی صادر کرده است.
در بیانیه ائتلاف آزادی نرگس، تاکید شده است که این حکم به دلیل انتشار بیانیهها و پیامهای صوتی نرگس محمدی از زندان درباره دینا قالیباف، نامه او درباره تحریم انتخابات ایران و نوشتن بیانیه برای پارلمانهای سوئد و نروژ صادر شده است.
در این بیانیه گفته شده است که پرونده اتهامی جدید علیه نرگس محمدی در ۲۸ اردیبهشت و تنها یک روز پس از ارسال پیام صوتی او از زندان باز شد و به سرعت به مرحله محاکمه و صدور حکم رسید. جلسه دادگاه این پرونده در روز ۱۹ خرداد پشت درهای بسته و بدون حضور نرگس محمدی برگزار شد.
به نوشته کمیته ائتلاف «آزادی نرگس»، «احکام ناعادلانه نرگس محمدی که از سوی جمهوری اسلامی ایران صادر میشود، بهشدت محکوم است؛ احکامی که به دلیل ابراز عقیده، فعالیتهای مسالمتآمیز و همچنین صحبت با رسانهها و دولتهای خارجی جرمانگاری شدهاند.»
در این بیانیه افزوده شده است: «این یک نقض آشکار حقوق بشر و تمسخر عدالت است. ما از درخواست اخیر ۳۶ زندانی سیاسی زن در زندان اوین برای برگزاری اینگونه محاکمات بهصورت علنی با دسترسی رسانهها و سایر ناظران حمایت میکنیم.»
ائتلاف «آزادی نرگس» با تاکید بر ضرورت لغو تمامی اتهامات نرگس محمدی و آزادی او، از جامعه بینالمللی و دولتها خواسته است که فشار بر حکومت ایران را برای احترام به حقوق بشر و عدالت افزایش دهند.
این ائتلاف همچنین از تمامی سازمانها و افرادی که به حقوق بشر متعهد هستند خواست که در مطالبه عدالت برای نرگس محمدی و همه زندانیان سیاسی در ایران به این ائتلاف بپیوندند.
در این بیانیه با اشاره به فعالیتهای نرگس محمدی، گفته شده است که او در طول زندگیاش، ۱۳ بار بازداشت شده، ۹ بار محکوم شده و مجموعاً بیش از ۳۶ سال حبس دریافت کرده است. نرگس محمدی تاکنون ۱۰ سال را در زندان و ۱۳۵ روز را در انفرادی سپری کرده است. دوره بازداشت کنونی او از آبان ۱۴۰۰ آغاز شده است.
او علاوه بر جایزه صلح نوبل، برای فعالیتهایش در دفاع از حقوق بشر جوایز متعدد دیگری، از جمله جایزه آزادی نوشتن را در سال ۲۰۲۳ و جایزه شجاعت گزارشگران بدون مرز را در سال ۲۰۲۲ دریافت کرده است.
بنیاد نرگس، انجمن قلم (PEN) آمریکا، سازمان گزارشگران بدون مرز و سازمان فرانتلاین دیفندرز از جمله حامیان اصلی ائتلاف «آزادی نرگس» هستند.